Petrolul a scăpat relativ ieftin după incidentele cu CFR Cluj/ Vezi ce a decis Comisia de disciplină a FRF

Redactia -

Petrolul a scăpat relativ ieftin după incidentele cu CFR Cluj/ Vezi ce a decis Comisia de disciplină a FRF

Comisia de disciplină a FRF s-a întrunit pentru a lua în discuţie incidentele etapei a 6-a a Ligii 1, moment aştepta cu sufletul la gură de petrolişti. Meciul de acasă cu CFR Cluj a fost presărat cu incidente, generate de arbitrajul mizerabil al lui Sebastian Colţescu, care eliminând gratuit doi jucători şi având pe tot parursul jocului un arbitraj părtinitor şi provocator a iritat la culme atât jucătorii cât şi spectatorii ploeişteni. Mai departe publicăm decizia Comisiei de disciplină:

FC Petrolul vs. FC CFR 1907 CLUJ – incidente, eliminari – In baza art. 82.P, modificat si completat, raportat la art. 83.2.d si 83.4 din RD se sanctioneaza clubul FC Petrolul Ploiesti cu masura interzicerii spectatorilor in sectoarele 601, 205 si 206 pentru 2 (doua) jocuri si o penalitate sportiva de 20.000 lei; In baza art. 63.1.f.g + 63.2.1. si 63.2.2, coroborat cu art. 65.a se sanctioneaza jucatorul De Andrade Teixeira Filipe (FC Petrolul) cu suspendare pentru 3 jocuri si o penalitate sportiva de 5.000 lei; In baza art. 63.1.g + 63.2.1 se sanctioneaza jucatorul Geraldo Alves (FC Petrolul) cu suspendare pentru 1 joc si o penalitate de 740 lei;

Sancţiunile primite par la prima vedere oarecum blânde, dacă ţinem seama de prigonirea echipei Petrolul la toate nivelurile oficiale de când echipa ploieşteană a început să emită pretenţii la câştigarea campionatului şi cupei, deranjând interese mari, pe de o parte şi, pe de alta, din cauza faptului că totuşi din tribună au fost aruncate obiecte în teren, fiind lovit unul dintre tuşieri. Putea fi şi o sancţiune mai grea, de a se disputa următorul joc fără spectatori în tribunele de pe „Ilie Oană, mai ales pentru a se crea un avantaj Stelei în meciul de la Ploieşti, iar în trecut am fost sancţionaţi dur chiar şi pentru simple scandări. Probabil că s-a ţinut cont de faptul că totul a fost provocat de Colţescu şi că deja s-a sărit calul prea mult vizavi de echipa Petrolul. Ar mai fi de precizat că sectoarele respective sunt la Tribuna a I-a, de unde a fost aruncat obiectul contondent în capul tuşierului, respectiv de la a II-a, de unde a căzut o ploaie de peturi şi de… pantofi spre suprafaţa de joc. În cele trei sectoare sunt peste 1000 de locuri.