Petrolul a tratat cu seriozitate „amicalul cu public” contra Brăilei. „Triplă” pentru Ștefănescu, iar Rusu, abia acum la primele reușite oficiale ca „lup”!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a tratat cu seriozitate „amicalul cu public” contra Brăilei. „Triplă” pentru Ștefănescu, iar Rusu, abia acum la primele reușite oficiale ca „lup”!

Așa cum era de așteptat după jocul bun și victoria la un scor de forfait de la Constanța, în dauna Farului, de duminica trecută, trupa lui Gigi Mulțescu, FC Petrolul Ploiești, a făcut un „galop de sănătate” într-un – cum se zice în lumea fotbalului –  meci „amical cu public” desfășurat în compania „lanternei roșii”, Dacia Unirea Brăila. Grupare care, la ora partidei, era deja retrogradată în Liga a III-a, urmată la finele acestei etape a XXXIII-a de CS Balotești. Câștigând cu scorul de 9-1 (4-1), un record personal pentru acest sezon, după 6-2 cu Luceafărul Oradea și 5-0 cu Aerostar Bacău, în turul campionatului, rezultate consemnate pe același stadion, „Ilie Oană”, Petrolul se menține lângă podium și speră ca duminică, 12 mai 2019, pe „Cluj Arena”, UTA să nu piardă măcar partida cu formația lui Neluțu Sabău și Bogdan Lobonț. Chiar și, de exemplu, un X scos de Ciprian Rus & Co. ar fi convenabil, ecartul dintre prahoveni și ardeleni reducându-se atunci la numai două lungimi. Ar fi o șansă în plus pentru petroliști pentru a prinde locul de baraj, mai ales că la „directe” stau mai bine decât Gabriel Giurgiu și compania. Însă, nu-i mai puțin adevărat și că Aradul este… mai aproape de Cluj, decât de Ploiești!

În fața Daciei Unirea, Gigi Mulțescu a început tot cu patru „U 21”, ca și la Constanța, iar ca și acolo, evoluția echipei nu a fost afectată absolut deloc, golurile curând mai abitir, patru în prima repriză, plus unul – frumos, dar și neașteptat, al oaspetelui Căruță, din minutul 44! -, și cinci, în al doilea  mitan. Reușitele „galben-albaștrilor” au fost în majoritate din acțiune, la capătul unor suite de pase sau deschideri în adâncime inteligente. Ștefănescu (minutele 61, 72 și 80) – la cel dintâi joc ca integralist în 2019 – cu a sa „triplă” tăindu-și partea leului pe finalul întâlnirii, Rusu (16 și 51) marcând abia acum primele sale goluri în echipamentul Petrolului, Moldoveanu (13 și 62), și el cu o „dublă”, dovedind că merită să fie convocat de Mirel Rădoi la EURO „U 21” din Italia și Malta, Cazan (39) – fundașul golgheter – și Pușcaș, la al doilea meci consecutiv în care a punctat, au fost autorii reușitelor învingătorilor. Putea fi o diferență de scor și mai mare dacă atacantul împrumutat de la Hermannstadt Sibiu nu l-ar fi tratat – hai să-i zic – cu blândețe pe portarul advers, Moldoveanu, în cel puțin două situații foarte bune de a marca, sau dacă goal-keeper-ul brăilenilor nu ar fi avut intervenții bune ori… noroc la unele faze. Cert este că mia de suporteri ai Petrolului, care s-a dovedit – laudativ – fidelă lui Ghinga și coechipierilor săi, a avut ce să vadă și ce să aplaude sâmbătă, pe arena Ilie Oană, la o oră la care pe vremuri, înaintași ai celor de-acum combăteau de regulă, în același eșalon. Vremea a fost propice, azi, pentru fotbal, iar ploicica din repriza secundă – mai mult a răcorit decât a provocat disconfort.

Cum meciul a fost disputat între două echipe despărțite nu numai de foarte multe puncte în ierarhia la zi, ci și între garnituri a căror diferență de valoare parcă era ca de la… șes la vârfului muntelui – una dintre scuzele oaspeților fiind că au venit la Ploiești în ziua partidei, fie cu autoturisme personale, fie cu un microbuz! -, voi face o excepție și nu voi acorda note. Asta pentru a nu răsuci „cuțitul” în „rana” unor fotbaliști care nu au nicio vină și că nu sunt plătiți cu lunile și dispun de condiții precare, din toate punctele de vedere. Bine că a plecat de acolo petrolistul Prunescu, cel care a renunțat, recent, la detașarea sa de câteva luni la Brăila!

FC PETROLUL: Brînză – Borţa (82 – Olaru), Ghinga (cpt), Cazan, Ţigănaşu – Chindriş, Puşcaş – Saim Tudor (46 – Nini Popescu), Moldoveanu (74 – Ţicu), Ştefănescu – Rusu. Colectiv tehnic: Gheorghe Mulţescu (antrenor principal), Daniel Timofte (antrenor secund), Cătălin Mulțescu (antrenor al portarilor), Yuksel Yeșilova (preparator fizic).

DACIA UNIREA: Moldoveanu – Subţirică (81 – Ion), Moroianu, Diakite, Van den Driest (cpt) – Căruţă – Robu (67 – Sava), Mihalcea, Ciucureanu – Konyeha (57 – Băcanu), Jallow. Colectiv tehnic: Florentin Petre (antrenor principal), Romică Dorin (antrenor secund).

Au arbitrat: Vlad Baban (Iaşi) – Cosmin Bojan (Târgu Mureş) şi Mihăiţă Adrian Noroc (Botoşani).

Arbitru de rezervă: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe).

Observatori: Lucian Cârjă (Constanţa), pentru joc, și Victor Stănişteanu (Buzău), pentru arbitraj.

De subliniat că, în meciul dintre Petrolul și Dacia Unirea, centralul Vlad Baban – cel care a avut o prestație bună, ca și asistenții săi, de altfel – nu a acordat niciun cartonaș galben, situație rar întâlnită la un meci de fotbal! În așteptarea, repet, a unui rezultat favorabil, mâine, la Cluj și, apoi, a unei evoluții la superlativ la Timișoara, joi, 16 mai, de la ora 20.00, pe vechea arenă Dan Păltinișanu, împotriva Ripensiei, una care să faciliteze legarea a trei succese, Marinescu & Co. – căpitanul urmând a reveni după ce și-a ispășit etapa de suspendare, ca și Arnăutu – vor continua să se pregătească foarte bine sub comanda lui Gigi Mulțescu. U*n tehnician care a presărat „sare și piper” în jocul „lupilor”!

Foto: www.fcpetrolul.ro (Cătălin STAVRI)