Petrolul atacă… Viitorul fără Teixeira și Geraldo, scoși din lot!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul atacă… Viitorul fără Teixeira și Geraldo, scoși din lot!

Când un antrenor anunță public, dar nu și în cadru oficial, la o conferința de presă mai exact, cu doar două zile înaintea unui meci important, că a scos din lot și căpitanul, și fotbalistul care i-a adus, aproape de unul singur, mai multe puncte în retur, afirmând că ar fi trebuit s-o facă chiar mai demult, dar a ezitat, situația-i gravă. Mircea Rednic nu e un neica-nimeni pe care să nu-l iei în serios atunci când a spus ceea ce a spus după partida dintre Dinamo și Rapid. Anunțul lui că Geraldo Alves și Filipe Teixeira (foto, împreună cu Gevaro Nepomuceno; www.looktv.ro) se vor antrena singuri de-acum încolo și nu vor face parte, pentru început probabil, din lotul ales pentru confruntarea de luni, 13 aprilie 2015, ora 20.30, în direct pe „Look TV” și „DigiSport”, cu Viitorul lui Gică Hagi, nu a căzut totuși ca un trăsnet. Existau deja destule suspiciuni în privința celor doi, de la jocul contra CFR-ului, la Cluj, încoace. Numai că, acum, Rednic a fixat (și) viitorul Petrolului pe termen foarte scurt. Mai bine fără ei, decât cu ei! De ce? Ei bine, i-a fost mai greu să detalieze, fiind pe fugă, fără îndoială, în fața „pădurii” de microfoane întinsă în fața lui la „Arena Națională”. Însă, are datoria ca, în cel mai scurt timp, să explice de ce a luat această decizie drastică. Mai ales că, repet, a zis că a întârziat-o.

A scoate din lot sine die doi componenți de bază ai echipei pe care o pregătește nu-i deloc un fapt divers, care să fie tratat cu suficiență. În special când efectivul Petrolului nu abundă de atâtea valori comparabile cu Geraldo și Teixeira. Posibil ca evoluția formației sale sale, ca și, mai ales, succesul de la București, cu FC Steaua SA, să-i fi oferit garanția că scoțându-i din lot nu va fi afectat… nici Viitorul, nici viitorul!

Deci, fără Geri și Filipe, lăsați la casele lor, „lupii” trebuie să se descurce în fața unei trupe bine susținute de peste tot. Are rezultate în retur, nu mai este apăsată de spaima retrogradării, chiar și dacă vor pica șase echipe, și nici nu e prea deranjată de arbitraje. Ba, dimpotrivă. Acum însă, trebuie înțeles ceva. Partida cu FC Steaua SA a fost una, iar cea cu Viitorul va fi cu totul alta. Nu poți în fața lui Nicoliță, Mitrea, Benzar sau Bonilla să te aperi aproape non-stop, așa cum s-a întâmplat în fața „roș-albaștrilor”, cu precădere în repriza secundă. Luni, Petrolul trebuie să fie… FC Steaua SA de atunci, minus ineficiența, desigur, iar Viitorul – Petrolul de pe „Arena Națională”, cu excepția impenetrabilității apărării! Pe cale de consecință, găzarii trebuie să aibă posesia, să asedieze poarta lui Albuț, ci nu să aștepte, baricadați în propria jumătate, un contraatac dus la bun sfârșit. E clar, va fi o altă partitură decât a fost pe cel mai mare stadion din România. Una în care defensiva – din care va absenta Geraldo – trebuie să facă față contraatacurilor jucătorilor rapizi ai lui Hagi, presupunându-se că Marinescu și coechipierii săi nu-i vor lăsa pe oaspeți să-i domine. Iar atacul să poată aduce cu sine golul/golurile unui succes, așa cum a fost cu… Teixeira pe teren. În caz contrar, ce s-a luat pe mere, așa cum s-a luat, se va da – vai! – pe pere. Câștigând în fața Viitorului, Petrolul se va desprinde față de urmăritoare, iar dacă poziția a doua de pe podium a devenit o… Fata Morgana, de data asta mai devreme, cea de-a treia chiar poate fi securizată.  În fond, în insolvență, contează fiecare sută de mii de euro câștigată, darămite câteva. Să vedem, astfel, cum va evolua Petrolul, a doua oară consecutiv, fără Geraldo și Teixeira. Acum, în condițiile unui meci disputat pe arena Ilie Oană.

Sigur, va conta și arbitrajul, încredințat unei brigăzi condusă de bucureșteanul Alexandru Tudor, care va fi asistat la cele două linii de către concitadinii săi Mircea Mihail Grigoriu și Vlad Bârleanu, rezervă urmând a fi gălățeanul Bogdan Ionuț Anghelinei, CCA neconsiderând necesară delegarea unor adiționali. Arbitrii vor fi supervizați de un bucureștean de-al lor, Constantin Ștefan, iar organizatorii disputei – de Marian Bucurescu, un fost fotbalist domiciliat tot în capitala țării. De urmărit dacă victoria în dauna liderului Ligii I, pe terenul acestuia, îi va readuce la arenă pe suporterii Petrolului, în ziua a doua de Paști…