„Nașul” CFR-ului i-a învins, din nou, pe actualii finaliști ai Cupei României

Dragos Trestioreanu -

„Nașul” CFR-ului i-a învins, din nou, pe actualii finaliști ai Cupei României

Nici de această dată, duelul dintre Petrolul și CFR Cluj nu a însemnat altceva decât un meci spectaculos, cu multe faze calde de poartă, învingătoarea fiind decisă de execuția cu efect – și de efect -, din minutul 24, a celui mai bun fotbalist de pe teren, francezul Zoubir (foto, în dreapta, în duel cu Dani Coelho; www.sportpictures.eu). Cel pe care fanii „lupilor” îl vor păstra în memorie, din vară încolo, fiind cert că, deși aflat încă doi ani sub contract, acest play-maker veritabil nu ar putea fi ținut pe loc. Fotbalistul cu numărul 17 pe tricou a făcut de toate în acest meci. A fost pe tot terenul, a driblat, a pasat, a tras la poartă, a marcat… Foarte bun jucător, păcat că nu a avut, de-a lungul sezonului, câțiva coechipieri la fel lângă el! Alta ar fi fost situația, nu cea dramatică din prezent.

Respectând suporterii – și respectându-se astfel pe ei înșiși -, petroliștii de pe teren au lăsat la o parte orice gând sumbru, au uitat de salariile neplătite de luni de zile și au oferit un spectacol plăcut, la care a contribuit și actuala finalistă a Cupei României-Timișoreana. Antrenorul CFR-ului, Antonio Conceicao, a menajat șase titulari – portarul Marc și jucătorii de câmp Larie, Camora, Petrucci, Jakoliș și Bud -, însă înlocuitorii acestora, alături de care, e drept, au fost și câțiva care prind primul „11”, adesea, precum Goian, Tiago Lopes, Gomelt, Vitor Bruno, Nouvier sau Cristian Lopez, au făcut ca absențele să treacă neobservate. Conceicao a sacrificat totuși acest joc, pentru a ataca, marți, 10 mai, cu succes, finala competiției KO. La fel cum a procedat, de altfel, și omologul său de pe banca lui Dinamo, Mircea Rednic, „câinii” remizând vineri seară, scor: 3-3, în „Groapă”, cu Viitorul, la finele unei partide în care, stând pe gazon doar șapte minute, jucătorul lui Dinamo, Patrick Ekeng Ekeng, s-a prăbușit inert pe teren, decedând ulterior la spital, cu toate eforturile de a-l resuscita al medicilor de la Spitalul de Urgență Floreasca!

„MVP”-ul confruntării de pe „Ilie Oană”, Zoubir, merită o mențiune specială, devenind un fel de „naș” al CFR-ului în acest sezon, tot el aducând victoria, cu același scor, în returul sezonului regular, marcând în cealaltă poartă, din fața peluzei a II-a. Francezul, cred că nu mai are nimeni vreun dubiu cât de mic, a fost vedeta Petrolului în acest sezon. Culmea, chiar dacă a fost acceptat în vara trecută după ce a dat câteva probe la echipă! Fără el, nu s-ar fi avut parte de-un strop de show. De goluri frumoase, de pase inteligente etc. Acesta-i adevărul! Aș fi vrut să fi făcut un exericțiu de imaginație, închipuindu-mi-l, la Petrolul, alături de fotbaliști valoroși, precum campionii en-titre Teixeira și Boudjemaa sau marcatorii înnăscuți ca Hamza și Bokila. Cert, acel Petrolul de neuitat ar fi fost și mai… colorat, ca joc. Păcat astfel că tot ce-i frumos trece repede și se instalează norii negri, așa cum au fost cei abătuți deasupra stadionului în repriza secundă a partidei din etapa a X-a, împotriva clujenilor!

PETROLUL: Cobrea (cpt) 7.5 – Beța 6.5 (75 – Al. David 6.5), Mișelaricu 6.5, Benga 7, Begeorgi 6 – Gavrilă 6.5 (82 – Michail), Guerriero 6 (70 – Bucșa 6), Stana 6, Ziani 7 – Zoubir 8.5 – Astafei 6.5. Antrenor: Ionel Gane.

CFR CLUJ: Vâtcă 6 – Dani Coelho 6, L. Goian (cpt) 6.5, Tânc 6, Tiago Lopes 6 – C. Ene 6 (46 – Nascimento 6.5), Gomelt 6 – Vitor Bruno 6, Negruț 6 (46 – Beleck 6.5), Nouvier 7 (70 – Al. Păun 6) – Cristian Lopez 7. Antrenor: Antonio Conceicao.

Au arbitrat: Ionuț Coza 7 (Cernica, județul Ilfov) – Valentin Avram 7 (București) și Raul Constantin Ghiciulescu 6.5 (Lugoj).

Arbitru de rezervă: George Rădulescu (București).

Observatori: Adrian Ionescu (București), pentru joc, și Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: C. Ene (29), Stana (40), Dani Coelho (78).

Viitorul meci al „lupilor” se va desfășura tot pe arena Ilie Oană, contra echipei de pe penultimul loc al ierarhiei play-out-ului, ACS Poli Timișoara, luni, 16 mai 2016, de la ora 20.30.