Gazeta de Prahova

Petrolul, aproape de a semna un „închizător” din Liga a II-a a Greciei. Dar Kozoronis trebuie să treacă de vizita medicală

Sport

Dragos Trestioreanu

Cu o zi înaintea zilei reluării pregătirilor pentru cele 17 etape rămase de disputat din ediția 2018-2019 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, deci luni, 7 ianuarie, vor sosi la Ploiești o serie de jucători străini care să fortifice lotul pentru ultima parte a sezonului, când se va ataca promovarea. Numele unuia dintre ei s-a și aflat, fiind vorba despre grecul Chrysovalantis Kozoronis. El este mijlocaș defensiv de formație, dar poate evolua și pe banda dreaptă, în apărare. Are 26 de ani și 1,79 metri, este originar din orașul Heraklion și a mai jucat în primele două ligi din țara natală, trecând foarte puțin și prin întrecerile din Scoția, acolo unde a fost rezervă.

Kozoronis este dat de siteul de specialitate www.transfermarkt.de ca fiind deja semnat de FC Petrolul Ploiești, începând cu data de 4 ianuarie 2019. Dar surse din cadrul clubului găzarilor neagă că așa ar sta lucrurile, precizând că o eventuală semnătură pe-un contract poate fi pusă abia după ce grecul va trece de o vizită medicală serioasă, la o clinică de specialitate, variantă absolut plauzibilă câtă vreme, pe același site, nu se specifică perioada pe care s-ar întinde angajamentul, așa cum se obișnuiește.

În ceea ce privește CV-ul lui  Chrysovalantis Kozoronis, acesta poate fi văzut în tabelul postat de www.transfermarkt.de. Se zice că fotbalistul ar fi cerut un salariu în jurul a 3.000 de euro/lună. Dacă va semna contractul cu FC Petrolul, el va fi primul grec care va evolua echipat în galben și albastru, în trupa „lupilor”. Transferul ar veni să acopere un post rămas oarecum descoperit odată cu solicitarea rezilierilor contractelor de către Cristian Danci și Antonio Cruceru, Kozoronis fiind mai mult pe profilul celui dintâi, ajuns la SCM Gloria Buzău, în Liga a III-a. Este mai greu de crezut că eventualul nou-venit ar fi vizat pentru postul de fundaș dreapta, în condițiile în care este ca și antamat împrumutul – în afara portarului Ianoș Brînză – olteanului Florin Borța, un „U 21”. În schimb, mijlocașul defensiv Enriko Papa nu pare a mai fi inclus pe lista de achiziții a conducerii „galben-albaștrilor”.

În altă ordine de idei, așa cum am scris mai sus, vor sosi în România luni, dar nu numai, și alți jucători noi, situație care, dacă vor fi și semnați, va conduce la renunțări din lotul ce-a început – și terminat – perioada vară-toamnă-iarnă a anului trecut. Se zvonește astfel că li se va propune rezilierea la patru echipieri, doi mijlocași defensivi și alți tot atâția ofensivi, trei dintre ei ajunși la Petrolul în vara lui 2017, iar al patrulea, vara trecută. Ar mai exista încă unul vizat de reziliere, dar despre care nu se știe încă nimic concret. Oricum, este posibil să fie doar un simplu zvon, ori dacă nu este, atunci cine știe câți ar accepta să se despartă acum de trupa antrenată de Mugurel Cornățeanu.

Foto: Youtube, www.pesstatsdatabase.com și www.alchetrom.com

Citeste mai departe

Imagini de la recuperarea cu suport aero realizata astazi pe Valea Albă, de catre salvamontistii prahoveni si elicopterul pus la dispozitie de catre Inspectoratul General pentru Aviatie si Departamentul pentru Situatii de Urgenta.Din pacate, astazi a fost situatia in care cel mai negru gand al salvamontistilor cand merg sa recupereze un decedat, devine realitate , cel in care trupul gasit sa nu fie al persoanei cautate, ci al unei alte persoane neanutate ca disparuta, cum s-a intamplat si acum, ca in multe alte situatii. Actele gasite asupra victimei ne confirma ca aceasta nu este persoana anuntata ca disparuta acum 2 saptamani, fiind vorba de o persoana cu un al nume, domiciliata in Giurgiu. Continua cautarile, continua consumul de resurse umane si materiale, continua expunerea la risc, dar , noi nu putem spune "NU", noi nu putem spune "NU se poate" !

Publicată de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Duminică, 17 martie 2019
Fără categorie
Statistici T5
Inline
Inline