Petrolul – meci amical cu Getafe, pe Estadio Coliseum Alfonso Perez, în octombrie

Redactia -

Petrolul – meci amical cu Getafe, pe Estadio Coliseum Alfonso Perez, în octombrie

Într-o intervenție la postul de televiziune DigiSport, antrenorul principal al SC FC Petrolul Ploiești, Cosmin Contra, a anunțat că a bătut palma pentru organizarea unui meci amical în Spania, cu prilejul întreruperii campionatului Ligii I, în prima jumătate a lunii următoare. Atunci, echipa națională a României va juca în Andorra, vineri, 11 octombrie 2013, și, respectiv, la București, contra Estoniei, patru zile mai târziu, în Getafe_2013-2014preliminariile pentru Cupa Mondială din Brazilia, de anul viitor. Pe baza relațiilor foarte bune avute cu oficialii clubului Getafe, din Primera Division, la care tehnicianul Petrolului și-a încheiat activitatea ca fotbalist, Contra a aranjat ca jocul-test să se desfășoare atunci când România va combate în Andorra. Mai rămăsese oarecum în suspensie gazda întâlnirii, dar mai mult ca sigur că va fi arena lui Getafe (foto sus, stânga; www.stadiumguide.com, și jos; www.geodruid.com). La acel moment, trupa din Primera nu îi va avea la dispoziție, scrie www.digisport.ro,  pe atacantul algerian Gregory Guiseppe Lacen Mehdi, convocat la echipa națională a țării sale, și pe noul coleg de post al lui, Ciprian Marica, recent transferat de clubul din vecinătatea Madridului. Din efectivul spaniolilor a făcut parte și un vârf venezuelean, și el internațional – Nicolas Ladislao Fedor Flores, care fusese împrumutat la Celtic Glasgow, nemaifiind inclus în lotul postat pe siteul oficial al lui Getafe. De altfel, în mass-media, a apărut informația că sud-americanul nu îi va mai face concurență internaționulului român, convocat de Victor Pițurcă pentru ultimele două meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia.

Fără discuție, organizarea unei partide în Spania, cu o grupare de prim eșalon de acolo, este o veritabilă lovitură de imagine pentru cei de la SC FC Petrolul, dar fanii „lupilor” așteaptau ca, după parcursul onorabil din Europa League, clubul găzarilor să fi convins o trupă din fotbalul mare de pe continent să vină să joace pe arena Ilie Oană. Poate că Getafe le va acorda… revanșa petroliștilor, anul viitor, la Ploiești.

Coliseum_Alfonso_Perez_www.geodruid.comStadionul echipei cu sediul la o aruncătură de băț de capitala Spaniei, „Coliseum Alfonso Perez”, a fost inaugurat în anul 1998, fiind construit într-un stil arhitectonic original și beneficiind de 17.700 de locuri. Arena este proprietate a clubului Getafe. Denumirea acesteia a fost dată în onoarea unui fotbalist născut în această localitate. Dimensiunile terenului sunt 105 x 71 metri. Antrenorul principal al formațiie echipate în albastru (foto, dreapta, lotul pentru sezonul 2013-2014; www.getafefc.com) este Luis Garcia Plaza, trupa pregătită de el aflându-se acum pe locul 8, în ierarhia Primerei, câștigând joi, 26 septembrie, pe propriul teren, meciul cu Celta Vigo, scor: 2-0.

Antamarea acestui joc-test a fost posibilă nu numai prin prezența lui Cosmin Contra la cârma tehnică a Petrolului, ci și a preparatorilor tehnici din staff-ul acestuia, ibericii Alberto Peribanez Rivas și Angel Lopez Perez, ambii fiind din Madrid și lucrând cu bănățeanul la Fuenlabrada, în Segunda B. În schimb, colegul lor Ignacio „Nacho” Martinez e originar din Sevilla. Cu acest prilej, va fi revăzut și fostul jucător – vreme de patru ani – al lui Getafe, internaționalul uruguayan Juna Angel Albin, care a făcut furori acolo în perioada 2006-2010. Iar cum, alături de mai noua achiziție a găzarilor, vor evolua și autohtonii Pablo de Lucas Torres și Walter Lee Fernandez Balufo, cota de interes a partidei amicale va crește exponențial pentru iubitorii de fotbal din Spania, fani ai grupării lui Luis Garcia Plaza.