Petrolul are şapte jucători în lotul etapei a VIII-a a Ligii I

Redactia -

Ca urmare a analizei făcute de către cotidianul Gazeta sporturilor, împreună cu firma de monitorizare InStat, în lotul etapei a VIII-a din campionatului Ligii I de fotbal, Petrolul are parte de nu mai puţin de şapte jucători, în urma prestaţiilor din partida câştigată, la scor, în faţa liderului de atunci, Pandurii Târgu Jiu (scor: 4-0). Patru sunt titulari: Mircea Bornescu, Guilherme Haubert Sitya, Marian Cristescu şi Jeremy Bokila (foto, felicitat, după înscrierea unui gol, de coechipierii lui; www.gsp.ro), iar alţi trei – rezerve: George Galamaz, Daniel Opriţa şi Damien Boudjemaa.

Portarul „lupilor” a avut două intervenţii decisive şi a apărat patru şuturi, fundaşul stânga s-a lăudat cu două assist-uri şi un procent de 89% acţiuni reuşite, mijlocaşul a marcat o dată şi a avut şi o pasă de gol, iar atacantul a înscris de două ori. În primul „11” al „Gazetei” şi-a făcut loc şi un fost petrolist, Constantin Budescu, acum la Astra Giurgiu, aflat la primele sale goluri în Liga I, el bifând o „dublă”, ca şi jucătorul belgiano-congolez al Petrolului. În schimb, fosta şefă de pluton a primului eşalon, detronată de găzari, echipa lui Petre Grigoraş, Pandurii, a avut şase jucători în „echipa petardelor” – goal-keeper-ul David Lazar, vinovat la reuşita lui Hamza Younes, şi jucătorii de câmp Cristian Unguruşan, Ousmane Viera, Iulian Mamele, Călin Cristea şi Claudiu Voiculeţ, ultimul fiind eliminat de pe teren, de arbitrul Alexandru Tudor! În runda trecută, la succesul clar în dauna Rapidului, gorjenii au „punctat” cu cinci fotbalişti în „echipa etapei”, printre care şi actualii restanţieri: Viera, Mamele şi Voiculeţ.

Dacă Petrolul a intrat în „Top 3” în privinţa celor mai multe şuturi, 21, la egalitate cu FC Vaslui, lider fiind Rapidul (25), în schimb, Astra a fost pe poziţia a treia la numărul de atacuri (99), fiind devansată de Oţelul Galaţi (118) şi, respectiv, FC Vaslui (111). Cristescu a fost al doilea pasator al etapei a VIII-a, cu patru reuşite din şapte încercări, „feroviarul” Daniel Pancu depăşindu-l procentual, cinci din cinci, iar Daniel Opriţa a „urcat pe ultima treaptă a podiumului” – cu patru din cinci.