Petrolul, amorezată de vestul țării. După un arădean, vara trecută, a adus acum un orădean cu experiență

Dragos Trestioreanu -

Petrolul, amorezată de vestul țării. După un arădean, vara trecută, a adus acum un orădean cu experiență

Joi, 11 ianuarie 2018, Cristian Vlad, președintele executiv al FC Petrolul Ploiești, a obținut semnătura unei a patra achiziții din pauza de iarnă, după Raul Avram, Daniel Cârjan și Mihai Ene, a venit rândul mijlocașului ofensiv de picior stâng originar din Oradea, Cristian Andor, fost căpitan al defunctei divizionare secunde FC Bihor, din municipiul natal. Ca și Avram, nou-venitul a semnat un angajament întins pe o perioadă de doi ani și jumătate și a jucat în turul actualului sezon la CS Mioveni, prinzând 73 de minute pe teren, la meciul din Cupa României, cu… Petrolul, de pe arena Ilie Oană, din toamnă. Andor a bifat 11 meciuri în tur la argeșeni, adunând 871 de minute și înscriind un gol.

Produs al Bihorului, actualul petrolist, acum în vârstă de 28 de ani, a trecut, în carieră, numai pe la echipe din ligile a III-a și a II-a, unele dintre ele… desființându-se între timp, fiind astfel un mare ghinionist: CS Oșorhei (l-a avut în Comitetul Executiv al FRF pe patronul Alex Krenek, consătean cu Adalbert Kassai, ex-secretar general la federație), FC Bihor și FC Brașov. De la penultima echipă, UTA, a plecat obligat fiind de conducere, supărată pe un cartonaș roșu pe care l-a încasat orădeanul. Când a ajuns la Mioveni, a fost apreciat drept un transfer foarte bun, la frel cum se întâmplase și la FC Brașov. Numai că, și în localitatea de lângă Pitești s-a lovit, din nou, de probeleme financiare!

Cotat în prezent la 125.000 de euro pe www.transfermarkt.de, Cristian Andor a avut un maxim în carieră, pe același site, doar cu 25.000 de euro mai mult. Fotbalist tehnic, abil, cu știință a jocului și cu experiența bogată a eșalonului secund, el se înscrie în targetul configurării, încă de pe acum, a lotului Petrolului pentru… Liga a II-a. Iată că, după ce a adus, vara trecută, un mijlocaș defensiv de la UTA, arădeanul Marius Chindriș, Cristi Vlad „recidivează” în vestul țării, convingând să vină la Ploiești un orădean ce-a trecut pe la aceeași „Bătrâna Doamnă”. Cert este că, în retur, antrenorul principal Romulus Ciobanu va avea o linie ofertantă de mijlocași, fiind greu de anticipat acum cine va prinde echipamentul de titular, în cvartet! Dar, asta să-i fie problema!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.ziarulargesul.ro