Petrolul are, în sfârșit, staff-ul tehnic complet pentru sezonul următor! În schimb, l-a pierdut pe unul dintre golgheteri, care a refuzat prelungirea contractului cu clubul găzarilor!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul are, în sfârșit, staff-ul tehnic complet pentru sezonul următor! În schimb, l-a pierdut pe unul dintre golgheteri, care a refuzat prelungirea contractului cu clubul găzarilor!

Abia miercuri, 9 iunie 2021, Petrolul Ploiești și noul antrenor principal Nicolae Constantin au reușit să definitiveze staff-ul tehnic pentru ediția de campionat 2021-2022 a Ligii a II-a de fotbal! Astfel, antrenorul portarilor din sezoanele trecute, Cătălin Grigore (foto sus; 43 de ani, originar din Voinești, județul Dâmbovița) a acceptat, în cele din urmă, să-și pună apostila pe un nou angajament, în condițiile financiare actuale, cele cu un buget restrâns. Mai exact, deocamdată, cu mai mult de 50% redus față de campionatul precedent! În aceeași zi, a iscălit un angajament cu clubul găzarilor și noul preparator fizic Carmel Bărbulescu (foto mijloc, primul din dreapta), ultima oară… antrenor la Astra 2, trupa „satelit” a destul de recent retrogradatei Astra Giurgiu!

De notat că al doilea Grigore din cadrul Petrolului, după vicepreședintele Octavian Grigore, ex-antrenor interimar din ultima etapă a sezonului regular și până la cea din urmă rundă a play-out-ului, este posesorul, de ceva timp, al licenței PRO pentru tehnicienii apărătorii buturilor. El a activat și la Liga 1, la defuncta SC FC Petrolul și la Dinamo București. Se spune că portarul favorit al lui Cătălin ar fi fost brazilianul naturalizat portughez Peterson Pecanha, de la Rapid București, mai sus-amintita SC FC Petrolul și, apoi, Viitorul Constanța. S-ar părea că noul său pariu, păstrând mult proporțiile, ar fi tânărul Alexandru Radu, cel care are șanse mari să devină unul dintre cei trei goal-keeperi ai „lupilor” în întrecerile următoare ale eșalonului secund.  

Din cartierul ploieștean 9 Mai, acolo unde se pregătea și juca Astra 2, echipa a doua celei de la Giurgiu, pe care o antrena ca posesor al licenței A UEFA, Carmel Bărbulescu a traversat Ploieștii, din Vest în Est, și e acum… preparatorul fizic al echipei fanion, Cel căruia i se zice și Bebe a renunțat astfel la antrenorat, cu prilejul ofertei primite de la clubul găzarilor și de la fostul coleg al său de la Astra, actualul președinte executiv al Petrolului, Costel Lazăr. În CV-ul lui Bărbulescu, unul bogat, se regăsește activitatea, tot ca preparator fizic, la Astra Giurgiu, în ediția în care s-a câștigat campionatul Ligii 1, apoi, pe același post, la Rapid București, FC Vaslui, FCM Brașov, Gloria Bistrița, Al Shabab (Superliga Arabiei Saudite), Al Shaab (prima ligă din Dubai), Kaiseryspor (Superliga Turciei, acolo unde a făcut parte din staff-ul românesc al lui Marius Șumudică, în prezent principal responsabil tehnic al campioanei en-titre, CFR Cluj) și echipa națională de baschet a Libanului, participantă la Jocurile Olimpice). Măneceanul are o experiență deosebită ca preparator fizic, după cum se observă, și poate fi considerat drept o achiziție bună pentru Petrolul.

Dacă, în cazul lui Cătălin Grigore este vorba despre o prelungire de contract, iar al lui Carmel Bărbulescu – de un angajament semnat în premieră absolută cu Petrolul, în schimb, atacantul-golgheter din sezonul trecut Vasile Buhăescu (foto jos, în echipament galben), originar din Huși, nu a acceptat, din motive personale, să mai rămână la Ploiești, preferând rezilierea în locul unui alt sezon alături de „lupi”. Situație în care s-a pierdut un om de gol cu experiență, care ar fi fost foarte util alături de noua achiziție din ofensivă, Marius Coman (ex-Fotbal Comuna Recea). Dar, așa este la fotbal, se mai câștigă, se mai pierde…

Foto: www.liga2.prosport.ro, www.ziarulprahova.ro și www.fcpetrolul.ro