Petrolul atacă Aradul pornind de la… Timișoara! Derbiul UTA – Petrolul, pentru a doua oară pe iarbă sintetică, în acest sezon! Miercuri, 15 iulie 2020, cu un caracter cvasi-decisiv!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul atacă Aradul pornind de la… Timișoara! Derbiul UTA – Petrolul, pentru a doua oară pe iarbă sintetică, în acest sezon! Miercuri, 15 iulie 2020, cu un caracter cvasi-decisiv!

Cum Veolia România oferă condiții de top, care vin totuși în contradicție (și) cu ultimul rezultat al Petrolului în campionat, Marinescu și coechipierii lui au plecat, tot pe calea aerului, spre vestul țării, alegând luni, 13 iulie 2020, drept cap-compas aeroportul din Timișoara, acolo unde s-a și înnoptat și s-a făcut și un antrenament, pe unul dintre numeroasele terenuri din municipiu dotate cu iarbă artificială. Același gazon pe care se va juca și miercuri, 15 iulie, de la ora 18.30, arena Motorul, din Arad, fiind dotată cu o astfel de suprafață. Va fi al treilea meci din acest campionat cu UTA și al doilea din orașul de domiciliu al formației antrenate de Balint Laszlo, una care continuă să conducă ierarhia Ligii a II-a de fotbal.

Până în play-off, în turul și mini-returul competiției ligii secunde, arădenii s-au impus de fiecare dată cu același scor: 3-0!!! A fost la fel și la Ploiești, pe „Ilie Oană”, dar un rezultat nedrept față de cum s-au desfășurat ostilitățile, și la Arad, pe „Motorul”, dar acolo numai după ce Arnăutu a fost eliminat pentru proteste, primind două cartonașe galbene, la 0-0! Restanța din prima etapă a actualei faze a întrecerilor are un caracter cvasi-decisiv, câtă vreme, câștigând în runda a doua pe terenul echipei UTA, telormănenii de la Turris-Oltul Turnu Măgurele s-au apropiat la numai o singură lungime de liderul destul de detașat înaintea startului play-off-ului, iar Petrolul – cu o remiza albă, acasă, în derbiul contra Rapidului – nu a avut deloc debutul dorit. Un debut decalat din cauza infectărilor din lot cu virusul Covid-19. Însă, în orice condiții, cred că ar fi fost un „care pe care”, dar miercuri, în actualul context, va fi și mai și! Dacă UTA are efectivul la dispoziție, cu foarte puține mici excepții, posibil și detașatul acolo al ploieștenilor, Adrian Rus, să lipsească, Petrolul a mers la Timișoara cu o delegație mai restrânsă, neavând nicio noutate față de derbiul cu Fotbal Club Rapid, potrivit directorului sportiv Costel Lazăr. Deci, același lot din „Primvs Derby” va fi opus și lui Ciprian Rus și compania, mai precis fără nu mai puțin de șapte fotbaliști, Hamza, Vajushi, Ekollo, Bărboianu, Olaru, Nicolae și Pol Roigé Rodríguez, infectați, respectiv accidentat. Totuși, nici Nițescu – care va lua loc, mai mult ca sigur, pe bancă – nu este în cea mai bună formă fizică a lui.

Altfel, ca și la partida contra trupei lui Dan Alexa, și la Arad, brigada de arbitri va fi una de Liga 1, cu un clujean fost nu demult de mare perspectivă, dar mai „pierzându-se pe drum” ulterior, Horațiu Mircea Feșnic, și cu asistenții Ciprian Florin Danșa (Oradea), un ex-central pedepsit, la un moment dat, de CCA să devină… „tușier”, și Szabo Gero, tot din Cluj. Observator de joc va fi un reșițean, Viorel Lolea, iar de arbitraj se va ocupa un fost cavaler al fluierului din Timișoara, Zaharia Ciev, pe care am avut ocazia sa îl urmăresc adesea arbitrând pe la Moreni, Câmpina sau Ploiești, cunoscându-l pe-atunci ca fiind un tip vertical.

Foto: Ionuț CĂRBUREANU, www.fcpetrolul.ro și Youtube FCP TV