Petrolul, într-un „matineu” care să mențină traiectoria dreaptă spre… nocturnele din sezonul 2021-2002 ale Ligii 1! Drumul cu noroc spre Cluj depinde 100% de meciul cu Miovenii!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul, într-un „matineu” care să mențină traiectoria dreaptă spre… nocturnele din sezonul 2021-2002 ale Ligii 1! Drumul cu noroc spre Cluj depinde 100% de meciul cu Miovenii!

Viorel Moldovan (foto sus), antrenorul principal al Petrolului Ploiești, a admis, în sfârșit, că meciul contra CS Mioveni, de sâmbătă, 20 martie 2021, de la ora 12.30, de pe arena Ilie Oană, în transmisia live a posturilor de televiziune Digisport, Telekomsport și Look, trebuie să fie câștigat. În caz contrar, știe și el că totul se năruie, fiindcă play-out-ul nu este de formația „lupilor”! Așa că, Moldovan își dă, în prima zi a week-end-ului, adevăratul examen, unul care, dacă nu va fi trecut, nu va mai exista și un al doilea, la Cluj, în fața gazdei „U”. Nu-și va mai avea rostul! E momentul astfel ca pasionatul vânător de prin pădurile bistrițene să arate sâmbătă a „Mascul Alfa” și să „ia în cătare” spațiile prin care jucătorii lui să pătrundă și să găsească… golurile atât de necesare unei victorii! Presiunea, ca de obicei în campionatul acesta, va finu a publicului, ci EXCLUSIV a rezultatului, a atingerii obiectivului pentru care a semnat un contract vara trecută. Bănuiesc că, dacă – Doamne ferește! – eșuează încă de pe acum, continuarea cei-a fost permisă în iarnă nu ar mai merita și în play-out! Dar, să vorbim despre lucruri mai plăcute!

Viorel Moldovan are la dispoziție un efectiv ofertant și pentru primul „11”, și pentru banca de rezerve. De fapt, pentru… gradenele de la tribuna 0 a lui „Ilie Oană”, acolo unde stau, în pandemie, jucătorii de schimb. Astfel încât, absențele lui Nir Lax, numai la acest duel, din cauza a patru cartonașe galbene, Salifu Amidu și a „under”-ului Robert-Daniel Enache, lipsa ultimilor doi fiind de durată, nu poate apăsa atât de mult. Așa cum au făcut-o, de exemplu, cele din play-off-ul trecut, când cu infectările în masă, care au împiedicat echipa să promoveze. E momentul, deci, să nu se mai joace cu doi mijlocași la închidere, de fapt numai unul de meserie fiind apt de joc acum, Silviu Pană. Dar, de câte roi, a fost sacrificat, vă amintiți, căpitanul Pol Roigé Rodríguez (foto jos), un fotbalist eminamente ofensiv. A sosit clipa în care catalanul nu mai trebuie „plimbat” de colo și până colo, pe gazon, de pe un post pe altul, pe parcursul unui singur meci. E timpul de a miza pe cel mai în formă „under”, pe lângă Valentin Țicu, cel cu adevărat un titular inamovibil. E vremea a doi atacanți pe teren de la început, dacă ne „dorim mai mult victoria”, așa cum sună limba de lemn. Iar defensiva trebuia să fie cea mai solidă, nu dependentă exclusiv de vreun transfer din iarnă, așa cum a trebuit acum, de nevoie, să fie mijlocașul central! Un ochi de antrenor ar trebui să le vadă pe toate cele bune, pentru a nu se lăsa cu toate cele rele! Petrolul e mai bună, ca lot, decât învinsa de la Mioveni, din ultima etapă a play-off-ului ediției 2019-2020, neexistând dubii din acest punct de vedere. Însă, nu-i destul atât, pe hârtie, trebuie să fie și în iarba verede de-acasă, mai ales că argeșenii pot fi incomozi! Haideți să vedem ce va fi, după primul fluier al bucureșteanului Bogdan Dumitrache, debutant în Liga 1!

Foto: www.fcpetrolul.ro