Petrolul a scăpat de Steaua, în Cupa României. Viitoarea adversară a „lupilor” din Liga I i-a eliminat pe „roş-albaştri”!

Redactia -

Miercuri, 31 octombrie 2012, s-au desfăşurat încă trei meciuri din optimile de finală ale Cupei României la fotbal. Bomba a fost amorsată pe micuţa arenă din Chiajna, acolo unde rezervele Stelei nu au putut trece de Concordia nici în 120 de minute de joc şi nici, apoi, la loviturile de departajare! Deşi executate, aproape de miezul nopţii şi după, la poarta din faţa peluzei în care se afla galeria echipei bucreştene, iar junele local Georgian Damian fusese cel dintâi jucător greşind de la punctul cu var, următorii doi executanţi ai Stelei, vedetele Alexandru Chipciu şi Cristian Tănase, nu l-au putut bate pe Florin Niţă (foto, parând şutul „decarului” bucureştenilor şi calificându-şi echipa; www.gsp.ro). Portarul ilfovenilor, aflat în zi mare pe tot parcursul întâlnirii, s-a opus remarcabil şuturilor internaţionalilor din „Ghencea”, primul expediat spre colţul din stânga sa, iar al doilea – în cel opus. Astfel, formaţia fostului jucător şi antrenor al „roş-albaştrilor”, Ilie Stan, care nu ştia dacă să se bucure sau nu la final (!!!), s-a calificat în sferturile actualei ediţii a competiţiei KO, alături de Petrolul Ploieşti, Astra Giurgiu, Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi CFR Cluj. În urma rezultatului final al jocului de la Chiajna a devenit realitate visul patronului Astrei, Ioan Niculae, cel care declarase, mai degrabă în glumă, că speră ca echipa Concrodia s-o elimine pe Steaua. Joi, 1 noiembrie, se vor mai disupta partidele dintre Oţelul Galaţi şi CF Brăila (Seria I, Liga a II-a), respectiv Pandurii Târgu Jiu şi Dinamo Bucureşti, cel dintâi formaţii urmând a fi gazde.

Tot  miercuri, Ceahlăul a dispus pe propriul teren de Gaz Metan Mediaş, cu 2-0, iar CFR, în „Gruia”, cu acelaşi scor, dar foarte greu, de divizionara secundă din Seria I, FC Boroşani, la care a evoluat şi fostul petrolist Dinu Todoran. Interesant este că luni, 5 noiembrie, pe arena Ilie Oană, echipa lui Cosmin Contra va primi replica trupei ce a elimionat-o pe cea a lui Gigi Becali, din Cupa României, făcându-le astfel un serviciu şi „lupilor”, în condiţiile în care aceştia au scăpat de un adversar foarte dificil şi pot spera mai mult la adjudecarea trofeului, obiectiv ce fusese treasat fostului lor antrenor, Mircea Rednic. Cu siguranţă, la intrarea pe teren, Concordia Chiajna va fi prima echipă adversă ce va fi aplaudată frenetic de către iubitorii fotbalului din Ploieşti prezenţi luni pe stadion!