Petrolul dovedește că știe să joace și frumos. Păcat că doar în fața a… 2.000 de suporteri!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul dovedește că știe să joace și frumos. Păcat că doar în fața a… 2.000 de suporteri!

A trebuit să aștept 13 etape, pentru ca în a XIV-a a campionatului Ligii 2 de fotbal să văd un FC Petrolul jucând frumos. Adică, așa cum mi-am tot dorit. Petrolul a jucat frumos și fiindcă SSC Farul a jucat, mare parte din timp, la fel, fiind bine organizată de antrenorul său, Petre Grigoraș. A jucat, adică, deschis, adică a jucat fotbal. Iar când ambele combatante joacă frumos, nu are cum să nu iasă un meci pe cinste, precum cel de luni seara, de pe arena Ilie Oană. Un duel care i-a mulțumit pe fanii Petrolului, doar cârcotașii găsind iar nod în papură. Dar, ce mai contează?

Importantă a fost victoria, chiar dacă obținută la limită, scor: 2-1, căci tot 3 puncte s-au trecut în clasament! Important este și că Petrolul a revenit pe locul 4, sărind peste „U” Cluj și FC Argeș Pitești și ajungând la trei lungimi în urma Chindiei, liderul la zi, și doar la una în spatele Clinceniului și a Snagovului.  După remiza fatală lui Leo Grozavu, de acasă, cu CS Mioveni, 0-0, Petrolul lui Tavi Grigore, care face echipă bună cu staff-ul… celui dat afară, a legat două succese, cu același scor final, mai sus-menționatul 2-1. Cu diferența că, luni, în nocturnă, în fața a doar 2.000 de fani, scorul a fost deschis de către adversarii „lupilor”, cei din urmă impunându-se apoi în urma remontadei.

Primele două reușite din meciul Petrolul – Farul au dovedit neinspirata idee de a se juca iar cu un portar „U 21”, atât Tordai, dar și Popa – ultimul o copie fidelă din punct de vedere fizic, dar și ca… erori, a lui Tătărușanu! – având o mare „contribuție” la golurile de 0-1, respectiv 1-1! În minutul 20, Tudorică a executat tare o lovitură liberă de la 30 de metri, din poziție centrală, direct pe mijlocul porții, acolo unde se afla un Tordai cam derutat, el scăpând mingea, pe deasupra sa, în plasă! După cinci minute, omologu-i constănțean, fost coechipier al lui la Academia lui Gică Hagi, l-a imitat pe goal-keeper-ul detașat la Petrolul, scăpând și el balonul în plasă, șutat de Marinescu, din lateral stânga, din careul mare, dar având scuza că Roumadi l-a păcălit, printr-o deviere nefericită! A fost scorul primei reprize, deși au mai fost încă alte cinci oportunități de a se marca în acel interval de timp, trei ale oaspeților și două ale gazdelor.

Și mitanul secund a fost plin de ocazii de gol, dar numai cu o singură reușită, din penalti, a lui Arnăutu, tânărul Saim Tudor obținându-l, în minutul 58, după ce a primit o minge „printre” de la același Marinescu, una pe care a condus-o până în fața lui Popa, cel care a lovit-o cu piciorul, la 8 metri în fața porții, dar doborându-l și pe tânărul mijlocaș al Petrolului! Cel puțin așa am văzut din tribuna presei, neavând la dispoziție nicio reluare. Partea a doua a jocului a fost mai bogată în situații calde de poartă, numărând nu mai puțin de nouă, în afara golului victoriei Petrolului, de data aceasta partea leului tăindu-și-o petroliștii, care au avut un raport favorabil de 6-3. Deși ar fi putut-o face, Doumbia nu a egalat în minutul 77, iar Herea nu a putut închide jocul, în cel imediat următor, ambii ratând incredibil. Cea mai frumoasă fază a partidei i-a avut în prim-plan pe Ștefănescu și pe Popa, primul șutând superb de la 17 metri, ușor lateral stânga, iar al doilea salvând senzațional de sub bară, de la colțul lung!

A fost un meci cu de toate, mai puțin un arbitral la nivelul acestuia, piteșteanul Marius Naidin și asistenții săi fiind depășiți de importanța jocului, unul net peste nivelul celui de-al doilea eșalon. Pe rând, Naidin i-a nemulțumit pe ambii antrenori principali, iar pe secundul Petrolului, Mugurel Cornățeanu, l-a făcut să „scape  hățurile”, acesta intrând pe teren și protestând vehement, în minutul 72, atunci când centralul nu a reacționat regulamentar, arătându-i doar cartonașul galben lui Fotescu, pentru un fault „criminal” asupra lui Danci. Ulterior, i-a iertat pe cei doi de al… doilea avertisment, implicit de eliminare! Chiar dacă Farul se află, deocamdată, dar nu pentru multă vreme, sunt convins, în subsolul ierarhiei, celor două branduri ale fotbalului românesc ar fi trebuit să li se acorde atenția cuvenită de Comisia Centrală de Arbitri! Altfel, să vedem dacă „Tavi cel fără de eșecuri în campionat, din vara lui 2016 încoace, cu o pauză în returul L3 și 12 etape din acest tur al L2” va reuși să lege și trei victorii, dacă nu chiar și patru, următoarele adversare fiind mai modestele Dacia Unirea, la Brăila, sâmbătă, 3 noiembrie 2018, ora 12.00, respectiv Ripensia Timișoara, la Ploiești.

FC PETROLUL: Tordai 5.5 – Olaru 7, Antoche 7, Cazan 7, Ţigănaşu 6.5 – Chindriș 7 – Saim Tudor 7.5 (78 – Grecu), Lumu 6.5 (61 – Danci 6.5), Marinescu (cpt) 8.5, Ştefănescu 7 – Arnăutu 8 (67 – Herea 6). Colectiv tehnic: Octavian Grigore (antrenor principal), Mugurel Cornățeanu (antrenor secund), Vasile Șleam (antrenorul portarilor), Ovidiu Chiribici (preparator fizic).

SSC FARUL: M. Popa 6 –  Sabangeanu 7, Twumasi 6, Roumadi 6.5, Licu 6.5 (85 – Iani) – Tudorică 8, M’Baka 7 – Alexandru Grigoraş (cpt) 6.5, Păun 7 (68 – Fotescu 5.5), Momodou Jallow 6.5 (64 – Doumbia 6) – Moise 7. Colectiv tehnic: Petre Grigoraş (antrenor principal), Marian Dinu (antrenor secund).

Au arbitrat: Marius Naidin (Piteşti) 6 – Andrei Nicolae Chiţoiu 6.5 (Timişoara) şi Gheorghiţă Bălan 6.5 (Piteşti).

Arbitru de rezervă: Costin Florin Dan (Chirnogi).

Observatori: Dumitru Paraschiv (Drobeta-Turnu Severin), pentru joc, și Corneliu Fecioru (Bucureşti), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Fotescu (73), Danci (75), Cazan (84), Doumbia (86), Chindriș (90+3).

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)