Petrolul caută încă primul succes și cel dintâi gol în stagiul din Antalya. Remiză albă cu echipa lui Cosmin Contra

Redactia -

Petrolul caută încă primul succes și cel dintâi gol în stagiul din Antalya. Remiză albă cu echipa lui Cosmin Contra

După cum a notat de la fața locului – arena centrală a complexuluui sportiv Mardan, din Antalya – siteul oficial al SC FC Petrolul, echipa lui Mircea Rednic a avut parte de un meci-test bogat în faze de poartă, dar încheiat până la urmă cu 0-0. Remiza albă a „lupilor”, care s-au duelat, amical, cu noua formație a ex-antrenorului lor Cosmin Contra, a coincis cu al doilea test fără gol marcat de către Geraldo și compania. După 0-1 cu Neftci Baku și 0-0 în compania chinezilor de la Guanghzou R&F, club înființat în anul 2011, Petrolul se află încă în căutarea primului succes din acest prim stagiu de pregătire din Antalya și, totodată, a celui dintâi gol. Un fapt mai puțin obișnuit pentru sejururile din străinătate, din ultimii doi ani. Dacă ploieștenii au avut destule oportunități de a marca, nici asiaticii nu au stat mai prejos, oricare dintre combatante având posibilitatea, potrivit live-textului lui Cristian Notaru, ofițerul de presă al găzarilor, să deschidă scorul, dar fie a fost vorba de ghinion, fie de inspirația apărătorilor buturilor și astfel nu s-a mai înscris. Primul vârf de atac folosit de Rednic în acest meci, N’Koyi, și fostul său coechipier de la Fortuna Sittard, Nepomuceno, au irosit câteva ocazii bune de gol, în prima repriză, atunci când asiaticii au avut ceva mai puține șanse de a-l învinge pe Pecanha (foto, între buturi; www.fcpetrolul.ro), cea mai mare fiind cea în care un jucător al lui Contra a încercat să-l învingă pe brazilian la o lovitură liberă de la distanță, dar goal-keeper-ul Petrolului a salvat în stilul său caracteristic. La reluare, s-a jucat tot la fel de alert, fazele de poartă alternând, ca și situațiile de a se sparge gheața. Nu a reușit Satli s-o facă, dar nici fotbaliștii chinezi, mult mai periculoși în a doua repriză, unul dintre ei sperând să-l suprindă, de la centrul terenului, pe portarul „galben-albaștrilor”, dar acesta nu s-a lăsat păcălit, salvând de sub bara orizontală. La rândul lui, Cobrea – înlocuitorul lui Pecanha – a scăpat cu fața curată la o fază de „unul la unu” cu un atacant al adversarilor, cel care a trimis mingea pe lângă poartă. Adversarii găzarilor au reușit să înscrie o dată, în minutul 69, dar reușita lor nu a fost validată, corect, din cauza unui ofsaid, conform www.fcpetrolul.ro.

Mircea Rednic a folosit următorii jucători contra echipei lui Cosmin Contra, așezându-i, de data aceasta, în sistemul 1-4-4-1-1: Pecanha (61 – Cobrea) – Alcenat (68 – Peteleu), Geraldo (cpt), Ipsa (72 – Beța), Satli – Nepomuceno (75 – Al. Chiriță), I. Filip (72 – L. Marinescu), Pablo de Lucas (61 – Mustivar), Teixeira (61 – Gallegos) – Astafei (72 – Mareș) – N’Koyi (57 – Pastorini). Cu acest prilej, delegația Petrolului aflată la Lara s-a întâlnit, în afara lui Contra și a ex-managerului sportiv Marius Nicoale, și cu foștii colaboratori ai celui dintâi din mandatul de la Ploiești, spaniolii Angel Lopez Perez, acum antrenor secund, Alberto Peribanez Rivas, preparator fizic, și Ignacio Martinez, kinetoterapeut, cu toții ajungând în China, din această iarnă, la Guanghzou R&F. Până la partida de astăzi, 26 ianuarie 2014, cu ploieștenii, trupa asiatică dispusese de Dinamo București cu scorul de 3-1 și pierduse un alt test, cu același rezultat, în fața unei formații aflată, și ea, în Antalya, la pregătiri. Viitoarea partidă amicală a „galben-albaștrilor”, ultima din primul stagiu de la Lara, va avea loc pe 28 ianuarie, atunci când se va combate cu ocupanta locului al VIII-lea din ierarhia turului primei ligi din Polonia, Podbeskidzie Bielsko-Biala. După două zile, Petrolul va reveni acasă, pentru o mini-vacanță, iar din 2 februarie și până pe 13 februarie „lupii” vor fi din nou găzduiți de stațiunea Lara, schimbându-se însă hotelul, din „Titanic Beach” în „Royal Holiday Palace”, urmând să bifeze tot trei meciuri-test, dar mult mai tari – cu Terek Groznâi (Rusia), echipa lui Jeremy Bokila și fosta a lui Gheorghe Grozav, detașat de ruși la Dinamo București pentru șase luni, apoi cu Levski și, respectiv, ȚSKA, ambele din capitala Bulgariei, Sofia.

În ceea ce privește informația apărută azi în media cu privire la faptul că singurul iberic rămas în lotul Petrolului, Pablo de Lucas, ar fi semnat un contract pe doi ani și jumătate cu NK Rijeka, echipa de pe locul 2 al celui dintâi eșalon croat, a fost un simplu zvon, mijlocașul central nepunându-și apostila pe vreun contract cu această echipă. Astfel încât, singurele despărțiri certe de până acum sunt cele de Juan Angel Albin (Tiburones Vercruz, din Mexic), Njongo Lobe Priso, despre care se spune că s-ar fi transferat la o grupare din Cipru, Gerson Guimaraes Ferreira, în negocieri, se zice, cu Lechia Gdansk, și Shai Haddad, căruia i s-a reziliat contractul. De la testul cu Guanghzou R&F a lipsit, în afara lui ceilui de-al treilea portar din lot, Mirel Bolboașă, atacantul Toto Tamuz, și el vizat de-un transfer la o echipă din străinătate, însă deocamdatgă ofertele nu satisfac clubul cu care se mai află sub contract, la fel ca și de Lucas, de altfel.