Petrolul l-a împrumutat pe fostul golgheter Roland Stănescu la o echipă de Liga a III-a, aflată la 6 puncte de campioana de toamnă

Dragos Trestioreanu -

Petrolul l-a împrumutat pe fostul golgheter Roland Stănescu la o echipă de Liga a III-a, aflată la 6 puncte de campioana de toamnă

După ce a fost trecut, imediat după Anul Nou, pe lista jucătorilor care nu s-au mai aflat în vederile antrenorului instalat la finele lunii noiembrie a anului trecut, Romulus Ciobanu, fostului golgheter al Petrolului (a avut cea mai bună medie număr de goluri înscrise/număr de minute jucate, în returul trecutei ediții a Ligii a IV-a), Roland Stănescu, i s-a găsit o echipă la care să fie împrumutat până la finele sezonului. Gorjeanul este astfel primul dintre cei cinci disponibilizați, în pauza competițională, care a semnat deja un contract.

Stănescu a rămas în al treilea eșalon, dar a schimbat seria, urmând a combate, de-acum, în cea de-a doua, în echipamentul Unirii Slobozia. Formația ialomițeană, care a acumulat 28 de puncte, în 13 meciuri, a terminat turul pe locul al IV-lea, după liderul Progresul Spartac București (34 puncte), viitoarea adversară amicală a „lupilor” de pe 21 februarie 2018, SSC Farul Constanța (32) și, respectiv, Axiopolis Cernavodă (29). Noua echipă a ex-petrolistului se află la egalitate de puncte, în ierarhia de la jumătatea întrecerilor, cu Metalul Buzău, dar are un golaveraj mai bun decât aceasta din urmă.

Aflat încă sub contract cu clubul găzarilor, a semnat pe o perioadă de 3 ani, în iarna trecută, Roland Stănescu se va întoarce la FC Petrolul, după încheierea ediției 2017-2018 a campionatului Ligii a III-a, urmând ca, în vară să se decidă dacă va rămâne pe arena Ilie Oană, va fi iar împrumutat sau se va despărți definitiv de trupa „galben-albaștrilor”. Totul va depinde, desigur, de modul în care se va impune – sa nu – la Unirea Slobozia, el punându-și astăzi, 16 ianuarie, apostila pe un contract întins, practic, pe 5 luni, cu gruparea din județul Ialomița.