Petrolul, în Poiana Brașov, cu numai 18 fotbaliști! La hotelul lui Ioan Neculaie vor mai urca însă și alți jucători noi

Dragos Trestioreanu -

Petrolul, în Poiana Brașov, cu numai 18 fotbaliști! La hotelul lui Ioan Neculaie vor mai urca însă și alți jucători noi

Miercuri, 26 iunie 2019, autocarul Petrolului i-a preluat pe cei 18 fotbaliști aleși de către noul antrenor principal Flavius Stoican pentru cantonamentul de la Poiana Brașov, ca și pe ceilalți membri ai staff-ului tehnic și medical, și i-a dus la hotelul Piatra Mare, din Poiana Brașov, aparținându-i fostului patron al falimentarei FC Brașov, Ioan Neculaie. Au rămas acasă Alberto Olaru și Mihai Velisar, în vederea deciziei clubului cu privire la continuarea activității lor la o altă echipă, cu titlu de împrumut. Iar Alexandru Stoica, care abia acceptase prelungirea șederii la Ploiești, a cerut… rezilierea contractului, ca urmare – se zice – a unei oferte telefonice primite, de ultim moment, de la Farul Constanța, pe care ar fi acceptat-o imediat. Juniorii „U 19” Cătălin Vaida, Giovani Petcu și Răzvan Milea, veniți de la alte alte echipe, nu au fost opriți în efectiv, iar cei proprii, tot de la primul antrenament, Alex Radu, Andrei Iacob, Raul Bucur și Mihai Constantinescu, nu au fost luați în cantonament de Stoican. Jean Prunescu și Nini Popescu sunt în așteptarea condițiilor în care se va face rezilierea contractelor aflate în curs ale lor.

Astfel, în Poiana Brașov, afișându-se cu un frumos echipament de prezentare, marca Joma, au urcat portarul Cezar Lungu (prelungire de contract de la Dunărea Călărași) și jucătorii de câmp Ștefan Bărboianu (ex-Concordia Chiajna), Walace Alves da Silva (fost la Ettihad Alexandria, Egipt, L1), Ionuț Cioinac, Alexandru Zaharia (ambii ex-CSM Poli Iași), Laurențiu Marinescu, Sergiu Arnăutu, Alexandru Saim Tudor, Cătălin Ștefănescu (prelungire de contract de la CSM Poli Iași), Mădălin Mihăescu (ex-CSM Poli Iași), Valentin Țicu, Mario Bratu, Robert Enache, Andrei Rus și Antonio Manolache (ultimii cinci fiind juniori „U 19”). La „Piatra Mare”, au făcut joncțiunea cu noii lor coechipieri portarul Cosmin Dur-Bozoancă (împrumutat de la Viitorul, via Universitatea Cluj) și jucătorii de câmp Cristian Sîrghi și Alexandru Munteanu (ambii foști la Dunărea Călărași).

În primul stagiu, se va insista în special pe pregătirea fizică, potrivit www.fcpetrolul.ro, dar se vor disputa și două meciuri-test, unul fiind deja stabilit pentru data de 4 iulie, de la ora 18.00, pe arena Tineretului-Silviu Ploieșteanu, cu AS SR Brașov (Liga III-a). Cum lotul „lupilor” numără, în prezent, numai 18 fotbaliști, pe parcursul primului stagiu de pregătire vor mai veni și alți cinci-șase jucători, primul putând fi, joi sau vineri, un fost junior al Petrolului, internaționalul „U 17” Ianis Stoica, cel care ar urma a fi detașat de la vicecampioana națională FCSB. De subliniat că acest cantonament, ca și cel din Turcia, a fost posibil grație efortului financiar al partenerului finanțator, Veolia România, condițiile fiind în ambele locații la superlativ.

Foto: www.fcpetrolul.ro