Petrolul, la un pas de performanța din 2013 și 2014. Din fostă gazdă pe “Ilie Oană”, Sepsi va fi miercuri oaspete a „lupilor”, la Ploiești, în sferturile de finală ale Cupei României

Dragos Trestioreanu -

Petrolul, la un pas de performanța din 2013 și 2014. Din fostă gazdă pe “Ilie Oană”, Sepsi va fi miercuri oaspete a „lupilor”, la Ploiești, în sferturile de finală ale Cupei României

Miercuri, 4 martie, de la ora 17.30, pe arena Ilie Oană, divizionara secundă FC Petrolul, singura echipă din Liga a II-a calificată în sferturile de finală ale ediției 2019-2020 a Cupei României, va încerca să depășească un obstacol mai înalt, mai precis o formație din eșalonul imediat superior, Sepsi Sfântu Gheorghe. Fostă gazdă la aceeași „Ilie Oană” până ce și-a finalizat investițiile de la stadionul din propriul oraș, Sepsi va fi mâine oaspete la Ploiești, iar activa sa galerie va fi mutată, acum, de la tribuna 1, partea dinspre str. Alexandru Vlahuță, în spațiul destinat adversarelor Petrolului, incintă de la peluza a II-a.

Va fi un meci în care, dacă echipa ardeleană se va lupta pentru a accede în premieră absolută în careul de ași al așa-zisei competiții KO, petroliștii o vor face pentru a reveni – chiar sub o altă formă organizatorică – acolo unde au fost și în 2013, când au și câștigat trofeul, după 1-0 în finala de pe „ Arena Națională”, contra unei alte formații din Ardeal, CFR Cluj. Dar și în 2014, an în care au fost eliminați după o decizie eronată de arbitraj, în ultimul minut al prelungirilor, la Giurgiu, de către Astra. Ei bine, și în 2013, și în 2014, SC FC Petrolul era combatantă în Liga 1, pe când acum, în 2020, este în Liga a II-a, desigur fapt cu atât mai lăudabil.

De data aceasta cu întreg lotul valid, recuperându-se și albanezul Armando Vajushi, mai noul antrenor principal al Petrolului, Costel Enache, cel care a pierdut finala, cu Astra, în fața Viitorului, anul trecut, tot pe arena Ilie Oană, speră să aibă mai mult noroc. Și astfel să-și treacă în CV o nouă calificare în semifinalele Cupei României, dar cu o echipă din L2. Asta și pentru a continua performanța ajungerii în sferturi a predecesorului său, Flavius Stoican. La rândul lui, fostul tehnician principal al „lupilor” la o parte din toamna lui 2018, Leo Grozavu, înlocuitor, ca și Enache pe Stoican, al lui Csaba Laszlo, la Sepsi Sfântul Gheorghe, în acest sezon, visează, și el, la o calificare în penultimul act al CR. Dar și – de ce nu? – la a se… răzbuna pe cei care i-au forțat plecarea de la Ploiești, nu multă vreme după ce preluase cârma tehnică a Petrolului!

Altfel, din fericire pentru „galben-albaștri”, Comisia Centrală de Arbitri l-a delegat numai ca rezervă pe arbitrul vâlcean Cătălin Buși, o adevărată “piază rea” pentru ei în campionatul actual al ligii secunde, dar nu numai. Astfel, la centru va oficia Iulian Călin, din Ștefănești-Argeș, cel care va fi asistat la cele două linii de George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) și Romică Bârdeș (Pitești). Observatorul de arbitraj urmează a fi Bogdan Zanfirescu, din Botoșani, iar cel de joc – fostul jurnalist bucureștean Mihai Andrieș. Reamintesc că, în Cupa României, când se întâlnește o echipă din Liga 1 cu una de eșalon inferior, cazul de azi al Petrolului, cea din urmă are voie, prin regulament, de a folosi, tot jocul, un fotbalist „U 21”, iar un al doilea, de aceeași categorie, trebuie să fie titular, însă și înlocuit oricând pe parcursul unei confruntări.

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro