Petrolul are din nou juniori convocați la loturile naționale. Pentru început, Andrei Rus și Valentin Țicu

Dragos Trestioreanu -

Petrolul are din nou juniori convocați la loturile naționale. Pentru început, Andrei Rus și Valentin Țicu

Așa după cum se știe deja, una dintre achizițiile Petrolului din această vară, fundașul dreapta Andrei Rus, impresariat de fostul „lup” Bogdan Apostu, este un mai obișnuit al convocărilor la lotul național de juniori „U 19”. De-acum, Rus nu va mai fi însă singurul petrolist la trupa tricoloră pregătită, din această vară, de Dan Oprescu, fostul secund al lui Florin Bratu, trecut A1 la Dinamo, în returul trecut. Și foarte talentatul prahovean Valentin Țicu a fost ales de Oprescu să facă parte din efectivul echipei naționale „U 19” a României.

În urma propunerii prolificului intermediar de fobaliști Bogdan Apostu, prahovean și el prin… vila pe care o deține la Sinaia, la Petrolul a ajuns, în această vară, un tânăr jucător defensiv, Andrei Rus, produs al Liceului cu Profil Sportiv Banatul Timișoara. Rus a evoluat în sezonul trecut la o divizionară C din Seria a IV-a, Millenium Giarmata, din județul Timiș. Jucătorul a făcut parte din delegația Petrolului deplasată în Slovenia, însă a prins mai puține minute pe teren, fiind menajat posibil deoarece pe adresa clubului găzarilor fusese trimisă deja o telegramă de convocare la lotul național „U 19”, pentru două meciuri amicale cu reprezentativa similară a Israelului.

Dacă Rus mai fusese convocat la tricolorii „U 19”, de data aceasta el este însoțit de coechipierul în vârstă de 17 ani, Valentin Țicu, chemat în premieră absolută la această echipă națională. Fundaș polivalent, poate juca și în centru, și în lateral, Țicu merită cu prisosință această selecție, el fiind unul dintre cele mai bune produse ale fostului centru de copii și juniori al falimentatei SC FC Petrolul și juniorul care a debutat la o vârstă fragedă în Liga a III-a, în echipamenul galben-albastru. La fel ca și coechipierul său puțin mai vârstnic, Alberto Olaru, Valentin a semnat, după celălalt petrolist, un contract de reprezentare cu USM Group, o agenție de impresariat din Franța, al cărei patron este Christophe Mongai, iar reprezentant în România – bine cunoscuta avocată bucureșteancă Liubliana Nedelcu. În schimb, un alt jucător al Petrolului, care se înscrie tot în categoria „U 21” pentru întrecerile din eșalonul secund, Mihai Velisar, se spune că ar fi semnat, ca și Andrei Rus, un contract de reprezentare tot cu Bogdan Apostu.

Foto: Facebook și www.fcpetrolul.ro