Petrolul a mai semnat un fotbalist „U 19”. Andrei Rus este internațional de juniori și a fost direcționat la Ploiești de un fost „lup”, Bogdan Apostu

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a mai semnat un fotbalist „U 19”. Andrei Rus este internațional de juniori și a fost direcționat la Ploiești de un fost „lup”, Bogdan Apostu

În urmă cu șapte ani, actualul intermediar de fotbaliști, Bogdan Apostu, a bifat cinci meciuri în echipamentul galben-albastru, sub conducerea managerului general Vivi Răchită. Cum nu a uitat de prezența lui, chiar dacă de scurtă durată, la Petrolul, Apostu i-a direcționat la clubul găzarilor pe Claudiu Herea, semnat în ziua reluării pregătirilor, iar acum – pe internaționalul „U 19”, Andrei Rus.

Pe pagina sa de Facebook, Bogdan Apostu – devenit un prolific impresar după ce a pus ghetele în cui, colaborând pe la începutul activității cu avocata bucureșteană Liubliana Nedelcu, pe vremea când aceasta devenise aproape numărul unu în domeniu, din România – are încă un fotbalist înregimentat la divizionara secundă FC Petrolul Ploiești. Este vorba despre Andrei Rus, de la LPS Banatul Timișoara, un fundaș dreapta, care este și internațional de juniori născut în anul 2000. Rus a și fost folosit o jumătate de oră, în repriza secundă a meciului amical de sâmbătă, de la Strejnic, cu CS Balotești, luându-i locul atunci lui Alberto Olaru, vălenarul care face parte din aceeași categorie „sub 21 de ani”.

La semnarea contractului cu FC Petrolul, în prezența președintelui executiv Cristian Vlad, Andrei Rus a fost asistat de Bogdan Apostu (foto, în dreapta) și de colaboratorul acestuia, Decebal Gheară (foto, în stânga), un alt fost fotbalist de prim eșalon. Astfel, Rus va urca în avionul de Zagreb, via Belgrad, care îi va duce pe petroliști în cantonamentul din Slovenia. În acest moment, antrenorul principal Leo Grozavu are la dispoziție nu mai puțin de nouă „U 19”: portarul Daniel Isvoranu și jucătorii de câmp Alberto Olaru, Mihai Velisar, Valentin Țicu, Mihai Ene, Saim Tudor, Cosmin Lambru, Alexandru Nica și Andrei Rus.

Este posibil ca să fi fost semnați înaintea plecării spre stagiul de pregătire de vară, care se va consemna luni, 9 iulie, la ora 5.00, de la Aeroportul Otopeni-Henri Coandă, și germano-albanezul Mergim Neziri, tânărul goal-keeper român venit din Italia, Leonard Petrișor, și juniorul detașat de Viitorul, ploieșteanul Mihai Ene. Cei care urmează să fie anunțați pe www.fcpetrolul.ro, ca și Rus, de altfel, drept petroliști cu acte în regulă.

Foto: Facebook