Petrolul a revenit la semnarea contractelor cu jucătorii străini pe durate mai scurte de timp

Redactia -

Petrolul a revenit la semnarea contractelor cu jucătorii străini pe durate mai scurte de timp

Una dintre nemulțumirile patronului Petrolului, Daniel Capră (foto, al doilea, de la stânga la dreapta; www.fcpetrolul.ro), în momentul în care negocierile pentru prelungirea contractului fundașului stânga brazilian Guilherme Haubert Sitya trenau, a fost că – la momentul achiziționării acestuia – nu se optase pentru un angajament întins pe cel puțin trei ani, ci nu pe doi. Astfel încât, în afara jucătorilor împrumutați de la alte cluburi, cu opțiune de cumpărare, care semnau pe perioade mai scurte de timp, un an, de obicei, sau șase luni, celelalte achiziții au depășit angajamente de doi ani. Atât cât avusese contract Guilherme. Un fel de… învățătură de minte! Așa s-a întâmplat și cu cei veniți în vară, semnați pe perioade mai lungi de timp, nu și acum însă, cu atacanții uruguayeni Rodrigo Pastorini de Leon (foto, primul din stânga, arătând tricoul cu numărul 23) și Sebastian Agustin Gallegos Berriel (foto, în dreapta, cu tricoul având numărul 13). Cei doi sud-americani au fost coechipieri la Penarol Montevideo, dar au evoluat ultima oară pentru Wanderers, tot din capitața țării celeste (Pastorini) respectiv Como Calcio, din al treilea eșalon italian, Serie C (Gallegos).

Reprezentați nu de către celebrul ex-internațional Daniel Fonseca, ci de un compatriot al acestuia, Alfredo Regueira (foto, al doilea de la dreapta), agent și al lui Juan Angel Albin – pentru a se atrage atenția asupra informației inițiale incorecte, s-a făcut public, pe www.fcpetrolul.ro, numele impresarului și s-a postat și fotografia de prezentare a jucătorilor împreună cu acela care îi reprezentă! Când s-a mai întâmplat la fel?! -, Pastorini și Gallegos au semnat pe o perioadă de doi ani, respectiv unul singur. La cel din urmă  fotbalist, clubul ploieștean beneficiază de opțiune de prelungirea angajamentului.

Dacă, până și un fotbalist precum Toto Tamuz, care are o cotă pe www.transfermarkt.de semnificativ mai mare decât cea a ex-jucătorului lui Wanderers, a semnat pe 30 de luni, atunci se pune întrebarea – în condițiile în care Rodrigo Pastorini are 24 de ani – de ce nu s-o fi reușit cu el parafarea unui contract măcar pe durata pe care a făcut-o internaționalul israelian de origine nigeriană. În cazul lui Sebastian Gallegos, fost vedetă a Cupei Mondiale „sub 17 ani”, cu echipa de profil a Uruguayului, în urmă cu șae ani, este posibil să fi existat vreo reticență pentru faptul că trecerea de la juniorat la seniorat nu a fost chiar pe măsura așteptărilor, față de unul dintre starurile juvenile ale Americii de Sud. Iar un sezon, cu opțiune de cumpărare, este suficient pentru a se vedea cum se prezintă ex-jucătorul lui Como,a cum în vârstă de 22 de ani . Dacă Gallegos a jucat, deja, în Europa, în al treilea eșalon italian, Pastorini va evolua pentru prima dată în afara țării de baștină. Prin sosirea lor, s-a pus de un trio de „pume” în spatele… „panterelor” Tamuz sau N’Koyi! Odată cu recuperarea mai vechiului ururguayan sosit la Ploiești, nu ar fi exclus să-i vedem pe Gallegos, Albin și Pastorini, în același timp pe teren, alimentându-l cu mingi pe vârful de atac al Petrolului, oricare ar fi el. Deși Rodrigo poate juca, și el, în „gura” porțiii. Rămâne de văzut dacă, luni, 15 septembrie 2014, ambii jucători ofensivi din Uruguay vor fi trimiși pe gazon, la Târgu Jiu, contra Pandurilor, în etapa a VII-a a Ligii I. Sau măcar unul dintre ei.