Petrolul, înaintea primului meci-test din Slovenia. După patru antrenamente tari acolo

Dragos Trestioreanu -

Petrolul, înaintea primului meci-test din Slovenia. După patru antrenamente tari acolo

Nici nu au ajuns bine, luni, 9 iulie 2018, la prânz, în Terme Čatež, Brežice, Slovenia, după o escală la Belgrad și un punct final de zbor la Zagreb, deplasare continuată cu propriul autocar, că jucătorii de la FC Petrolul au și fost scoși la treabă, după-amiază, pe unul dintre cele trei terenuri cu gazon biliard. Asta pentru o dezmorțire după orele petrecute, de la 3.00, în aeroporturi, avion și autocar.

Ulterior ședinței de pregătire din ziua sosirii în Slovenia, au urmat marți încă două, toate trei desfășurându-se pe – vreme frumoasă, cu soare și căldură. În schimb, astăzi, 11 iulie, antrenamentul de dimineață s-a făcut pe ploaie și ținându-se cont și de desfășurarea, de la ora locală 17.00 (un ceas mai târziu în România), a celui dintâi meci-test din cantonamentul găzduit de hotelul Terme, din Terme Čatež, un stabiliment de patru stele.

Noul antrenor principal Leo Grozavu, din al cărui staff tehnic mai fac parte secundul Mugur Cornățeanu, antrenorul portarilor, Vasile Șleam, și preparatorul fizic Ovidiu Chiribici, va alege, mai mult ca sigur, două formule diferite de echipe, la debutul jocurilor-test din Slovenia. Primul adversar va fi o nou-promovată în cea dintâi ligă din Bosnia-Herțegovina, aflată în același hotel cu petroliștii, FK Tuzla City, ex-FK Sloga Simin Han. Trupa din Bosnia are o arenă mică, de numai 3.000 de locuri, astfel încât va fi mai obișnuită cu aceea a divizionarei secunde slovene NK Brežice 1919 (500 de locuri), pe care se va disputa amicalul. Stadionul se află la o distanță de numai 5 kilometri de locul în care sunt cazați ploieștenii.

Grozavu va alege formulele de echipe, care vor evolua în același modul, 1-4-1-2-3, dintre următorii elevi ai săi: Mirel Bolboaşă, Daniel Isvoranu („U 21”), Leonard Petrişor (portari); Alberto Olaru („U 21”), Andrei Rus („U 21”), Florin Plămadă, Lucian Cazan, Sebastian Ghinga, Paul Antoche, Valentin Ţicu („U 21”), Mihai Velisar („U” 21″), Mërgim Neziri, Marius Chindriş, Cristian Danci, Antonio Cruceru, Mihai Ene („U 21”), Claudiu Herea, Saim Tudor („U 21”), Nini Popescu, Alexandru Ciocâlteu,  Cosmin Lambru („U 21”), Alexandru Nica („U 21”) și Sergiu Arnăutu (jucători de câmp). Dintr-un efectiv de 23 de fotbaliști, nouă sunt incluși în categoria obligatorie de „U 21”. În altă ordine de idei, nu a fost luat în delegația pentru Slovenia mijlocașul brazilian Jean Theodoro Sobrinho, descoperit la vizita medicală de la „Mediurg” cu anumite probleme cardiace, recomandându-i-se să facă investigații de specialitate la o clinică de profil. Reamintesc că Sobrinho fusese deja semnat pe trei ani.

Foto: www.fcpetrolul.ro