Petrolul a rezolvat cu două etape înainte de final promovarea în Liga a II-a. CS Mioveni 2 s-a lăsat greu învinsă

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a rezolvat cu două etape înainte de final promovarea în Liga a II-a. CS Mioveni 2 s-a lăsat greu învinsă

Așa cum era de așteptat, cu două etape înainte de finalul ediției 2017-2018 a campionatului Seriei a III-a din cel de-al treilea eșalon fotbalistic național, FC Petrolul Ploiești a obținut promovarea matematică în Liga a II-a. Mai puțin de așteptat a fost însă modul dificil în care ploieștenii – a căror echipă era lider detașat în ierarhie – au bifat victoria, în acest meci cu o formație, CS Mioveni 2, care se afla pe locul al 11-lea înaintea duelului de pe arena Ilie Oană.

„Lupii” au fost conduși pe tabelă vreme de aproape 20 de minute, după reușita senzațională din lovitură liberă de la distanță a lui Ovidiu Comănescu (21), anulată de reluarea norocoasă a lui Marius Chindriș (40), din careul mic, iar răstunarea scorului de pe tabele s-a făcut abia cu 18 minute înainte de scurgerea timpului regulamentar, rezultatul final, 3-1 (1-1), fiind stabilit în ultimele 10 minute ale întâlnirii. Toate reușitele învingătorilor au avut însă parte și de… ajutorul Fortunei! La prima, după cornerul de pe stânga al lui Nini Popescu, căpitanul din prima repriză – la reluare i-a cedat banderola lui Claudiu Tudor – a primit balonul după o deviere fericită, iar șutul său, după preluare, a mers printre picioarele unui adversar aflat pe linia porții, lângă colțul din dreapta. Cu acel prilej, Chindriș a adus nu numai egalarea, ci a bifat și primul său gol în echipamentul galben-albastru, el fiind transferat în vara trecută de la UTA Bătrâna Doamnă Arad. La a doua, intrat pe teren în repriza secundă, din postură de rezervă, Alin Turcin a luftat incredibil la 16 metri, balonul s-a dus între Nini Popescu și Cosmin Lambru, primul a fost mai iute, l-a preluat și l-a trimis, apoi, peste portarul Valentin Sima, în plasă, de la 8-9 metri. În sfârșit, Sima a greșit o degajare, mingea a ajuns la Mihai Velisar, mijlocașul de bandă stângă șutând tare din afara suprafeței de pedeapsă, un fundaș advers s-a interpus, iar goal-keeper-ul „satelitului” divizionarei secunde CS Mioveni a fost derutat de traiectorie și a primit un gol mai de evitat. Până la urmă, nu contează însă cum Petrolul a răsturnat rezultatul, ci că a obținut victoria și cu două puncte mai mult decât îi era necesar pentru a obține promovarea matematică, înainte de finalul sezonului.

În meciul cu argeșenii, antrenorul principal al „galben-albaștrilor”, Romulus Ciobanu, care a stat în primele 10 minute așezat pe bancă, fapt nemaiîntâlnit până acum, nu i-a avut la dispoziție pe Cristian Andor, în continuare accidentat, și pe Georgian Păun, suspendat, iar Mirel Bolboașă s-a supus unei rotații, motiv pentru care a reapărut în lotul de 18 jucătorul din categoria „U 19” Raul Botezan, ca rezervă a revenitului între buturi, tizul lui, Raul Avram. Tot pe bancă a reapărut, după foarte mult timp, și Tiberiu Nițescu, un alt fotbalist „U 19”, iar după intrarea pe teren a lui Cosmin Lambru, timp de 9 minute Romică Ciobanu a jucat cu patru „U 19”, alături de rezerva utilizată mai evoluând titularii Alberto Olaru, Mihai Velisar și Alexandru Saim Tudor. Față de meciul de la Bradu, Ciobanu l-a înlocuit pe Paul Antoche, trecut pe bancă, apelând la Gabriel Frîncu, mai puțin folosit, de ceva vreme, ca titular. Sunt încercări prin care tehnicianul dorește să se orienteze asupra cui va fi reținut pentru sezonul viitor. Importantă a fost folosirea lui Claudiu Tudor vreme de 45 de minute, toată repriza secundă mai precis, primul căpitan „luminând” jocul Petrolului, cu pase precise și execuții rafinate. Este clar, trupa găzarilor rămâne dependentă de măiestria regizorului său din teren! De-acum, e clar că privirile se vor îndrepta spre pregătirea sezonului viitor, prezența în al treilea eșalon terminându-se, practic, odată cu acest 3-1 obținut în dauna formației CS Mioveni 2, una tânără, dar bine strunită de către un antrenor, Dragoș Stroe, din generația lui Adrian Mutu, fostul petrolist care a capotat, ca antrenor, a doua oară consecutiv, acasă, cu FC Voluntari. Oaspeții chiar și-au vândut scump pielea, iar dacă Avram nu intervenea ca un kamikaze la contraatacul căpitanului advers, Georgian Mormolea, în repriza secundă, la scorul de 1-1, situație se putea complica serios. De-acum, în ceea ce privește viitorul din vară încolo, au cuvântul președintele executiv Cristi Vlad și principalii colaboratori ai săi. Pe ei va cădea sarcina de a alcătui acel lot competitiv capabil să promoveze la anul în primul eșalon, așa cum o cere contractul cu municipalitatea, pentru păstrarea mărcilor Petrolul!

FC PETROLUL: R. Avram – A. Olaru, Ichim, Frîncu (85 – Prunescu) – Saim Tudor (75 – R. Catană), M. Chindriş (cpt), D. Cîrjan (46 – Claudiu Tudor), Velisar – Ciocâlteu, S. Arnăutu (66 – Lambru), N. Popescu. Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

CS MIOVENI 2: Sima – L. Boşneag, M. Bălan, D. Mincă – Șchiopu, Mormolea (cpt; 63 – Bărăscu), Tărâță, Comănescu (87 – Luca) – Arsenică (53 – Al. Popa), Voinescu, Pirțea (49 – Turcin). Antrenor: Dragoş Stroe.

Au arbitrat: Andreea Ene (Bucureşti) – George Marian Fridl (Comăneşti-Bacău) şi Alexandra Theodora Apostu (Bacău).

Observatori: Victor Radu (Bucureşti), pentru joc, și Adrian Gligoraş (Târgovişte), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: L. Boșneag (8), Tărâță (89).

Înaintea meciului care a adus promovarea matematică a „lupilor” în liga imediat superioară, Nini Popescu a primit, pentru a doua oară consecutiv, trofeul Mircea Dridea, el obținând, ca și în luna martie, cele mai multe voturi ale fanilor, pe siteul www.adga.ro, pentru luna aprilie. Frumoasa cupă și un cadou din partea unui sponsor i-au fost oferite la marginea exterioară a terenului, de către cel care îi dă numele trofeului, Mircea Dridea. Pe parcursul partidei, Seniorul s-a întreținut îndelung cu Edward Iordănescu, fostul tehnician al Astrei Giurgiu venind pentru prima oară s-o urmărească live pe Petrolul. Să fi fost vorba despre vreo intenție a lui Edi Iordănescu pentru… Liga a II-a sau doar o luare de contact în vederea primului eșalon, după viitorul sezon? Vom vedea…

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)