Petrolul a reușit calificarea în optimile Cupei României cu scorul favorit: 1-0! Noroc cu Hamza, care a înscris unicul gol în fața unei echipe modeste de L3 din Ardeal!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a reușit calificarea în optimile Cupei României cu scorul favorit: 1-0! Noroc cu Hamza, care a înscris unicul gol în fața unei echipe modeste de L3 din Ardeal!

Și în partida de pe „Galda Arena”, din localitatea Galda de Jos (județul Alba), s-a dovedit că jocul Petrolului nu este ceea ce și-ar dori suporterii săi. Din nou, ocazii irosite, atât în prima, cât și în a doua repriză, din nou un singur gol, dar decisiv, e drept, – de data aceasta, Younes Hamza, în minutul 32, după o pasă cu capul a lui Valentin Țicu, continuată cu o preluare încheiată cu un șut, de la 17 metri, central, în stânga dolofanului portar Cătălin Suciu -,  din nou emoții spre final. Mai exact, din nou… „morcov” la ultimele faze ale meciului, când băieții lui Paul Ciucă, dintre care cunoscut era numai ex-divizionarul A de la Unirea Alba Iulia, Silviu Mureșan, intrat pe teren în repriza secundă, au încercat să împingă partida în prelungiri. Asta ar mai fi lipsit pe acel teren tare ca piatra, din care mingea sărea – vezi cazurile lui Ștefan Blănaru, scăpat pe un contraatac, sau Hamza, rămas singur cu Suciu față în față -, ca din sticlă. Din fericire pentru Raul Avram și coechipierii lui, Petrolul s-a impus, ca și la Ghermănești, cu 1-0, și așteaptă acum următorul adversar, cel din optimi. Dacă va fi de eșalon superior, se va combate pe arena Ilie Oană, acolo unde, tot astăzi, 25 septembrie 2019, Hermannstadt Sibiu a eliminat-o pe Chindia Târgoviște, la fel cu 1-0, după un penalti transformat de Jo Santos, în minutul 89. Dacă va fi din același eșalon, gazdă urmează a fi echipa trasă prima la sorți, iar una de eșalon inferior, căci s-au calificat în optimi și formații din L3, se va merge iar în deplasare.

ACS INDUSTRIA GALDA: Suciu – Frenţiu, Haiduc, Cioplântă, Circov – Lupşan (cpt; 65 – Adam) – Truţă, Costea, Goronea (73- Lăcătuş), Gergely – Cioară (65 – Mureşan). Antrenor: Paul Ciucă.

FC PETROLUL: Avram (cpt) – Olaru, Racu (11 – Blănaru; 71 – Arnăutu), Sîrghi, Ţicu – Meza Colli, Cioinac – Saim Tudor (78 – Ştefănescu), Bratu, Zaharia – Younes. Colectiv tehnic: Flavius Stoican (antrenor principal), Silviu Ion (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenor al portarilor), Radu Vasilcan (preparator fizic).

Au arbitrat: Constantin Alin Olaru – Florin Păunescu (ambii din Râmnicu Vâlcea) şi Marian Truţă (Băbeni, județul Vâlcea).

Observatori: Ioan Orosfoian (Târgu Mureș), pentru joc, și Sajtos Laszlo (Sibiu), pentru arbitraj.

Colac peste pupăză, după ce abia revenise fundașul central Cristian Sîrghi, oricum și el fiind în formă slabă, depășit la viteză până și de modeștii jucători de la Industria Galda, și se accidentase Walace da Silva, nici „improvizația” Mădălin Mihăescu nefiind aptă de joc, s-a mai rupt, după nici un sfert de oră, și moldoveanul de peste Prut, Petru Racu, tot un fundaș central! Bine că a scăpat Ionuț Cioinac, care mai poate coborî și el, la o adică, în defensivă. La Galda de Jos, s-a făcut o schimbare ofensivă, în locul lui Racu intrând Blănaru, Alexandru Zaharia fiind „coborât” ca fundaș dreapta, post de pe care Alberto Olaru, revenit în echipă dup[ mai multă vreme, a trecut ca stoper dreapta. La numai o oră după ce intrase pe teren, fostul atacant al lui Hermannstadt a fost chemat pe bancă, acolo unde, ulterior intrării pe teren și a lui Cătălin Ștefănescu, au mai rămas portarul Cristian Apostolachi și mijlocașii Alexandru Munteanu, Ianis Stoica și Daniel-Robert Enache. Să vedem care va fi efectivul de marți, 1 octombrie, ora 17.45, de la confruntarea de acasă, din campionat, cu CS Mioveni, grupare care s-a calificat la rândul său în optimi: 5-1 la CS Făurei! Cum-necum, până atunci trebuie schimbat ceva, fiindcă – în ritmul acesta – promovarea în Liga 1 nu va fi altceva decât o Fată Morgana! Mai ales că, fără susținerea galeriilor de la P1 și P2, așa cum au comunicat, la meciul de la Galda de Jos s-a văzut că a fost greu, darămite marți pe „Ilie Oană”!

Foto: Facebook (Doru ALEXIU)