Petrolul a plecat de astăzi spre Cluj, via Târgu Mureș, cu șapte absențe în delegație! Buna dispoziție de la antrenamentul de ieri, de la Pleașa, să însemne că se mai crede într-o… „minune dumnezeiască”?

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a plecat de astăzi spre Cluj, via Târgu Mureș, cu șapte absențe în delegație! Buna dispoziție de la antrenamentul de ieri, de la Pleașa, să însemne că se mai crede într-o… „minune dumnezeiască”?

Ieri, joi, 25 martie 2021, fotbaliștii de la Petrolul s-au antrenat la Pleașa, sub comanda noului staff tehnic, „veșnicul” Octavian Grigore și colaboratorii săi, Gheorghe Liliac, Ciprian Pura, Cătălin Grigore și Lucian Nedelcu. Din calupul de fotografii postate pe siteul găzarilor, suporterii își pot da seama că a fost (și) bună dispoziție la penultima ședință de pregătire de dinaintea deplasării la Cluj pentru susținerea duminică, 28 martie 2021, de la ora 15.00, a celei din urmă partide din unicul tur al sezonului regular, contra Universității. Să însemne zâmbetele „lupilor” că nu au dezarmat și cred încă într-o – vorba fundașului central venit în iarnă de la Farul Constanța, Viorel Lică – „minune dumnezeiască”? Vom vedea la finele săptămânii pe „Cluj Arena”, în meciul din care va lipsi tocmai jucătorul pe care l-am citat mai sus!

Lică s-a accidentat și i s-a alăturat astfel mai vechilor indisponibili, Robert-Daniel Enache și Amidu Salifu, plus altor doi accidentați de dată mai recentă, Antoniu Manolache și Nir Lax, cel de-al doilea devenind inapt de joc după disputa de la Chiajna, în compania Concordiei, în care a primit și un cartonaș de suspendare. Pe lângă cei șase echipieri mai sus-nominalizați va mai absenta de la duelul din Ardeal și al treilea portar din lot, Nicolai Cebotari, selecționat la echipa națională a Republicii Moldova pentru meciurile din preliminariile Campionatului Mondial de la Doha – 2022. În aceste condiții, a fost adus de la echipa de juniori „U 19”, din campionatul Ligii Elitelor, apărătorul buturilor titular Petru Marinache, elevul lui Liliac din sezonul trecut și fiu al unui fost bine cunoscut producător și reporter sportiv de la Pro TV, Dan Marinache, totodată și scouter inspirat, în… timpul liber! Marinache jr. s-a antrenat cu trupa de seniori la Pleașa, după cum se poate vedea în fotografia de jos.

Deoarece distanța dintre Ploiești și Cluj este suficient de mare, 380 de kilometri, care poate fi parcursă în circa 5 ore și 30 de minute, iar speranța pentru calificarea în play-off  încă mai „pâlpâie” la Petrolul, s-a luat decizia ca drumul să fie făcut din două „bucăți”. Drept urmare, astăzi, 26 martie, după antrenamentul de dimineață, susținut pe arena Ilie Oană, delegația găzarilor s-a îndreptat, la bordul propriului autocar, spre Târgu Mureș, municipiu ales drept punct terminus pentru prima zi a deplasării. Sâmbătă, a doua zi, se va lua cap-compas Clujul, urmând ca duminică, repet, de la 15.00, să aibă loc startul partidei cu „U”, formație pregătită de fostul petrolist din prima parte a anului trecut, Costel Enache. În condițiile în care jucătorii ploieșteni nu vor fi obosiți, așa cum ar fi fost dacă se mergea direct la Cluj, cu autocarul, iar lotul este suficient de bogat numeric, Tavi Grigore nu se poate chiar plânge acum de cele șapte absențe!

Evident, știut fiind că, în 2021, Enache și Salifu nu au bifat niciun meci oficial, Meijers și Huja au mai jucat împreună anul trecut și s-au completat reciproc bine, Lică și Manolache putând fi substituiți perfect de către cei doi stoperi străini. Prahoveanul nici nu a mai evoluat de mai mult timp, de altfel, ca titular. Ar mai fi la îndemână și tinerii Alberto Olaru și Adrian Nicolae. Portarii trecuți de regulă în raportul de joc, Georgi Kitanov și Raul Avram, sunt apți de joc. Astfel încât, s-ar putea pune, oarecum, problema lipsei lui Lax și Valentin Balint, acesta din urmă fiind suspendat după al patrulea cartonaș galben luat la meciul împotriva echipei CS Mioveni. Deși s-a antrenat cu echipa, Balint nu a făcut, firesc, parte din delegația pentru Cluj. Lipsa lui Lax ar putea totuși conta, israelianul arătând mai bine decât Silviu Pană la „închidere”, și nu numai. De prima rezervă a lui Vasile Buhăescu era nevoie, ca atacant ce e, la un meci în care numai victoria va menține, cât de cât, șansele matematice de calificare în play-off. De urmărit, dacă Vali Balint nu este, cum se va implica în joc Sergiu Arnăutu, devenit – în acest context – dublură a lui Buhăescu.

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro