Petrolul le-a asigurat… Viitorul!

Redactia -

Petrolul le-a asigurat… Viitorul!

Despre meciul Viitorul – Petrolul, de duminică noapte, de pe arena Concordia, din Chiajna, la care ar fi asistat o mână de oameni dacă nu era galeria „lupilor”, nu are rost să se piardă timpul cu descrierea ocaziilor, a ratărilor, unele fiind de… filmul mut, de partea gazdelor mai exact, și nici măcar a golurilor, ambele tot ale trupei lui Gică Hagi, cele care au stabilit scorul final, 2-0 (0-0). Acestea au fost reușite de Cristian Gavra (minutul 51) și Alexandru Băluță (87). Trebuie insistat mai mult pe ce s-a întâmplat după ce acesta din urmă a fixat tabela. Imediat, grupul numeros de fani ai formației găzarilor au… lăsat peluza goală în mai puțin de 60 de secunde!!! Nici nu știu cât trebuie să merg în urmă pentru a găsi un fapt identic. Vox populi! Când vii după cinci meciuri victorioase la rând, când ai înscris în patru consecutive câte trei goluri, iar în trei dintre ele, unul după altul, ai câștigat cu 3-0, să pierzi în fața Viitorului, echipă ca și retrogradată, după ce precedentul eșec, unul cu cântec, a fost consemnat tocmai în toamna trecută, este cvasi-imposibil să găsești justificări plauzibile. Mai ales după show-ul din duelul cu FC Vaslui! OK, au lipsit Pablo de Lucas Torres și Toto Tamuz, dar pe teren au fost destule alte vedete ale Petrolului, iar echipa lui Hagi nu se anunța deloc o nucă greu de spart, la puțini kilometri distanță de Ploiești și cu atâția susținători în peluză și tribune. Colac peste pupăză, a fost eliminat și Filipe Teixiera (foto, al doilea de la dreapta; www.prosport.ro), poate cel mai bun petrolist din mini-retur! Dar, nu mai contează, câtă vreme e dificil de crezut că, având acum un ecart de două puncte în fața Petrolului, Astra Giurgiu va mai pica din nou de pe locul secund. Poate doar dacă ACS Poli Timișoara, în disperarea de a se salva de la revenirea în eșalonul secund, va scoate cel puțin un rezultat de egalitate pe stadionul Marin Anastasovici, etapa viitoare, penultima a campionatului Ligii I. Coroborat, desigur, cu succesul „galben-albaștrilor”, în dauna campioanei en-titre, rezultat devenit de-acum… cam previzibil. Asta chiar și cu… intrarea deja în vacanța de vară a lui Teixeira, posibil prelungită și în sezonul viitor, fiindcă injuriile la adresa arbitrului se pedepsesc mai aspru!

La adăpostul deja-anunțatului sold-out de la confruntarea cu Steaua, care nu va mai purta titulatura de derbiul grupărilor de pe locurile 2 și 1, petroliștii nu au mai avut emoții, la Chiajna, că un rezultat negativ cu Viitorul ar fi influențat rețeta mult așteptatului joc cu rivala de moarte. Arena Ilie Oană va fi plină, dar miza nu va mai fi la fel, doar dacă Astra – ACS Poli se va juca mai devreme și se va ști dacă bănățenii nu au pierdut la Giurgiu. În caz contrar, va fi un… bun antrenament cu public (mult) al Stelei, în perspectiva finalei Cupei României-Timișoreana, cu posibila viitoare vicecampioană națională! În urma eșecului, care i-a stricat noua serie de invincibilitate, Petrolul a ajuns la egalitate cu trupa lui Laurențiu Reghecampf ca număr de înfrângeri, fiecare câte două, și aproape că s-au șters din memorie momentele frumoase din ultimele cinci partide de dinainte de cea de la Chiajna. Se „construiesc” greu succesele, dar se dărâmă foarte ușor, fiind de ajuns doar un singur meci, mai ales aflat sub semnul întrebării! Iar când ți se pune și eticheta de… nou satelit al Stelei, viața nu mai este deloc roz, în special când te pregătești să aniversezi, cu mare fast, cei 90 de ani de existență! Păcat!

VIITORUL: Balauru 7 – Cr. Manea 7, Larie 7, Mitrea 7, Toșca 7 – Benzar 7, Daminuță 7 (70 – Țâru 5.5) – Mitriță 6 (53 – Al. Lazăr 6), N. Dică (cpt) 6.5, Fl. Tănase 7 – Gavra 7.5 (58 – Băluță 7.5). Antrenor: Bogdan Vintilă.

PETROLUL: Pecanha 7 – Alcenat 6.5, Geraldo 5.5, Gerson 4 (58 – L. Marinescu 6), Guilherme 6.5 – Mustivar 6.5 (69 – Zicu 4), Hoban 6.5 – Priso 5.5 (46 – Camara 6), Albin 4.5, Teixeira 5 – Ad. Mutu (cpt) 4. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Au arbitrat: Cristian Balaj 7 (Baia Mare) – Sebastian Gheorghe 7 (Suceava) și Marius Marchidanu 7 (Brăila).

Arbitri adiționali: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) și Horia Mladinovici (București).

Arbitru de rezervă: Daniel Demetrescu (Râmnicu Vâlcea).

Observatori: Grigore Sichitiu (București), pentru joc, și Dan Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea), pentru arbitraj.

Cartonaș galben: Toșca (90).

Cartonaș roșu: Teixeira (71).

După meci, antrenorul oaspeților, care a rămas pe banca de rezerve, câteva minute bune, stană de piatră, a declarat pentru postul de televiziune DigiSport că „am pierdut fără drept de apel, am făcut un meci foarte slab. Am întâlnit o echipă care s-a organizat foarte bine. Au făcut presing şi n-am putut să desfacem. Pe recuperări, adversarul a jucat foarte bine în faţă şi, în prima parte, ne-a ţinut la distanţă. Am devenit apoi frustraţi şi am primit acel gol, care ne-a făcut să ne pierdem luciditatea. Cartonaşul roşu ne-a făcut să lăsăm spaţii în defensivă. Probabil că, numai o minune ne va putea aduce din nou pe locul doi. Ne pare extrem de rău, e o mare dezamăgire. Îmi este ruşine de o astfel de situaţie, în nici un caz n-am făcut un joc în favoarea Viitorului, îmi pare rău că suporterii au plecat înainte de final”. Data meciului următor, cel cu Steaua, nu a fost comunicată încă oficial pe www.lpf.ro, speculându-se că ar fi vorba totuși de sâmbătă, 17 mai.