Petrolul, la Supercupă, fără Florent Sauvadet

Redactia -

Petrolul, la Supercupă, fără Florent Sauvadet

Tocmai în ziua în care Federaţia Română de Fotbal a făcut… zigzag printre preţurile biletelor pentru Supercupă, programată a se desfăşura pe 10 iulie 2013, ora 20.45, pe „Arena Naţională”, între campioană, Steaua Bucureşti, şi deţinătoarea trofeului celei de-a doua competiţii interne ca importanţă, Petrolul Ploieşti, punând mai întâi unele şi revenind apoi cu altele, siteul cotidianului Gazeta sporturilor a anunţat în exclusivitate că jucătorul francez al „lupilor” Florent Sauvadet (foto stânga, marcând cu un şut viclean în poarta Gloriei Bistriţa; www.gsp.ro) a semnat un contract cu învinsa din finală, CFR Cluj. Cum „cocoşul” întârzia să-şi pună apostila pe un nou angajament cu clubul „galben-albaştrilor”, cel iniţial expirând la finele sezonului trecut, era de aşteptat însă ca el să nu mai fi fost interesat să rămână la Petrolul. Imediat, au apărut reacţii adverse, Sauvadet devenind acuzat de trădare, mai ales că directorul executiv Alexandru Crângu anunţase, la un post local de televiziune, că i se pusese pe masă un contract convenabil, întins pe doi ani. De ce nu a mai acceptat francezul să-l semneze o ştiu exact doar cei care l-au recomandat, şi cunosc în ce condiţii, agentul lui şi, evident, fotbalistul, care pare a nu fi dorit să treacă peste cel din urmă. Adevărul va fi aflat, ca în alte multe situaţii de acelaşi gen, când îi va fi „declasificat” cazul. Până atunci va fi vorba doar despre speculaţii. Cert este că, dacă va reuşi să le dea de cap problemelor de ordin medical ale lui Florent Sauvadet, CFR s-a ales cu un jucător foarte valoros. În caz contrar, ar putea fi doar o „ţeapă”. De urmărit…

JeanRevenind la Supercupă, iată care sunt preţurile tichetelor pentru acest meci, în ultima lor „formă” – sperăm – făcută public de FRF: VIP I – 600 lei; VIP II – 400 lei; TRIBUNA I VEST, INELUL 3 – 50 lei; TRIBUNA A II-A EST, INELELE 1 ȘI 2 – 60 lei; TRIBUNA A II-A EST, INELUL 3 – 40 lei; PELUZA NORD/SUD, INELELE 1 ȘI 2 – 30 lei; PELUZA NORD/SUD, INELUL 3 – 20 lei. Totodată, siteul www.fcpetrolul.ro vine cu lămuriri în plus: „Federaţia Română de Fotbal a anunţat, într-un comunicat postat pe siteul oficial, faptul că, în perioada 13 iunie, ora 12.00 – 5 iulie, ora 12.00, se vor derula procesele de vânzare online a biletelor de intrare (PENTRU PUBLICUL NEUTRU), pentru Supercupa României-Timişoreana, programată în ziua de 10 iulie, ora 20.45, pe „Arena Naţională”, din Bucureşti, competitoarele fiind FC Steaua Bucureşti şi FC Petrolul Ploieşti”. De menţionat că vânzarea online va fi făcută exclusiv pe siteul www.biletefotbalonline.ro. Siteul oficial al SC FC Petrolul mai anunţă că „fiecărui club i s-au repartizat câte 12.700 de bilete, la peluzele Sud (Steaua) și, respectiv, Nord (Petrolul), biletele urmând să fie vândute de către grupările implicate.

În altă ordine de idei, doi dintre jucătorii aflaţi sub contract cu trupa „lupilor”, internaţionalii Jean Sony Alcenat (foto dreapta, în echipament albastru-alb; Facebook) şi Gualberto Mojica Olmos, au disputat recent meciuri cu echipele ţărilor lor, Haiti, respectiv Bolivia, ambii lăudându-se cu assist-uri. Alcenat şi coechipierii lui au pierdut la limită amicalul cu Spania, scor: 1-2, la Miami, dar au terminat la egalitate, tot acolo, apoi, cu Italia: 2-2. Numărul 2 de la Petrolul a dat pasa decisivă la egalarea, din prelungiri, cu squadra azzurra şi s-a remarcat şi în precedenta întâlnire cu echipa campioană europeană şi mondială, sporindu-şi cu siguranţă cota actuală. Mojica a avut chiar două pase decisive, una în partida oficială din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia, conrtra Venezuelei (1-1), alta – în aceeaşi competiţie, împotriva formaţiei statului Chile (1-3). Ambii petrolişti au fost inetegralişti în disputele de acum. Să vedem cum se vor şi recupera, fiindcă vor trebui să revină la Ploieşti duminică, 16 iunie, la reunirea lotului echipei lor de club, care va pleca după 48 de ore în turneul de pregătire şi jocuri din Slovenia.