Petrolul a trecut cu bine primul test din 2018 al ofensivei. Păun și Popescu, cu câte o triplă, și Cîrjan – cu o dublă, marcatori de nota 10!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul a trecut cu bine primul test din 2018 al ofensivei. Păun și Popescu, cu câte o triplă, și Cîrjan – cu o dublă, marcatori de nota 10!

După ce au descoperit – și apreciat – în luna decembrie, anul trecut, la ultimul meci-test din 2017, cel cu CS Blejoi, calitatea deosebită a covorului cu iarbă sintetică de pe terenul aflat în incinta Liceului Petrol, din Câmpina, conducătorii clubului găzarilor au programat tot acolo cel dintâi amical din acest an și tot cu o echipă din Liga a IV-a, de data aceasta însă din județul Brașov, ACS Steagu Roșu (locul 9, la jumătatea întrecerilor). Dacă liderul turului Ligii A Prahova a pierdut atunci amicalul cu 3-0, după reușitele lui Saim Tudor, Georgian Păun și, respectiv, Răzvan Catană, în acest week-end, succesul în dauna brașovenilor a fost unul zdrobitor: 12-1 (4-1)!

Păun, din nou în mare formă, a „recidivat”, semnând acum o triplă, la fel ca și Nini Popescu, de altfel, iar nou-venitul Daniel Cîrjan a debutat în echipamentul Petrolului, cu o dublă, confirmându-și astfel statutul de golgheter al turului campionatului Seriei a III-a din al treilea eșalon, ex-aequo cu Sergiu Arnăutu. Cel din urmă, autor și el, contra brașovenilor, al unui gol. Celelalte trei reușite au fost cele ale lui Mihai Velisar, Alexandru Ciocâlteu și Tiberiu Nițescu. Interesant este că oaspeții au deschis scorul, în primul sfert de oră, dintr-o lovitură de pedeapsă, obținută după un fault în careul mare al lui Paul Antoche, transformarea sigură aparținându-i căpitanul Steagului, Dragoș Faraon.

Consecvent sistemului 1-3-4-3, antrenorul principal al trupei găzarilor, Romulus Ciobanu, l-a impus și în al treilea joc-test disputat sub bagheta sa, după 2-0 cu „satelitul” prim-divizionarei CS Universitatea Craiova, pe arena Ilie Oană, urmând mai sus-amintitul scor de forfait cu Blejoiul, de la Câmpina, și galopul de sănătate, de-acum, cu trupa din urbea de la poalele Tâmpei: 12-1! Deci, e clar că alegerea lui Romică Ciobanu – acest modul de joc superofensiv – a fost foarte inspirată. Contra Steagului, Ciobanu i-a folosit, în afara primilor doi căpitani, Claudiu Tudor și, respectiv, Jean Prunescu, încă nerecuperați pe deplin de pe urma problemelor medicale de care au suferit în toamnă, pe toți componenții lotului, inclusiv trei juniori din propria pepinieră: Mario Bratu, Mihai Constantinescu și Fabian Sotir. Au debutat, în afara lui Cîrjan, și juniorul Mihai Ene, și Cristian Andor, portarul Raul Avram făcând-o în același loc, luna trecută. Dacă Dani Cîrjan, cum scriam mai sus, a punctat de două ori la debut, și Andor a bifat un assist, tot la debut, el oferind o centrare perfectă din corner, de pe dreapta, pentru „capul” lui Arnăutu, cel care a egalat scorul în prima repriză.

Romulus Ciobanu a mizat pe formule diferite de echipă, în cele două reprize, singurul rămas pe teren tot jocul fiind fundașul central Gabriel Frîncu. În primul mitan a fost folosit, să zic, „11”-le titularilor: Bolboaşă (33 – R. Avram) – A. Olaru, Antoche, Frîncu – Saim Tudor, Chindriş, Andor, Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu, G. Păun, iar în al doilea, cu precădere team-ul tinerilor: R. Avram (60 – Botezan) – R. Catană, Frîncu, Ţicu – Lambru, M. Ene, T. Niţescu, M. Bratu (77 – F. Sotir) – N. Popescu, Cîrjan, G. Păun (68 – M. Constantinescu). Brașovenii, care au venit la Câmpina cu un nou antrenor, Vasile Gherghe, numit în săptămâna meciului-test, în locul lui Adrian Hârlab, au mizat pe următorii fotbaliști: Ailincăi – Al. Horjea, Borcescu, Cireaşă, Bordea – R. Horjea, Faraon, Urs, Răducan – Cojocaru, Fogorosi, pe parcurs mai intrând și portarul Câșlariu și jucătorii de câmp Cristian, Packucs, Ungureanu și Horhocea.

La Câmpina a fost prezentă toată conducerea administrativă a Petrolului, ca și Jorj Mădălin Mihailovici, CEO al firmei partener-finanțatoare, Veolia România, venit la fața locului împreună cu avocatul acesteia, Dragoș Ferariu. A impresionat plăcut vestimentația lui Mihailovici: un trening albastru, de przentare, marca Joma, asortat cu fular și fes de la fan-shopul „lupilor”. Tot la meci au fost prezenți și 300 de ultrași, care au încurajat necontenit echipa favorită, pe o vreme imposibilă, cu ploaie, frig, ceață și ninsoare! Amicalul a fost condus de centralul din Iordăcheanu, Mihai Safta, fiul unui fost fotbalist și cavaler al fluierului, Constantin Safta, asistat la cele două linii de ploieștenii Marcel Marin, feciorul fostei glorii a Petrolului, George Marin, și Andrei Oprea, ginerele cunoscutului om de fotbal brașovean Adrian Teodorescu, din conducerea ACS Steagu Roșu.

Bucurie și… tristețe pentru Faraon!

Cum scriam mai sus, scorul meciului amical dintre FC Petrolul Ploiești și ACS Steagu Roșu Brașov a fost deschis, din penalti, de către Dragoș Faraon, în minutul 14. Purtătorul banderolei de căpitan al „galben-negrilor” a executat cu sânge rece lovitura de la „11 metri”, nelăsându-i nicio speranță lui Mirel Bolboașă, portar care are în CV și dueluri din Liga 1. Din nefericire pentru Faraon, la câteva minute după reușită, piciorul i-a rămas prins în iarba sintetică și a trebuit să părăsească terenul, pentru a fi preluat urgent de o ambulanță SMURD și condus la spital.

Suspect inițial de fisură la rotulă, el a primit a doua zi după meci și diagnosticul precis: ruptură de ligamente rotuliană. Drept urmare, potrivit declarației oferite www.gazetaph.ro de către unul dintre oficialii Steagului Roșu, fostul mijlocaș din echipa fanion a Brașovului, Ioan Mandoca, căpitanul a și fost programat la o intervenție chirurgicală, pentru marți, 23, sau miercuri, 24 ianuarie, la clinica privată MedLife, din municipiul ardelean. Dată fiind accidentarea serioasă, mai mult ca sigur că fotbalistul va reveni la echipă abia în sezonul viitor!

Foto: www.fcpetrolul.ro (Răzvan Păsărică, www.sportpictures.eu) și www.campinatv.ro