Petrolul – cu absențe destule, dar și reveniri, pe terenul… selenar de la Ghermănești. Va încurca liderul sau se va rupe de podium?

Dragos Trestioreanu -

Petrolul – cu absențe destule, dar și reveniri, pe terenul… selenar de la Ghermănești. Va încurca liderul sau se va rupe de podium?

După eșecul de la Clinceni, al patrulea stagional, prima măsură – și unica, de fapt, deocamdată – luată la nivel înalt a fost retragerea de pe bancă, după numai șapte etape, a lui Octavian Grigore și ridicarea în grad a altui posesor de licență PRo, Mugurel Cornățeanu, fostul secund al lui Leo Grozavu și al recent înlocuitului, însuși. Fost fotbalist cu un CV interesant, iar apoi un antrenor principal de echipe din eșaloanele inferioare, dar și A2 la Liga 1, vezi FC Botoșani, Cornățeanu nu le spune, culmea, mai nimic unora dintre fanii Petrolului! Cei care ar fi vrut fie să-l vadă până după ultimul meci al anului pe Tavi Grigore în spațiul tehnic, fie vreun nume mai sonor. Poate din pauza de iarnă… Asta pentru că s-a anunțat clar că recent înscăunatul drept A1 va fi în post doar în etapele a XX-a și a XXI-a!

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, de Ziua României, în Centenar, Laurențiu Marinescu și „lupii” lui vor avea o sarcină ingrată, de la ora 12.00, în direct pe Digisport, Telekom Sport și Look Sport/Look Plus. Nu numai vremea de afară le va fi cvasi-imposibilă, ci și suprafața de joc de la arena din Ghermănești, pe care campioana de toamnă, Sportul Snagov – când te gândești că Petrolul a fost aproape de a-l semna, în vară, pe antrenorul ilfovenilor, Balint Laszlo! -, și-a programat ultimul duel de acasă al anului, deloc la îndemână! Ba chiar, arătând a teren… selenar, cam înorice anotimp! În astfel de condiții, fără discuție, îi va fi mai greu unei echipe ce trebuie să construiască, pentru a se impune, decât alteia, chiar și de pe primul loc, care poate folosi îndeosebi arma contraatacului. Cum oaspeții au nevoie vitală de succes, un rezultat de egalitate mulțumindu-le mai mult pe gazde, distanțate la 2 puncte de Chindia Târgoviște, aflată pe locul secund al ierarhiei la zi din Liga a II-a, este limpede că terenul va pune mari probleme mai ales „galben-albaștrilor”, gerul fiind același pentru ambele combatante.

La Ghermănești, lui Mugurel Cornățeanu îi vor lipsi și doi titulari importanți, adică singurul atacant valid din lot, Sergiu Arnăutu, și mijlocașul central inamovibil din a doua parte a turului, Marius Chindriș, jucători de bază și în Liga a III-a, în sezonul trecut. În schimb, după ce a primit – mai mult ca sigur că s-a înțeles că a primit gratuit, direct, cartonaș roșu, la meciul cu UTA! – doar o etapă de suspendare, polivalentul Paul Antoche este acum bun de joc. Dar a devenit incert mijlocașul de bandă Cătălin Ștefănescu, cel chinuit și la sosirea sa la Ploiești de probleme de natură musculară. Va reveni, posibil, după cum anunță www.fcpetrolul.ro, tânărul Alexandru Saim Tudor, absența lui de la Clinceni, din cauza unei accidentări, resimțindu-se, chiar dacă back-up-ul lui, Robert Grecu, a deschis, acolo, scorul, întors după pauză, decisiv, de Robert Ion, printr-o „dublă”. Deoarece a fost cel care l-a recomandat la Petrolul pe mijlocașul central Antonio Cruceru, „copilul”lui Gică Hagi nemaiprinzând lotul de 18, de câteva etape, nu ar fi deloc exclus, și în absența lui Chindriș, ca Mugurel Cornățeanu să-l readucă în lot pe Antonio Cruceru. Sarcină ingrată, altfel, pentru noul tehnician principal, fiindcă va trebui să facă un prim „11” fără niciun vârf de meserie, iar echipa aleasă de el musai să forțeze victoria!

Meci între echipele pe primul și, respectiv, al patrulea loc din clasamentul L2, cel dintre Sportul Snagov și FC Petrolul Ploiești va avea parte, ca și cel dintre Academica Clinceni și aceeași Petrolul, de o brigadă din lotul celui dintâi eșalon. La centru va oficia, acum, Ionuț Coza, din localitatea ilfoveană Cernica, cea din același județ cu… gazdele de la Sportul Snagov, iar la cele două linii, Alexandru Vodă (Alba Iulia) și George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel), rezervă fiind olteanul Viorel Nicușor Flueran, din Craiova. Acesta din urmă a fost delegat des la partidele „lupilor” din deplasare, fie pe teren, fie la marginea acestuia. Obsrvatorul de arbitraj va sosi de aproape, mai precis de la București, și este un fost cunoscut cavaler al fluierului, Gheorghe Moise, omologul pentru joc al lui fiind piteșteanul Cătălin Barbu. Intrarea la arenă este liberă, iar fanilor Petrolului le-a fost rezervat un sector special, destinat de regulă oaspeților.

Foto:  www.fcpetrolul.ro, www.liga2.ro și www.prosport.ro