Petrolul a plecat la Buftea și se va duela amical acolo, în a doua zi de cantonament, cu noua echipă a lui Roland Stănescu. Revine și Claudiu Tudor

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a plecat la Buftea și se va duela amical acolo, în a doua zi de cantonament, cu noua echipă a lui Roland Stănescu. Revine și Claudiu Tudor

Un număr de 24 de fotbaliști a luat Romulus Ciobanu, antrenorul principal al Petrolului, în al doilea cantonament de pregătire de dinaintea startului returului campionatului Seriei a III-a a Ligii a III-a de fotbal. O serie care o are în frunte pe echipa antrenată de fostul tehnician al echipei AFCM Alexandria. Astfel, de marți, 6 februarie 2018, și până pe 17 februarie, FC Petrolul va fi cazată la Centrul Național de Fotbal al FRF, de la Buftea, acolo unde va avea parte de condiții excelente din toate punctele de vedere, semn că finanțatorul-partener, Veolia România, a acordat o atenție deosebită preparativelor pentru… sprintul către promovarea în Liga a II-a.

În autocarul clubului găzarilor au urcat portarii Mirel Bolboașă, Raul Avram și Raul Botezan („U 19”), plus jucătorii de câmp Alberto Olaru („U 19”), Jean Prunescu, Gabriel Frîncu, Paul Antoche, Alexandru Ichim, Constantin Țicu („U 19”), Răzvan Catană, Mihai Velisar („U 19”), Saim Tudor („U 19”), Marius Chindriș, Claudiu Tudor, Cristian Andor, Alexandru Ciocâlteu, Nini Popescu, Georgian Păun, Tiberiu Nițescu („U 19”), Mihai Ene („U 19”), Daniel Cîrjan, Cosmin Lambru („U 19”), Sergiu Arnăutu și Mario Bratu („U 19”). Bref, 15 seniori și 9 juniori sunt acum la Buftea. După cum se observă, față de stagiul de la Cheile Grădiștei-Fundata, încheiat vineri, 2 februarie, nu au mai făcut deplasrea în județul Ilfov juniorii din propria pepinieră, Mihai Constantinescu și Fabian Sotir. Dar apare primul căpitan, Claudiu Tudor, care se înceracă a fi reintegrat ușor-ușor în cadrul echipei, după o absență mai lungă de timp, inclusiv de la primul cantonament, pe timpul căruia a făcut tratament recuperatoriu.

Grăbiți, a doua zi după sosirea la CNF Buftea, petroliștii vor bifa și primul joc-test, dintre cele trei cu adversarii cei mai tari din perioada pre-competițională. Miercuri, 7 februarie, de la ora 13.00, pe terenul cu iarbă sintetică de la CNF al FRF-ului, ploieștenii vor combate tot cu o echipă din Liga a III-a, dar din Seria a II-a și mult mai bine clasată decât Olimpic Cetate Râșnov, întâlnită la Cheile Grădiștei. Unirea Slobozia a terminat turul pe locul al IV-lea și are încă speranțe că va încheia sezonul pe poziția care să-i confere dreptul să promoveze în eșalonul imediat următor. La Unirea, în această pauză competițională, a ajuns și fostul golgheter al Petrolului din returul trecutei ediții de campionat a Ligii A Prahova, Roland Stănescu, cel care a și debutat cu o reușită, la amicalul de la București, cu o divizionara D din capitala țării, Carmen. Stănescu a fost detașat în Ialomița până la finele campionatului. În afara gorjeanului, la formația din Slobozia au ajuns și tânărul fost echipier al Juventusului, Lucian Cazan, o mare speranță a clubului lui Ionel Ciuclea, apoi junele goal-keeper al divizionarei secunde ASA Târgu Mureș, Tudor Negrușa, ca și un alt tânăr jucător, fundașul dreapta Andrei Apetrei (19 ani), de la Delta Tulcea. Interesant este că și un alt apărător al buturilor ialomițenilor, Daniel Dumitrescu, venit în vară de la SCM Pitești (actuala FC Argeș), este foarte tânăr (19 ani) și a fost antrenat, până a ajuns la Unirea, de ex-portarul Petrolului, Cornel Cernea, în prezent tehnician al al-keeperilor lui CFR Cluj. Trupa de la Slobozia a susținut trei partide-test, a câștigat două, 5-1 cu Carmen, grupare la care joacă fostul internațional de tineret Liviu Ganea (ex-Dinamo, Astra și CFR Cluj, printre altele), iar antrenor este fostul rapidist și stelist Adrian Matei, alias Cacao, și 2-1 cu Concordia Chiajna 2 (L3), și a remizat una, 3-3 cu SC Popești- Leordeni, tot din Liga a III-a. De subliniat că Roland Stănescu îl are drept contracandidat de post pe experimentatul Nelu Bucă, fotbalist cu vârsta de peste 30 de ani și care a ajuns la Slobozia, vara trecută, de la Îaninte Modelu, tot din al treilea eșalon. Între timp a revenit de la muncă din Germania decarul Unirii, Constantin Toma, om emeblematic pentru trupa antrenată de Enache Costea și Adrian Cristea. Toma ar putea juca astfel cu Petrolul, la Buftea. Iată și lotul deplasat de ialomițeni în cantonamentul de la Snagov: Dumitrescu, Negrușa, Dobre (portari); Apetrei, Ene, Istrate, Soare, Ghinea, Apostol, Drăguț (fundași); Răduca, Cazan, Gherasim, Toma, Comșa, Negoiu, Ibrian, Adăscăliței, Teodorescu, Lemnaru (mijlocași); Bucă, Stănescu, Năstase (atacanți). Un alt jucător, Topor, mai are de recuperat după o accidentare gravă, dar există speranțe să revină pe teren către finalul sezonului.

De remarcat că meciul amical dintre FC Petrolul Ploiești și Unirea Slobozia a fost încredințat unui central de prim eșalon și purtător al ecusonului FIFA, bucureșteanul Radu Petrescu, revenit în activitate după o delicată intervenție chirurgicală pe creier. Petrescu a trecut cu bine, recent, de testele fizice, care au avut loc sub supravegherea președintelui CCA, grecul Kyros Vassaras.

Următoarele amicale ale „lupilor” sunt programate sâmbătă, 10 februarie, ora 12.00, pe terenul 2 din Complexul sportiv Nicolae Dobrin, de la Pitești, cu divizionara B, FC Argeș, pe 14 februarie, cu Chindia Târgoviște, formația de pe podiumul turului Ligii a II-a, și pe 17 februarie, cu CSU Craiova 2, revanșă la duelul din luna decembrie 2017, 2-0 pe arena Ilie Oană, pentru găzari. Este posibil ca ultimele două jocuri-test să se desfășoare tot la CNF FRF de la Buftea.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.sportpictures.eu și www.infoialomita.ro