Petrolul este aproape de a semna un contract cu un tânăr român născut în Portugalia, recomandat anul trecut la… FCSB de fostul „lup” Jean Claude Bozga! El a jucat cu Marian Huja în Liga a II-a din Danemarca

Dragos Trestioreanu -

Petrolul este aproape de a semna un contract cu un tânăr român născut în Portugalia, recomandat anul trecut la… FCSB de fostul „lup” Jean Claude Bozga! El a jucat cu Marian Huja în Liga a II-a din Danemarca

În ziua în care își va lua cartea de identitate de România, un fotbalist portughez născut din părinți maramureșeni care au emigrat în țara lusitană, va semna un contract cu Petrolul Ploiești. Nu este o noutate însă că Marian Fernando Huja (foto sus, primul din dreapta) va deveni în curând „lup” și nici că, totodată, conducerea clubului găzarilor dorește să fie înregistrat ca jucător autohton, ci nu ca străin, chiar comunitar fiind. În vârstă de 21 de ani, cu o înălțime de 1,91 metri și 85 de kilograme, tânărul fundaș central de picior stâng a fost remarcat, încă din sezonul trecut, de către un coechipier din eșalonul secund al Danemarcei, ex-petrolistul Jean Claude Bozga (foto sus, primul din stânga), ei jucând la echipa Herfølge Boldklub Køge.

Bozga a avut numai cuvinte frumoase despre Huja, într-un interviu acordat „Gazetei sporturilor”, declarând, printre altele, despre fostul internațional portughez „U 18” că ar fi fost un apărător perfect la… echipa națională „U 21” a României, la „Euro 2019”. Jean Claude Bozga, acum în vârstă de 35 de ani, era de părere, în luna august 2019, că „Marian o să ajungă un fotbalist imens. Îl văd ca pe urmașul lui Kompany. Este puternic, are personalitate și ambiție. Muncește la antrenament dublu față de ceilalți. Îl văd cât se consumă când nu-i iese ceva. Din punctul meu de vedere, mai trebuie să învețe doar să vorbească mai mult pe teren, dar chestia asta va veni odată cu experiența pe care o va câștiga în timp. Dacă l-ar lua FCSB, ar face față fără probleme”! Există informații că Marian Fernando Huja ar putea fi prezentat marți, 29 septembrie, ca nou jucător al echipei Petrolul Ploiești. Să vedem!

Totodată, în afara portughezului de origine română, până pe 5 octombrie 2020, data limită pentru transferuri în România, ar mai putea fi legitimat un portar cu experiența primului eșalon, fie străin, fie autohton. Unul este deja „pe țeavă”, dar depinde de rezolvarea în timp util a unei situații sportive speciale personale. Dacă nu, se va alege altul! Însă, apărătorul buturilor, care va fi adus în locul lui Cezar Lungu (foto jos, în stânga, alături de președintele executiv Costel Lazăr, cu prilejul… prelungirii pe încă un sezon a contractului său, la care apoi a renunțat!), s-ar putea să nu fie ultima achiziție, părându-se că s-ar pregăti o surpriză. Deja rezervă a unui alt ex-petrolist, dar din L3, Daniel Isvoranu, la meciul Concordiei Chiajna, de sâmbătă, 27 septembrie, de la Turris-Oltul Turnu Măgurele, scor: 2-3, a surprins prin dorința de a rupe angajamentul cu Petrolul și nu ar fi de mirare dacă ar deveni titularul postului de goal-keeper la gruparea ilfoveană care joacă acasă pe un teren sintetic!

Foto: www.gsp.ro și www.fcpetrolul.ro