Petrolul învinge din nou în Turcia şi renunţă imediat la doi fotbalişti aflaţi în probe

Redactia -

Petrolul învinge din nou în Turcia şi renunţă imediat la doi fotbalişti aflaţi în probe

Sâmbătă, 4 februarie 2012, SC FC Petrolul Ploieşti şi-a „umplut gaura” din program cu un meci, disputat la o oră obişnuită meciurilor oficiale de Liga a II-a, din ţară, combătând cu o formaţie din primul eşalon al Kazahstanului, FC Akzhayik Oral. La finele celor 90 de minute, ploieştenii au bifat al doilea succes consecutiv din acest stagiu de pregătire, câştigând cu 2-1 (0-0). Au marcat, pentru „galben-albaştri”, Alexandru Buhuşi (minutul 49), care l-a driblat pe apărătorul buturilor adverse şi a înscris în poarta goală, şi Mihai Roman II (foto, al doilea de la stânga la dreapta, www.fcpetrolul.ro; 56), după un şut expediat de la 22 de metri. Per ansamblu, potrivit siteului clubului, „lupii” au avut jocul la discreţia lor, irosind mai multe şanse de a deschide scorul, încă din prima repriză, prin Daniel Opriţa (8 – a executat o lovitură liberă, de la 20 de metri, puţin pe lângă vinclu), Andrei Voican (11 şi 12 – de fiecare dată în poziţie de „unu la unu” cu portarul, a tras în el şi, apoi, s-a şi accidentat la genunchi, fiind înlocuit), Răzvan Neagu (28) şi Roman II (45), care nu şi-au cadrat reluările cu capul, de la 6 metri. La reluare, au venit însă şi golurile ploieştenilor, dar între acestea, jucătorii din Kazahstan au reuşit egalarea, graţie unei lovituri de pedeapsă – la faultul în careu al lui Selim Ben Djemia -, transformată de Moltzev (52). Apoi, Damien Boudjemaa (66) a lovit bara, de la 25 de metri, iar unul dintre cei doi fotbalişti veniţi la probe , atacantul tunisian Maatouk (85), sprintând singur spre poartă, s-a împiedicat la marginea careului de „16 metri” şi a irosit o bună oportunitate de a majora scorul.

În partida cu FC Akzhayik, Vivi Răchită a apelat la următorii jucători: Valincius (46 – Gritti; 85 – I. Oprea) – B. Străuţ (46 – Buleică), Melinte (46 – M. Tudor), Ben Djemia (46  – Melinte), P. Stoica (46 – Ben Djemia) – Mustivar (46 – Fl. Dumitru), V. Negru (46 – Bărbulescu) – Opriţa (46 – Buhuşi), Stojimirovic (46 – Boudjemaa), R. Neagu (46 – Stojimirovic) – Voican (14 – M. Roman II; 72 – Borza). Au lipsit Dănuţ Enescu, Nikola Komazec şi Olivian Surugiu. Următorul test al petroliştilor va fi consemnat luni, 6 februarie 2012, la ora 15.15, în compania unei formaţii slovace de primă ligă, Tatran Preşov, şi va fi preluat în direct de către „DigiSport1”.

Vineri seară, la hotelul Riu Kaya, au sosit la probe doi fotbalişti în vârstă de câte 27 de ani, ambii impresariaţi, -ca şi alţii, care sunt deja  la echipă – de Traian Gherghişan, prezent şi el la faţa locului: fundaşul dreapta italian Daniel Bombardieri (1,85 metri) şi Akram Maatouk (1,71 metri). Pe siteul clubului se scrie că ambii au fost testaţi în meciul cu trupa din Kazhastan, dar fără a se preciza şi pentru câte minute, şi în locul cui. Primul provine de la o echipă din Serie B, Albinoleffe, dar a fost împrumutat în eşaloane inferioare, iar al doilea – de la Stade Tunisien, din primul eşalon al ţării nord-africane. Cum nu au convins, s-a renunţat la ei imediat după testul de a doua zi.