Petrolul atacă Ghencea cu o galerie masivă și cu speranța reeditării succesului din anul 1999!

Redactia -

Petrolul atacă Ghencea cu o galerie masivă și cu speranța reeditării succesului din anul 1999!

Pe 20 noiembrie 1999, Petrolul detona bomba pe arena de fotbal din cartierul bucureștean Ghencea, dispunând la scor de Steaua, 4-1, după un hat-trick al lui Daniel Costescu și un autogol al internaționalului albanez Albert Duro, reușita de onoare a „roș-albaștrilor” aparținându-i lui… Laurențiu Roșu. Dintre combatanții de atunci se vor reîntâlni duminică, de la ora 21.00, pe același stadion, din partea viitoarelor gazde, Laurențiu Reghecampf, atunci pe teren, iar acum ca antrenor principal al Stelei, și Ionuț Luțu, mâna dreaptă a patronului arestat, Gigi Becali, iar de cealaltă – Cristian Vlad, în prezent team-manager al Petrolului, și Laurențiu Roșu, de un an fiind tehnician secund al adversarei din urmă cu mai mult de un deceniu. Ar mai fi putut fi acolo și Mihai Oancea, ex-șef al centrului de copii și juniori al clubului găzarilor, și Eusebiu Tudor, fost principal responsabil al staff-ului tehnic al găzarilor în mandatul foștilor finanțatori, dar ei își continuă activitatea profesională în spațiul arab. Anul 1999 a fost poate cel mai bun pentru Petrolul din istoria întâlnirilor directe cu Steaua, mai fiind consemnat și un 5-1, la Ploiești, pe vechiul „Ilie Oană”! Ținând cont de istorie, galeria „lupilor” și-a construit coregrafia de la partida de acasă cu Viitorul Constanța pe factorul stimulativ, afișând un banner imens galben, cu litere albastre (foto sus; Facebook), de-a lungul întregii peluze, „TRADIȚIE, AMBIȚIE, ONOARE, MÂNDRIE, PE 1 DECEMBRIE LEGENDA REÎNVIE!”, dar și eșarfe mari având inscripția „REMEMBER ’99” (foto jos; Facebook)! Idee superbă, care se speră că a adus un plus de motivație pentru echipa antrenată de Cosmin Contra, înaintea partidei cu Alexandru Bourceanu și coechipierii lui.

Bannere_galerie_la_meciul_cu_Viitorul_prosport.roPrimind 1.300 de bilete (5% din capcacitatea arenei de 28.000 de locuri), de la organizatoarea derbiului din ultima zi a acestei săptămâni, cei din galerie s-au mobilizat cum nu se poate mai bine, chemându-i la meci pe cât mai mulți suporteri, pregătind și un show special dedicat acestui eveniment. Cei care vor să facă parte din marele grup de ultrași ce se va deplasa duminică, la ora 16.30, de la arena Ilie Oană, spre „Ghencea” au la dispoziție tichete care se distribuie de astăzi și până duminică, ora 12.00, la casele special amenajate de la peluza I și la „Yell’Wolf”, pubul suporterilor amplasat la parter. Un bilet la meci costă 5 lei, la care se adaugă, la cerere, valoarea transportului dus-întors cu autobuze, de 10 lei/persoană. Fanilor li s-a transmis că se pot prezenta cu tot arsenalul de care dispun, inclusiv cu steaguri de mari dimensiuni. Este vorba, de fapt, despre o mobilizare generală pentru meciul cel mai așteptat din acest final de an, galeria dorindu-și să-i Bucureștiului măreția ei și modul inegalabil în care își susține echipa favorită, pentru un nou succes pe terenul Stelei, după 14 ani scurși de la cel obținut sub bagheta lui Virgil Dridea, fostă glorie a Petrolului!

Fără îndoială, în lupta sa pentru cucerirea unui nou titlu de campioană a țării după aproape 50 de ani, ultimul fiind consemnat la finele ediției 1965-1966, trupa „lupilor” merită să fie susținută de cel puțin 1.300 de fani înfocați, care s-o facă să se simtă ca acasă, într-un veritabil vulcan. Ploieștenii îi vor susține de la distanță pe toți cei care vor cânta și-i vor încuraja, duminică noapte, pe petroliștii de pe teren, așteptările și speranțele tuturor depășind acum orice nivel posibil.