Petrolul dispută meciul cu Aerostar Bacău având 6 jucători pozitivi Covid în afara lotului

Daniel Dimache -

Petrolul dispută meciul cu Aerostar Bacău având 6 jucători pozitivi Covid în afara lotului

Echipa Petrolul Ploiești trece prin al doilea val de pandemie Covid, confruntându-se cu un focar la echipă, după ce în luna iulie a avut loc o situație similară. Conform unui comunicat de presă, 6 jucători și 1 membru al staff-ului au fost depistați pozitivi la o campanie de testare anti-Covid. Aceste absențe, afirmă oficialii petroliști, nu vor afecta partida de luni, 16 noiembrie, cu Aerostar Bacău, din campionat, care va fi disputată la Mogoșoaia.

Unele surse spun că și printre juniorii clubului sunt cazuri Covid.

Vă prezentăm comunicatul de presă transmis de club astăzi dimineață:

Comunicat de presă FC Petrolul Ploiești:

Clubul Petrolul Ploiești anunță ca echipa Lupilor Galbeni este pregătita pentru susținerea meciurilor planificate pentru perioada următoare iar rezultatele pozitive recent confirmate la testarea anti-COVID pentru 6 dintre membri lotului nu va afecta programul de joc. Ca urmare a testării RT-PCR periodice, realizate conform protocolului FRF, o dată la 14 zile, la începutul acestei săptămâni au fost depistate, în cadrul Clubului ploieștean, 7 persoane cu rezultat pozitiv – 6 jucători si un membru al staff-ului auxiliar.

Cazurile confirmate se află în izolare, conform protocoalelor standard, iar o anchetă epidemiologică a fost întreprinsă pentru a limita rata de infectare în rândul Clubului. Contacții direcți rezultați în urma acestei anchete au fost testați potrivit procedurilor FRF, iar rezultatele acestora au fost negative. Jucătorii depistați inițial ca fiind pozitivi pentru COVID-19 vor fi retestați în perioada imediat următoare.

Echipa este determinată să joace până la capăt și să atingă obiectivul de a promova în prima Liga a campionatului de fotbal, respectând cu strictețe toate procedurile în vigoare și măsurile de protecție impuse de autorități și FRF.

Efectivul total al lotului permite la acest moment desfășurarea jocului următor.

Următorul meci al echipei Petrolul Ploiești se va juca împotriva  Aerostar Bacău, pe data de 16.11.2020, de la orele 19.30. În acest moment, Petrolul Ploiești ocupă locul 5 în clasamentul ligii secunde.

Clubul  a informat autoritățile competente și va urma, în continuare, pașii prevăzuți de protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor specifice sezonului competițional 2020-2021.