Petrolul, „campioana” numărului de meciuri amicale din starea de alertă! Rapidul a făcut scor pe terenul unei viitoare adversare din… play-off!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul, „campioana” numărului de meciuri amicale din starea de alertă! Rapidul a făcut scor pe terenul unei viitoare adversare din… play-off!

După primul meci amical din starea de alertă, cel de pe arena Ilie Oană, cu Astra Giurgiu, directorul sportiv al clubului găzarilor, Costel Lazăr, anunța că echipei antrenate  de Costel Enache îi vor mai fi antamate încă alte trei partide de verificare până la startul play-off-ului. La vremea aceea, anunțul părea unul mai degrabă demn de… SF! Asta știut fiind că întrecerile din Liga a III-a fuseseră „înghețate”, ca și jocurile divizionarelor secunde de la locul 7 în jos, iar la Liga 1 urmau să ia startul formațiile din play-off și play-out. Cum-necum, ceea ce a declarat Lazăr s-a acoperit însă pe deplin și în fapte, Laurențiu Marinescu & Co. disputând în total, înaintea debutului în play-off, de sâmbătă, 4 iulie, ora 17.00, de la Arad, cu UTA, patru meciuri-test! Mai precis, Petrolul este… liderul partidelor de verificare, urmată de Rapid, cu trei astfel de dueluri, CS Mioveni, Campionii FC Argeș Pitești și Turris Turnu Măgurele, fiecare cu unul. Numai echipa de pe locul 1 a ierarhiei de la startul play-off-ului, UTA, nu a bifat niciun meci-test, ratând unul de lux, la Cluj, contra CFR-ului, și mulțumindu-se astfel numai cu jocuri „în familie”! Evitând să se deplaseze la distanțe mai mari, precum Petrolul la Sibiu și Ovidiu, „Bătrâna Doamnă” pare să dea semne – nu știu totuși dacă așa o fi – de… economie! Vom vedea curând dacă a fost bine sau nu pentru trupa lui Balint Laszlo. Singurul duel amical între două viitoare combatante din play-off a fost al treilea test al Rapidului, respectiv primul, al Turrisului, bucureștenii deplasându-se la Turnu Măgurele – pentru că Erik Lincar, tehnicianul gazdelor, a zis că nu se teme să joace și cu o viitoare adversară, de luat aminte! – pentru a le administra gazdelor un sec 4-1! Motiv pentru Petrolul să fie foarte atentă în privința meciului direct din etapa a doua, de pe „Ilie Oană”, cu „alb-vișiniii”!

În ceea ce privește ultimul test al „lupilor”, o surpriză fiind organizarea acestuia pentru suporterii lor, nefiind anunțați că s-ar desfășura, petroliștii și-au luat revanșa în fața „puștilor” de la Viitorul, marea majoritate fiind cei folosiți în repriza secundă a amicalului de la Ovidiu, pierdută atunci cu scorul de 3-1, cu toate reușitele consemnate în a doua parte a jocului. Atunci când, se speculează că oaspeții nu prea au ajuns la poarta junilor „U 19” locali!!! Sâmbătă, pe fostul stadion Conpet, jucătorii lui Costel Enache s-au răzbunat însă, impunându-se cu 4-1 (2-0), autorii golurilor fiind David Derlis Meza Colli (minutul 15), aflat într-o formă foarte bună aproape de start, Laurențiu Marinescu (20) și Gabriel Deac (55 și 90), respectiv Ionuț Cojocaru (84). Tinerii lui Gheorghe Hagi, conduși de pe margine la Strejnicu de doi foști jucători ai Farului Constanța, Cristian Cămui și Vasile Mănăilă, au irosit ocazia să reintre în meci în minutul 43, când Constantin Grameni a ratat un penalti, obținut de Luca Andronache, singurul fotbalist nedebutat încă în Liga 1 utilizat miercuri, 24 iulie, în echipa din repria I a meciului amical de la Ovidiu. Iată și efectivele folosite la revanșă:

FC PETROLUL: Avram – Olaru, Manolache, Sîrghi, Bărboianu – Pierce – Bratu, Meza Colli, Marinescu, Pol Roigé Rodríguez – Arnăutu. Au mai jucat: Lungu, Apostolachi – Răuță, Nicolae, Robert-Daniel Enache, Ekollo, Nițescu, Deac, Saim Tudor și Blănaru. Au absentat: Hamza, Vajushi și Țicu (accidentați).

VIITORUL „U19”: Stănciulescu (60 – Dincă) – Georgescu (60 – Oroian), Bîrzu (46 – Dănuleasa), Vlad (46 – Buta), Mureșan (46 – Sima) – Popescu (46 – Sîrbu), Crivac (60 – Onuț), Grameni (46- Iorga) – Bodișteanu (46 – Tănasă), Andronache (46 – Vîlea 46), Mustacă (60 – Cojocaru).

Foto: www.fcpetrolul.ro și Facebook Viitorul FC