Petrolul a votat cu noul președinte al LPF? Iorgulescu a câștigat cu scor de… polo în fața lui Dragomir!

Redactia -

Petrolul a votat cu noul președinte al LPF? Iorgulescu a câștigat cu scor de… polo în fața lui Dragomir!

Joi, 14 noiembrie 2013, în cartierul bucureștean Cotroceni, la sediul Ligii Profesionoste de Fotbal s-au desfășurat alegerile pentru postul de conducător suprem – cel de președinte. Condusă de aproape două decenii de către ex-șeful executiv al lui FC Olt Scornicești, FC Brașov și Victoria București, Dumitru Dragomir (foto jos, www.arq.ro), LPF-ul a fost aproape mereu motiv de scandal. Boss-ul acesteia a intrat în grupa suporterilor pentru măsurile apreciate drept abuzive de pe stadioane, conducători de cluburi l-au acuzat de parțialitate, comisiile de judecată au părut conduse din umbră și au dictat verdicte pe gustul celor favorizați etc. Deși toate acestea erau știute, contrar dorințelor iubitorilor de fotbal, se anticipa că tot Mitică Dragomir urma să câștige alegerile, deși la un scor mai strâns. S-ar părea însă că o întâlnire (mai) de taină între reprezentanți ai 10 cluburi din Liga I – despre alții, primarul municipiului Piatra Neamț și președintele de onoare al Ceahlăului, Gheorghe Ștefan, a declarat că nu au putut ajunge la București – cu Gino Iorgulescu (foto sus; www.debanat.ro), contracandidatul de pe ultima sută de metri al celui poreclit Don Corleone, în prezența prim-ministrului Victor Ponta și a vicepremierului Liviu Dragnea, a fost decisivă în privința scrutinului ce urma a doua zi.

Astăzi, după prânz, post-alegeri, desfășurate în absența presei, deși Iorgulescu ceruse în mod expres prezența reprezentanților mass-media la scrutin, a fost anunțat rezultatul final al votului: fostul internațional și președinte executiv al defunctei FC Național nu a mai pierdut în fața lui Dragomir, impunându-se ca la… polo, cu 11-7. Potrivit unui material postat pe www.gsp.ro, printre cele 10 cluburi prezente la întâlnirea cu actualul șef al LPF și cu premierul, plus mâna dreapta a acestuia, s-a aflat și SC FC Petrolul, semnal că găzarii au optat pentru schimbare! Pentru mai multă siguranță a reușitei, s-a mers până acolo încât însuși patronul echipei FC Brașov, Ioan Neculaie, a venit personal să voteze. Asta posibil și din teamă că… fugăritul de altădată de către Gino Iorgulescu, de pe gazonul arenei din Cotroceni, Constantin Zotta, pe-atunci arbitru, acum – președinte executiv al clubului fanion din orașul de la poalele Tâmpei, să nu se răzbune la scrutin pentru acel episod ce a făcut vâlvă la momentul respectiv. Dacă Dumitru Dumitru_Dragomir_arq.roDragomir, scrie același www.gsp.ro, a promis sume mari din drepturile TV, care se vor licita anul viitor, npul președinte al LPF a vorbit despre deplină transparență în activitatea Ligii. De subliniat că, odată cu încheierea domniei lui Dragomir, își face bagajele și secretarul general Valentin Alexandru, ploieșteanul fiindu-i fidel susținător șefului său vreme de 17 ani. Pe acest post se spune că-i va urma un fost coechipier de la Sportul Studențesc București al lui Iorgulescu, Adalbert Kassai, în prezent pe aceeași funcție la Federația Română de Fotbal. Semn că cel care va renunța, după și mai mai mult timp decât Dumitru Dragomir, la președinție, cea a FRF, Mircea Sandu, își trimite omul de încredere la LPF. De altfel, Nașul a fost și el coleg de echipă în Regie cu Iorgulescu și Kassai.

La conferința de presă de după alegeri, învinsul a declarat că nu este de demnitatea lui să dea în câștigător și că implicarea politicului – Iorgulescu a recunoscut că Ponta i-a fost aliat și la FC Național! – a contat enorm în stabilirea câștigătorului scrutinului, regretând că au existat „curve” care l-au trădat, deși le ajutase foarte mult de-a lungul timpului și se și juraseră pe biblie că-l vor susține să fie boss! Dumitru Dragomir a mai spus că, decât să fi fost votat de Gigi Becali, aflat acum în penitenciarul de la Poarta Albă, mai bine murea! Gino Iorgulescu dorește să aducă șef al arbitrilor străin și să organizeze Cupa Ligii, aducându-se bani și din drepturile de transmisie TV pentru viitoarea competiție, dar și o cupa a ligii „sub 23 de ani”. Dragomir părăsește șefia LPF cu o declarație în stilu-i caracteristic: „O să mă ocup de cartea pe care vreau s-o lansez. Dacă nu vând un milion de exemplare să ziceţi că Mitică Dragomir e unul din fraierii care au trăit pe acest pămînt. Orice ziceţi voi despre mine, eu sunt o poveste”. El a mai mărturisit și că are oferte de a conduce două cluburi mari de fotbal din România, ca și de la televiziuni să facă o emisiune.