Petrolul mai tare decât FC Argeș? Răzvan Matiș a lăsat Liga 1 pentru eșalonul secund! Cel mai bun împrumut „all time” al găzarilor făcut de la Academia Hagi!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul mai tare decât FC Argeș? Răzvan Matiș a lăsat Liga 1 pentru eșalonul secund! Cel mai bun împrumut „all time” al găzarilor făcut de la Academia Hagi!

În sfârșit, conducerea Petrolului a adus și un fotbalist „under” cu nume, Răzvan Bogdan Matiș (19 ani, fost internațional „U 17”, cotă actuală de 250.000 de euro, pe www.transfermarkt.de), împrumutat pentru un sezon de la Academia Hagi, ulterior play-off-ului trecut la Campionii FC Argeș. Iar asta după ce a bifat două partide ale mai proaspetei prim-divizionare din județul Argeș, în noua ediție a competiției Ligii 1. Probabil că, din cauză că a fost înlocuit în ambele partide la pauză, s-a dedus că Matiș nu ar mai fi fost în atenția antrenorului principal al echipei din Trivale, Ionuț Badea. Atent la situație, președintele executiv al grupării găzarilor, Costel Lazăr, a intrat pe fir, a obținut acordul jucătorului și joi, 10 septembrie 2020, l-a și prezentat oficial pe siteul clubului! Să vedem acum, fiind născut în 2001, în locul cui va intra Răzvan, el fiind un fotbalist de picior drept și folosit de Badea, sezonul trecut și în cel actual, numai în banda dreaptă. Adică, un post de pe care nu poate fi schimbat, în mod normal, Mario Bratu, și asta nu numai perntru că a jucat perfect la Reșița, acolo unde a și marcat, ci și deoarece e născut în 2002, fiind deci un „under” obligatoriu de folosit între titulari!

Pe 25 mai 2019, pe arena Ilie Oană, s-a desfășurat finala Cupei României la juniori „U 19”, între echipele de profil ale CFR-ului din Cluj și Viitorului Constanța. Au câștigat, atunci, ardelenii cu scorul de 3-1, iar în echipa lor au evoluat fotbaliști care, în acest sezon, dacă au prins câteva minute, meci de meci, în Liga 1, precum Fica, detașat între timp în L2, la Rapid, sau Joca, rămas pe loc. În Liga 2 mai evoluează, dintre învingătorii de-atunci, Dat, la CSM Reșița (a intrat în repriza a doua contra „lupilor”) și Ispas (detașat la ACS Fotbal Comuna Recea).

Îmi amintesc că, fiind prezent la această finală, în afara unora dintre echipierii câștigătoarei m-au impresionat și căpitanul Leca (în prezent, fundaș dreapta la Farul Constanța, deși este stoper de meserie), Tucaliuc (detașat la Gloria  Buzău) și… Matiș (împrumutat la FC Argeș, în ediția trecută a Ligii a II-a), de la învinși. Un alt împrumutat care mi-a plăcut, atunci, ajuns la Turris-Oltul Turnu Măgurele, a fost Haită, cel care însă nu mi-a sărit în ochi, fiind și schimbat la pauză cu Pitu (actual internațional „U 19”). În concluzie, desigur, cu marja de rigoare de-a și greși, apreciez împrumutul lui Răzvan Bogdan Matiș la Petrolul drept cel mai bun făcut vreodată de acest club de la Academia Hagi! S-a scris despre Matiș că ar fi atras atenția și a selecționerului echipei naționale de tineret a României, fostul petrolist Adrian Mutu, originar din Pitești! Să vedem totuși dacă îmi va confirma anticipările! Până la o eventuală nedorită probă contrarie, desigur, laude președintelui Lazăr!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.jurnaluldearges.ro