Petrolul ca… Halep, în primul act, cu americanca Bellis: set la 0 în dauna liderului C2, Progresul Spartac!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul ca… Halep, în primul act, cu americanca Bellis: set la 0 în dauna liderului C2, Progresul Spartac!

Începută pe o temperatură în jurul a 0 grade Celsius, pe un  teren oricum greu, fostul „Conpet 2”, partida amicală dintre FC Petrolul Ploiești și Progresul Spartac București a continuat pe ninsoare, ceea ce a făcut suprafața de joc și mai dificilă. Liderul turului campionatului Seriei a III-a din al treilea eșalon național a început meciul într-o formulă neașteptată, cu șase jucători care au fost mai degrabă rezerve până acum. S-a câștigat însă „parțialul” de 45 de minute cu 1-0, după un autogol al fundașului central dreapta Stoian (9), el deviind nefericit, cu capul, în vinclul din stânga al porții apărate de Răduță, mingea centrată de Velisar.

Avea să fie scorul celei dintâi reprize, deși ocazii au mai fost pentru Petrolul, dar la reluare, intrând titularii intuiți din retur, într-un interval de doar 18 minute „lupii” au dus scorul până la un mai puțin de așteptat 6-0! Reușitele lui Antoche (58), cu capul, din colțul careului mic, la centrarea lui Nini Popescu, dintr-o lovitură liberă directă, Păun (64), scăpat pe centru și executându-l cu sânge rece pe Ștef, același Popescu (71), profitând de eroarea goal-keeper-ului bucureștean, cel care a scăpat balonul din mâini, și Ciocâlteu (75), lansat perfect în adâncime de Nițescu, plus autogolul secundului-fundaș central stânga Oancea (62), i-a descumpănit pe urmașii „bancarilor” sau… „frizerilor”!

Pe siteul www.progresulspartac.ro, denumire inscripționată pe spatele tricourilor bleu-albastre ale oaspeților, s-a încercat o explicație eșecul la un scor întîlnit mai mult în tenis, recent – de exemplu – Simona Halep câștigând la fel primul set cu o mare speranță a americanilor, Catherine Bellis. Astfel, menționând că nu caută scuze, siteul mai sus precizat a apreciat că absența a nu mai puțin de… 12 jucători, din cauza accidentărilor și a învoirilor din motive profesionale, a contat decisiv! O explicație absolut plauzibilă, nu și mențiunea că terenul a fost greu și a mai și nins. Ca și cum învingătorii la scor ar fi evoluat pe o… pernă de aer sau într-o sală, iar învinșii – direct pe noroi și sub ninsoare! Pentru o campioană de toamnă, precum cea a Seriei a II-a din Liga a III-a, acest rezultat este unul totuși jenant, oricum l-ar motiva într-un fel sau altul. În vară, la 40 de grade, abia coborâți de la munte după cantonamentul de la Brașov, tot la Strejnic, dar pe arena centrală, petroliștii se impuseseră cu 2-0, iar acum, pe o vreme de iarnă, cu tot atâtea grade mai puțin în termeometre, găzarii au înscris de trei ori mai mult și au ținut din nou poarta neperforată, oferindu-i astfel o satisfacție antrenorului principal Romulus Ciobanu pentru neprimirea unui gol, el declarând de curând că la acest capitol s-a mai suferit în meciurile din cele două cantonamente.

Cu presupușii componenți ai primului „11” din confruntarea de la Domnești, cu Viitorul, de pe 2 martie 2018, din prima etapă a returului, Bolboașă, Antoche, Chindriș, Velisar și Arnăutu, plus șase posibili jucători de schimb, atunci – fiind de apreciat încercarea tehnicianului de a face un alt mix -, Petrolul nu a putut trece foarte clar de improvizata formație a Progresului. Cea care a rezistat până la pauză doar cu un deficit de un singur gol. În schimb, la reluare, după ce Romică Ciobanu a făcut nouă înlocuiri încă din minutul 46 și alte două – în minutele 62 și 73, adică o echipă întreagă, în timp ce bucureștenii au avut doar patru jucători de câmp și un portar, ca înlocuitori, terenul s-a aplecat tare de tot către buturile nou-intratului Ștef. Și s-a văzut, pe cale de consecință, urmarea.

E clar că Păun este în mare formă și avid de goluri, bifând opt până acum, în amicale, punctând aproape meci de meci, iar Nini Popescu a ajuns la cinci, ei fiind cei mai în formă fotbaliști ofensivi ai „galben-albaștrilor”, în pauza competițională de iarnă. Iar asta nu numai pentru reușitele lor, ci și prin jocul de ansamblu.

Ultima repetiție de dinaintea startului celei de-a doua jumătăți a întrecerilor se va consemna sâmbătă, 24 februarie 2018, pe arena colegei de serie a Petrolului, FC Aninoasa. În funcție și de vreme, Ciobanu cred că va pune pe teren, în Dâmbovița, județul lui de domiciliu, trupa care va debuta la Domnești. Asta, evident, dacă nu se va feri cumva de ceva… spioni!

FC PETROLUL: Bolboaşă (46 – Avram) – Prunescu (46 – Ichim), Antoche (73 – M. Bratu), Frîncu (46 – Olaru) – R. Catană (46 – Saim Tudor), Cl. Tudor (46 – Andor), Chindriş (62 – T. Nițescu), Velisar (46 – Țicu) – Lambru (46 – N. Popescu), Arnăutu (46 – Ciocâlteu), Cârjan (46 – Păun). Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

PROGRESUL SPARTAC: Răduţă – Buliga, Oancea, Stoian, Lixandru – Frangu, Donca – Militaru, Nechita, Tudorache – Stanciu. Au mai jucat: Ştef – Ivaşcu, Iordan,  Stângă, Purice. Antrenor: Andrei Eremia.

Foto: Mihai TOMA, www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ) și www.progresulspartac.com