Gură de oxigen: Petrolul – CFR Cluj 1-0 (1-0)

Daniel Dimache -

Gură de oxigen: Petrolul – CFR Cluj 1-0 (1-0)

Petrolul a pus capăt unei perioade de secetă prelungită, reuşind, după 11 jocuri, să cunoască din nou gustul victoriei în campionat. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, în duelul cu CFR Cluj, graţie golului marcat de către Abdellah Zoubir (15).

Greu încercată în ultima vreme, Petrolul a arătat, în această seară, că trăieşte, obţinând o victorie extrem de importantă în confruntarea cu CFR Cluj. Un meci disputat în condiţii speciale, pe un teren extrem de greu, dar care a propus, pe lângă o luptă acerbă, şi un spectacol fotbalistic agreabil, la capătul căruia „lupii” au ieşit învingători.

Elevii lui Mihai Stoichiţă au intrat cât se poate de motivaţi în joc, iar efectul s-a văzut la scurt timp şi pe tabela de marcaj. Moussa şi Zoubir au arătat că sunt capabili şi de faze care ar trebui reluate de canalele tv cu la fel de multă generozitate precum „momentul” de la Târgu Jiu, cei doi reuşind, după fix un sfert de oră de la startul confruntării, să facă „şah-mat” defensiva clujeană: Moussa a plecat într-o cursă irezistibilă pe partea stângă, a „întors” mingea în mijlocul careului, iar ZOUBIR a reluat, imparabil, de la 7-8 metri, propulsând balonul sub transversală: 1-0.

Continuarea le-a aparţinut „lupilor”, dar Nepomuceno (16), aflat într-o poziţie foarte bună, a şutat în blocajul unui fundaş advers, pentru ca, două minute mai târziu, centralul Cătălin Popa să treacă cu vederea un henţ clar comis, în propria suprafaţă de pedeapsă, de Daniel Filipe (16). Aproape de finele primei părţi, „capul” lui Genev (44) a trecut de puţin peste transversală, iar Petrolul a intrat cu avantaj minim la cabine, după o primă repriză în care singurele ocazii ale CFR-ului au fost create de fundaşii ploieşteni, Benga (38) şi Faug-Porret (45+2) fiind aproape de autogol.

Cele două echipe au continuat într-un ritm susţinut şi după reluare. Petrucci (52) a dat emoţii cu un şut ce a ocolit de puţin bara, apoi Varga (55), rămas singur la 10 metri, l-a luat la ţintă pe Vâtcă, iar, la cealaltă poartă, Beleck i-a luat „faţa” lui Genev, dar a trimis prea slab pentru a-l putea păcăli pe Pecanha. Spre final, „lupii” au avut trei şanse să închidă jocul, însă Ropotan (78) a trimis peste transversală, Varga (80) nu l-a putut învinge, cu un şut din unghi, pe Vâtcă, iar inepuizabilul Moussa (86) a trimis un trasor ce a „muşcat” bara porţii clujene.

S-a terminat, în cele din urmă, 1-0, Petrolul bifând, astfel, cel de-al doilea succes stagional, rezultatul, dar şi jocul şi dăruirea elevilor lui Stoichiţă, având darul să aducă mult mai mult optimism pentru ceea ce urmează în acest final de an. „Lupii” ajung la cota 8 în clasament, iar următoarea deplasare va fi în Moldova, acolo unde miercuri, de la ora 18.00, este programat jocul cu FC Botoşani.

_________________________

FC Petrolul Ploieşti – CFR Cluj 1-0 (1-0)

Marcator: Zoubir (15).

FC Petrolul: Pecanha – Tudose, Benga, Genev, Faug-Porret (57 Pulhac) – Ropotan (cpt), Bucşa – Nepomuceno, Zoubir (75 Marinescu), Varga – Moussa (88 Tamuz). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

CFR Cluj: T. Marc (30 Vâtcă) – Filipe (81 Al. Păun), L. Goian, A. Mureşan, Tiago Lopes – Petrucci (cpt), Tomislav – Jakolis, Cr. Lopez, Vitor Bruno (35 Nouvier) – Beleck. Antrenor: Francisc Dican.

Cartonaşe galbene: Moussa, Pulhac, Pecanha/Mureşa, Beleck.

Au arbitrat: Cătălin Popa (Piteşti) – Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Adrian Popescu (Craiova). Arbitru de rezervă: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti).

Observatori: Sorin Boca (Iaşi) şi Ion Craiu (Bucureşti).

(Material preluat de pe site-ul oficial al clubului www.fcpetrolul.ro)