Petrolul atacă, astăzi, şi o calificare în Cupa României cu cinci juniori în lot! Dar, din nou, fără un pilon important și decisiv din sezonul trecut!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul atacă, astăzi, şi o calificare în Cupa României cu cinci juniori în lot! Dar, din nou, fără un pilon important și decisiv din sezonul trecut!

După ce în ultima etapă de campionat, joia trecută, a aliniat un lot de 18 din care au făcut parte cinci jucători cu vârsta sub 19 ani, obligatorii trei de pe teren, de-a lungul timpului regulamentar, plus doi pe bancă, antrenorul principal al FC Petrolul, Octavian Grigore, a scos, pentru partida de astăzi din turul 3 național al ediției 2017-2018 a Cupei României, contra Flacării  Moreni, un senior din atac, optând pentru un… junior mijlocaș! Asta în condițiile în care în competiția KO sunt permise doar trei înlocuiri de jucători în 90 de minute, a patra putându-se opera doar în prelungiri și numai dacă celelalte trei s-au efectuat până la intrarea în extra-time. Astfel, s-a renunțat la vârful Roland Stănescu, prezent în lotul de la duelul cu FC Aninoasa, din runda a treia a Ligii a III-a, dar nefolosit deloc nici atunci, și s-a apelat la play-makerul Tiberiu Nițescu, unul dintre cei opt “U 19”. Totuşi, Tavi Grigore a rămas consecvent în ceea ce privește numericul juniorilor din lotul de 18, scoțându-l pe portarul Raul Botezan şi înlocuindu-l cu Ionuț Marinică, fiind astfel tot cinci în total și tot trei în teren și doi pe bancă. Deja, se pun întrebări de ce un fotbalist important și decisiv din sezonul trecut, un golgheter, având cea mai bună medie raportat la numărul de minute bifate, un pilon al ofensivei în retur, stă mai mult în tribună sau freacă banca, fără a fi trimis nici măcar formal la încălzire! Stănescu (11 reușite numai în returul trecut, el semnând în iarnă cu ACS Petrolul ’52, dintre care un gol în finala fazei județene a Cupei României, când a deschis scorul) a stat pe bancă prima oară la partida de la Roșiorii de Vede, abia în etapa a II-a a Ligii a III-a, când era al treilea meci oficial, apoi acasă, cu FC Aninoasa, în rest – în tribună!!! Azi, din nou în afara lotului!!! Cum să mai marcheze și băiatul acesta, din înaltul tribunei sau de pe bancă?!?

În atare condiții, iată care este efectivul ales pentru azi, la meciul care va fi transmis live, pe primul canal, de către postul de televiziune Digisport, dar și – ca întotdeauna, din vara trecută – pe internet, pe FCP TV (canalul de Youtube al www.sportonlineph.ro): Mirel Bolboașă și Ionuț Marinică (portari); Răzvan Catană, Jean Prunescu (cpt), Gabriel Frâncu, Mihai Velisar („U 19”), Alberto Olaru („U 19”), Alexandru Puchea, Marius Paul Antoche, Marius Chindriș, Cosmin Lambru ( „U 19”), Tudor Șaim-Alexandru („U 19”), Sergiu Arnăutu, Nini Popescu, Georgian Păun, Alexandru Ciocâlteu, Tiberiu Nițescu („U 19”) și Adrian Vintilă. Nu ar fi deloc exclus ca tehnicianul principal al găzarilor să mizeze pe același „11” de la victoriile de la Sporting Roșiori și cu FC Aninoasa, știut fiind că echipa care câștigă nu se schimbă!

Adversara de astăzi din Cupa României a trupei găzarilor va fi Flacăra Moreni, colegă de eșalon și serie antrenată de către un fost petrolist, Gabriel Paraschiv, care a cunoscut consacrarea însă la Oțelul Galați. Morenarii, în prezent pe locul al VI-lea în ierarhia la zi, cu 6 puncte, le vor fi adversari “lupilor”, pe același stadion, destul de curând în campionat, confruntarea din competița așa-numită KO fiind o primă luare de contact a combatantelor. Din lotul oaspeților un nume cunoscut este cel al lui Narcis Țânțaru, care a fost la primul antrenament al Petrolului din vara anului trecut, dar și la cea din iarnă, făcând însă parte, în Liga a IV-a, din echipa CS Păulești. Acum a făcut pasul spre eșalonul imediat superior și a bifat și un gol decisiv, în poarta grupării FC Aninoasa, la succesul cu 3-2 din campionat al noii sale echipe. A doua victorie a Flacării a fost consemnată tot acasă, în dauna Urbanului Titu, antrenată de prahoveanul Mihai Dinu. Oaspeții vor fi însoțiți la Ploiești de numeroși fani, care vor lua loc în spațul destinat galeriilor echipelor adverse Petrolului, intrarea acolo urmând a se face contra unui tichet în valoare de 6 lei. Și astăzi, ca și la meciul cu echipa tot din județul Dâmbovița, mai sus-amintita FC Aninoasa, statutul de favorită îl are FC Petrolul, în special pentru că are ca obiectiv, pe lângă promovarea imediată în Liga II-a, și un traseu cât mai lung în Cupa României. Asta din dorința, evident, de a se face un veritabil eveniment din prezența unor formații de eșalon secund și de Liga 1, pe “Ilie Oană”. Un avantaj ar fi că în toate meciurile de Cupă, ca fostă divizionară D, echipa antrenată de Grigore va fi gazdă.

Jocul de azi, care va debuta la ora 19.00, va fi arbitrat de o brigadă compusă din centralul  Vlad Baban, din Iaşi, care va fi asistat la cele două linii de către concitadinii Ionuţ Melinte şi Cosmin Ciuban. Aşa cum ne-a obişnuit deja la partidele din tururile inferioare ale Cupei României în care combat şi trupe din campionatele pe care le organizează, FRF nu a delegat vreun observator la această fază a III-a.

Foto: FC Petrolul Facebook Official și www.dbonline.ro