Petrolul a intrat în… „lockdown”! Și-a anulat două meciuri amicale, inclusiv cel mai important, contra liderului L2, optând pentru penultima zi de cantonament la o alergare prin pădure. Reveniți acasă mai devreme, „lupii” vor avea trei zile libere!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a intrat în… „lockdown”! Și-a anulat două meciuri amicale, inclusiv cel mai important, contra liderului L2, optând pentru penultima zi de cantonament la o alergare prin pădure. Reveniți acasă mai devreme, „lupii” vor avea trei zile libere!

După meciul amical foarte epuizant cu Aerostar Bacău, desfășurat pe un teren acoperit cu un strat destul de gros de zăpadă, la baza sportivă din Tărlungeni, joc în care Petrolul a părut a fi totuși „prima vioară”, deși ocazii de a marca au avut ambele combatante, însă niciuna fructificată, scorul final fiind astfel 0-0, a doua zi, joi, 28 ianuarie 2021, trebuia să aibă loc ultimul joc-test al ploieștenilor din cantonamentul de la Săcele și mai sus-amintita localitate brașoveană Tărlungeni. Adversara trebuie să fie și cea mai slabă dintre toate cele întâlnite până acum, ACS Kids Tâmpa Brașov. Mai precis, o echipă mult căutată însă în această perioadă, deși a pierdut, test după test, la scoruri aproape astronomice! Din cauza condițiilor meteorologice, ger, vânt, dar și a terenului necurățat de la Tărlungeni, s-a luat decizia anulării amicalului cu Kids Tâmpa, nemaifiind timp de căutat un alt teren cu o suprafață de joc practicabilă.

Însă, nu numai atât, ci oficialii și staff-ul tehnic ploieștean au mai decis, cu același prilej, și renunțarea definitivă la cea mai tare partidă de pregătire de dinaintea optimilor Cupei României, împotriva liderului la zi al Ligii a II-a, FC U 1948 Craiova. Amical care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, 30 ianuarie, pe arena Ilie Oană, data fiind bătută în cuie, dar anulată în cele din urmă. Justificarea unei renunțări mai de ultim moment se spune că ar fi fost existența unor accidentări suferite de mai mulți dintre jucători, în special de cei din defensivă, precum Bart Meijers, Marian Huja și nou-venitul Viorel Lică.

Celor trei li se adaugă, pentru același motiv, și mijlocașii – și ei sosiți în iarna aceasta – Silviu Pană și Romario Moise, fostul „astrist” prinzând, până acum, numai 15 minute de joc. Iar asta, la ultimul meci amical, cel cu Aerostar. Una peste alta, nu sunt apți de a se pregăti, în acest moment, nici Salifu Amidu, și nici încă un nou-venit, Sergiu Arnăutu, plus „underul” Robert-Daniel Enache. Potrivit unui grup de pe Facebook, „Petrolul Non Stop”, Enache ar fi trebuit să se opereze la ligamente, dar a fost amânat de la intervenția chirurgicală deoarece a prezentat un test anti-Covid 19 neconcludent!

În acest context nefavorabil pentru Viorel Moldovan și colaboratorii săi, s-a luat hotărârea de a se face o alergare, prin zăpadă, în pădurea vecină „Hanului Mureșenilor”, locul de cazare pe care „lupii” îl vor părăsi vineri, 29 ianuarie, de dimineață, aceasta fiind și prima zi liberă acordată lor, după un cantonament extenuant. Reamintesc că, inițial, data întoarcerii acasă era 30 ianuarie. Se va reveni la antrenamentele normale de luni, 1 februarie, după trei zile de pauză bine meritate, în perspectiva primului duel oficial al anului, cel de acasă, contra ACSM Poli Iași, de pe 9 februarie, ora 20.30, din optimile Cupei României.

Inconvenientul ar fi că în ziua în care „galben-albaștrii” reiau pregătirile la Ploiești, tot pe „Ilie Oană”, gazda viitoarei întâlniri cu moldovenii, va avea loc prima dintre cele două confruntări din întrecerile Ligii 1 ale Chindiei Târgoviște, revenită în oraș! Deci, pe 1 și pe 4 februarie, de la orele 20.00 și, respectiv, 17.30, trupa lui Emil Săndoi va combate pe un teren pe care, după numai cinci zile, va evolua și echipa pentru care, de fapt, s-a construit arena! În condițiile actuale, desigur, starea terenului, ulterior două dispute solicitante, va fi cu siguranță afectată. Astfel încât, stau și mă gândesc dacă nu cumva „menajarea” suprafeței de joc, de sâmbătă, 30 ianuarie, nu ar fi fost și un alt motiv de renunțare la amicalul contra „Craiovei lui Mititelu”!

Foto: www.fcpetrolul.ro