Petrolul debutează, ca divizionară secundă, în Cupa României contra unei echipe pe care în Liga a III-a a bătut-o și pe teren neutru, și acasă, din penalti!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul debutează, ca divizionară secundă, în Cupa României contra unei echipe pe care în Liga a III-a a bătut-o și pe teren neutru, și acasă, din penalti!

Sorți buni pentru FC Petrolul Ploiești la debutul, ca divizionară secundă, în ediția 2018-2019 a Cupei României, faza a III-a a competiției KO. Adversară, între meciurile oficiale din campionat de la Metaloglobus București și, respectiv, cu Chindia Târgoviște, îi va fi o fostă colegă de eșalon și serie din sezonul precedent, CS Tunari. De subliniat că Petrolul este singura formație din județul Prahova care mai combate în actualul sezon al competiției KO, după ce vicecampioana județeană, CS Păulești, a fost eliminată la loviturile de departajare, la Săcele, de echipa locală, Precizia, cu scorul de 5-4, după ce a fost 1-1 de-a lungul celor 120 de minute de joc, iar alte trupe în ligile a doua și a treia nu există în județ!

În toamna trecută, CS Tunari a evoluat „acasă” pe arena din Buftea – a nu se confunda cu aceea a FRF-ului, tot din aceeași localitate – și acolo a primit-o pși e Petrolul, marea favorită la promovare, pe care a și reușit-o, impunându-se cu scorul de 1-0, grație unui penalti transformat de Sergiu Arnăutu, în minutul 45. La retur, în primăvara anului în curs, pe arena Ilie Oană, „lupii” au avut nevoie de 65 de minute până au primit o altă lovitură de la „11 metri”, din care Georgian Păun, actualul echipier al Farului, a adus atunci victoria, tot cu scorul cu 1-0, așa cum fusese și în tur. Deci două meciuri cu CS Tunari, tot atâtea succese, din tot atâtea penaltiuri! De subliniat că, între timp, ilfovenii au revenit pe stadionul lor, acolo unde, în mod normal, ar trebui s-o primească pe Petrolul, dacă nu cumva se va lua în calcul o mutare a partidei pe o arenă cu mai multe locuri, ținându-se cont, așa cum au făcut-o și alte grupări ilfovene din L2, de prezența în număr a suporterilor „galben-albaștrilor” la meciurile favoriților. Dacă jocul va fi preluat în direct, atunci televiziunea respectivă va decide dacă se va disputa marți, 28 august 2018, sau miercuri, 29 august, doar ora de debut fiind deja bătută în cuie: 17.30.

Se va juca într-o singură manșă, echipa calificată fiind cea care se va impune după 90 sau 120 de minute, iar dacă va fi cazul, ulterior executării loviturilor de departajare. Din efectivul CS Tunari a făcut parte în campionatul trecut, printre alții, și fratele geamăn al fostului astrist aflat acum în Rusia, Kehinde Fatai, mijlocașul Taiye Taofic Abdul Fatai, nigerianul naturalizat român în urma căsătoriei cu una dintre fiicele fostului arbitru prahovean Marius Zencenco trecând la SC Popești Leordeni, după ce a fost aproape de Geto Dacica București. Tunariul va fi gazdă a Petrolului fiindcă a terminat sezonul trecut pe un loc inferior față de viitorii oaspeți, promovați – după cum se știe – în al doilea eșalon național.

Foto: www.fcpetrolul.ro