Gazeta de Prahova

Petrolul a mai luat un grec, pe aceeași filieră. Fundașul central Sarris este lumbersexual și a jucat doi ani în Scoția

Sport

Dragos Trestioreanu

După ce l-a semnat pe mijlocașul central grec Chrysovalantis Kozoronis pentru un an și jumătate, conducerea FC Petrolul Ploiești este aproape de a proceda la fel cu un compatriot al acestuia, Georgios Sarris, dacă jucătorul va trece de vizita medicală. Sarris e un fundaș central care a jucat, și el, la Ergotelis, în țara sa, în Football League, ba chiar și la Hamilton Academical FC, în Premiership. Cu amendamentul că, aflat timp de aproape doi ani în Scoția, deci mult mai mult timp decât compatriotul lui, Sarris a și bifat meciuri oficiale în echipamentul alb-roșu, în dungi orizontale, al lui Hamilton. De subliniat, Kozoronis și posibilul viitor coleg de echipă al său sunt impresariați de același agent, fapt care explică întrucâtva apariția bărbosului – adept al modei lumbersexualilor – la Ploiești.

Înalt de 1,88 metri și în vârstă de 29 de ani, Georgios Sarris are un CV bun, doar faptul că nu a mai jucat într-un meci oficial din iulie trecut putând fi apreciat drept un impediment. Unul peste care totuși s-ar putea trece în situația în care – în cazul în care va fi semnat – va prinde o parte din pregătirea fizică din România și, apoi, cantonamentul de antrenamente și meciuri din Turcia. Sarris a fost ales cu siguranță pentru a-l substitui partea dreapta a axului central defensiv pe Florin Plămadă, despre care se aude că i s-ar fi comunicat că nu ar mai face parte din planurile pentru retur ale lui Mugurel Cornățeanu. Iar în privința lui Jean Prunescu, situația a cam devenit clară, în condițiile în care, neinclus de Octavian Grigore și același Cornățeanu nici măcar în raporturile de joc, după rechemarea la prima echipă, de către Leo Grozavu, i s-a propus din nou rezilierea contractului. Contând pe Georgio Sarris, Lucian Cazan și pe alți jucători din lot care pot să-i substituie, ca improvizație, preecum Sebastian Ghinga, Alberto Olaru, Paul Antoche sau Valentin Țicu, se subînțelege de ce lui Prunescu nu i se mai oferă, nici acum, șanse!

Fundașul central grec a făcut pasul, în urmă cu puțin peste un deceniu, de la echipa „sub 20 de ani” a lui Ergotelis la cea de seniori, după șase ani ajungând la titrata AEK Atena, de care s-a despărțit după 13 luni, plecând din Grecia și ajungând în vecina Turcie, acolo unde și-a pus apostila pe un anagajament cu Kayseri Erciyesspor. A stat fix un an fără o zi, zburând spre vestul continentului, tocmai în Scoția, la Hamilton Academical FC. Cum scriam mai sus, a jucat mai mult de un an la „alb-roșii”, devenind liber de contract după 11 luni. Situație în care, de la ultimul joc oficial al lui din Scoția și până la primul din România, din Liga a II-a, evident dacă va fi și semnat, ar trece aproape un an! Oricum, să zicem că poate suplini prin CV-ul său totuși peste nivelul eșalonului secund din România, siteul www.transfermarkt.de cotându-l acum, de altfel, la 400.000 de euro.

Foto: www.dailyrecord.co.uk, Getty Images și www.stv.tv

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline