Petrolul a trecut peste un obstacol mai puţin înalt, în competiţia KO

Redactia -

Marţi, 25 septembrie 2012, în nocturnă, prim-divizionara Petrolul Ploieşti a reuşit să se califice în optimile de finală ale Cupei României, după 90 de minute de joc aşa şi aşa, în dauna nou-promovatei în eşalonul secund, Damila Măciuca, o surpriză totuşi plăcută. Meciul s-a terminat cu scorul de 2-0 (1-0), în favoarea „lupilor”, care au deschis scorul repede, prin Adrian Cristea (foto, în dreapta; www.fcpetrolul.ro), în minutul 6. „Prinţul” a fost beneficiarul unei respingeri greşite a lui Samson Nwabueze, jucătorul adus în România de către patronul Caraimanului Buşteni, Petre Gavrilă, a şi fost echipier, în Liga a II-a, al Tricolorului Breaza. Cei circa 5.000 de spectatori, dintre care s-a remarcat din nou galeria Petrolului, aflată într-un frumos dialog la distanţă cu cei 250 de fani ai oaspeţilor arenei Ilie Oană, au trebuit să aştepte aproape o oră, apoi, până ce favoriţii au marcat din nou, Laurenţiu Marinescu (64) finalizând cu un şut frumos, după o lovitură liberă indirectă, dictată de arbitrul bucureştean George Rădulescu, pentru joc periculos al unui apărător al vâlcenilor, la 15 metri de propria-i poartă. Până la final, cea mai gustată fază a fost cea în care Gheorghe Grozav şi Marian Cristescu au combinat frumos, internaţionalul şutând în stâlpul drept şi ulterior pe lângă buturi, acolo unde a trimis mingea revenită din bară. Gazdele au mai avut şi alte oportunităţi de gol, însă şi Damila putea egala, prin Marian Posteucă (27), după un corner al lui Codruţ Lircă, lovitura de cap a fundaşulului central stânga trecând aproape milmetric pe lângă poartă.

La conferinţa de presă desfăşurată aproape de miezul nopţii, antrenorul principal al oaspeţilor, tânărul Erik Lincar, foarte degajat, plăcut şi inteligent, cu un discurs de mare bun simţ, a recunoscut că i-ar fi convenit drept oponentă o echipă din partea de jos a ierarhiei Ligii I, pentru a putea replica mai eficient. Lincar a vorbit frumos despre Petrolul, stadion şi public, precizând că unii dintre jucătorii săi nici nu mai evoluaseră până acum la lumina reflectoarelor. Venit ulterior, Mircea Rednic şi-a lăudat adversara pentru jocul deschis şi pentru unele probleme puse formaţiei sale şi a zâmbit, apoi, când a fost întrebat dacă Adrian Cristea a fost „omul meciului”, aşa cum a decis numărătoarea voturilor jurnaliştilor prezenţi, potrivit obiceiului firmei care este principalul sponsor al Cupei României.

De notat altfel. că, accidentat la genunchi, internaţionalul din Haiti, Jean Sony Alcenat, şi-a lăsat echipa în 10 oameni, în ultimele cinci minute, Rednic efetuând până atunci toate schimbrăile permise de regulament. Jucătorul de culoare a plecat şchiopătând de la stadion şi mai mult ca sigur va rata partida din campionat, de duminică, 30 septembrie, cu Steaua. Vom reveni cu cronica acestui meci din „16”-imile competiţiei KO, până atunci să anunţăm că, alături de Petrolul, vor merge mai departe, în optimile de finală, şi Ceahalăul Piatra Neamţ, 4-0 (2-0), acasă, cu Gloria Bistriţa, Concordia Chiajna, 3-2 (2-0), la Pâncota, cu divizionara C locală, Şoimii, şi Dinamo Bucureşti, 2-1 (0-0; 1-1), după prelungiri, cu trupa retrogradată în vară din porimul eşalon, CSU Voinţa Sibiu, „răpusă” greu în „Groapă”, după ce a condus cu 1-0! Celelalte meciuri din această fază a competiţiei se vor desfăşura – potrivit programului deja-anunţat de www.gazetaph.ro – miercuri, 26 septembrie, şi joi, 27 septembrie, urmate la scurtă vreme de tragerea la sorţi a optimilor.