Petrolul are probleme în defensivă. Nici atacul nu stă prea bine. Dar Prunescu și Lambru continuă să se antreneze la… „Vega”!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul are probleme în defensivă. Nici atacul nu stă prea bine. Dar Prunescu și Lambru continuă să se antreneze la… „Vega”!

După cum am scris recent, conducerea Petrolului le-a propus la doi fotbaliști din lotul sezonului trecut, unul dintre ei chiar și din cel din Liga A Prahova, rezilierea amiabilă a contractelor din care mai au în derulare destui ani, potrivit semnăturilor pe care le-au dat fiecare la momentul în care au acceptat ofertele clubului găzarilor. Refuzând rezilierea, cei doi – după cum se știe deja – au fost trimiși „la program”, la terenul de fotbal de lângă bazinul Vega, aflat în incinta rafinăriei ploieștene cu același nume. Unul dintre fotbaliști direcționat mai demult într-acolo, iar altul – mai de curând. I-am vizitat astăzi, 27 august 2018, și i-am prins la pregătirile pe care le fac sub supravegherea fostului internațional Gheorghe Liliac, atâtîmpreună cu trupa de juniori, cât și separat.

Rafinăria Vega, după cum știu toți ploieștenii, este mai afară din Ploiești, pe drumul care duce spre stadionul din Blejoi. În afară de rafinărie, zona mai este cunoscută și pentru bazinul de înot purtând același nume, iar chiar alături de o latură a acestuia se află și un teren de fotbal, cu un gazon destul de bun, acolo organizându-se antrenamentele echipei de juniori „A” a Petrolului, fosta mare glorie a găzarilor, Gheorghe Liliac, fiind antrenorul lui Mario Bratu, Petru Marinache & Co., cu toții mai mici de vârstă cu doi ani decât adversarii lor.

Ei bine, azi, când s-a întors din Belgia și Bratu, dus acolo pentru a găsi o echipă, de către impresara lui, Anamaria Prodan Reghecampf, el s-a putut antrenat și cu cei doi fotbaliști exilați de la echipa mare, Jean Prunescu și Cosmin Lambru. Dacă Prunescu are meciuri destule la eșalonul secund, a debutat și în Liga 1, lui Lambru i s-a refuzat un prim meci în eșalonul secund, după ce le-a bifat pe cele din al patrulea, al treilea și… primul nivel al fotbalului românesc, și el apărând pe cea dintâi scenă a sportului rege din România, la ultimul meci din mandatul la SC FC Petrolul al actualului secund al lui Cosmin Contra, Ionel Tersinio Gane. Inclus de către noul tehnician principal, Leo Grozavu, în lotul de 18 jucători de la meciul cu Sportul Snagov, liderul la zi al Ligii a II-a, Cosmin a trebuit să se mulțumească ulterior numai cu atât! Iar Jean, nici măcar, el ajungând la „Vega” după ce Petrolul a revenit din cantonamentul sloven. Cum ambii vor să joace la Petrolul, ci nu altundeva, suportă situația actuală, nefiind chiar mare fericire să te antrenezi, cu adolescenți de 16 ani, pe un teren afară din oraș! Însă, și Jean Prunescu, și Cosmin Lambru îmbracă, zilnic, când ajung la teren, echipamentul de pregătire al Petrolului și se pun sub comanda lui Liliac, respectând la literă de lege contractele aflate în derulare.

După primele patru meciuri din actualul sezon al Ligii 2, s-a observat limpede că defensiva „lupilor”, în oricare alcătuire ar fi fost în axul central, este clar în suferință. Vezi mai ales golul luat vinerea trecută la București, în partida cu Metaloglobus, cel al primului eșec din campionat, dar nu numai acela. Și-atunci, de ce Grozavu nu îl recheamă la prima echipă pe Prunescu, fost căpitan al formației „galben-albaștrilor”,  pentru a vedea, cel puțin, dacă este mai bun sau nu ca Florin Plămadă, Lucian Cazan, Sebastian Ghinga sau Cristian Danci? Dacă este, atunci să fi chemat să joace, dacă nu, ar înțelege și el că una este să vrei și alta să și poți juca la Petrolul! Dar, înclin să cred că poate juca! Chiar foarte bine! Cum ar putea, de altfel, și Lambru, câtă vreme contracandidatul pe post, din categoria „U 21”, Alexandru Nica, despre care se spune că a marcat 12 goluri în eșalonul secund, pentru CS Balotești, nu prea intră în vederile antrenorului principal. Cel care l-a sărit din schemă la două confruntări, la una l-a ținut tot meciul pe bancă, iar la disputa cu „lanterna roșie”, CS Balotești, l-a băgat 12 minute pe final de joc – unicele, până acum! – și s-a „remarcat” printr-o mare ratare la scorul de 3-0 pentru echipa lui! Um mare semn de întrebare se pune în privința lui Nica deoarece clubul proprietar al lui, Daco-Getica București, a preferat să împrumute un tânăr de perspectivă, cum arată feedback-ul lui, la o grupare concurentă, neoprindu-l în efectivul său! Nu-i ceva curios? Tot curios mai este și că aceluiași Lambru i se propune rezilierea, în vreme ce Mihai Ene, neinclus niciodată în lotul de la meciurile oficiale, deși este tot „U 21”, stă bine-mersi pe loc. Cumva, fiindcă este detașat de la Viitorul lui Hagi? Să nu se supere „Regele, cumva?

Foto: Iulian-Vasile SECĂREANU