Petrolul merge să pregătească noua campanie europeană și sezonul intern viitor tot în Slovenia

Redactia -

Petrolul merge să pregătească noua campanie europeană și sezonul intern viitor tot în Slovenia

Siteul www.fcpetrolul.ro a anunțat vineri, 30 mai 2014, data exactă a reunirii lotului Petrolului, în vederea pregătirii meciurilor din tururile preliminare din Europa League, respectiv din campionatul Ligii I, Cupa României-Timișoreana și Cupa Ligii. Aceasta a fost decalată cu o zi față de cea știută anterior – luni, 16 iunie, față de 15 iunie. Fotbaliștii se vor pune din nou sub comanda lui Răzvan Lucescu, după-amaiză, probabil că pe arena Ilie Oană, pentru un prim antrenament așa-zis de dezmorțire. Pe 18 iunie, se va merge la București, la Institutul Național de Medicină Sportivă, pentru vizita obișnuită de după vacanța de vară, iar de a doua zi va debuta cantonamentul din străinătate, fiind ales același loc ca și anul trecut, hotelul Habakuk, de 5 stele (foto; www.fibula.rs), din Maribor (Slovenia), în apropierea căruia se află complexul sportiv ”Play Green Football Resort Pohorje”. Acolo se va sta până pe 5 iulie inclusiv, la întoarcerea acasă jucătorii urmând să primească două zile libere. Debutul în turul II preliminar Europa League se va consemna în data de 17 iulie, returul fiind programat o săptămână mai târziu. Tragerea la sorți a meciurilor din tururile I și II din EL se va face pe 23 iunie, atunci când „lupii” își vor afla viitorii adversari, posibil una dintre echipele calificate după primul tur, așa cum s-a întâmplat în sezonul precedent, atunci când la Ploiești a venit o formație din Insulele Feroe. La puțină vreme după returul din turul al doilea se va da startul în noua ediție de campionat a Ligii I, etapa fiind programată în week-end-ul 25-27 iulie.

Între timp, s-a stabilit, în mare parte, și programul celor cinci meciuri-test ce se vor disputa în Slovenia, fotbaliștii lui Lucescu jr., Laurențiu Roșu, noul cooptat ca secund, Nicolae Constantin, și Cătălin Grigore urmând a combat, pe 23 iunie, cu o formație recent retrogradată din Superliga Rusiei, Volga Nijni-Novogorod, la care au evoluat și românii Mihăiță Pleșan, acum la CS Universitatea Craiova, și Szekely Janos, în prezent la FC Brașov. Trei zile mai târziu este posibil ca oponentă a ploieștenilor să fie campioana Croației, Dinamo Zagreb, care i-a avut în lot pe foștii jucători de la CFR Cluj, Ivo Pinto și Bakary Sare, iar acum se spune că l-ar viza pe stelistul Iasmin Latovlevici. Pe 29 iunie nu a fost stabilită partenera de meci amical, în schimb pe 2 și 4 iulie sunt „bătute în cuie” disputele cu alte două trupe ce au încheiat pe podium competițiile naționale: NK Maribor, campioana țării gazdă a cantonamentului, respectiv Partizan Belgrad, vicecampioana Serbiei.
Cât privește noutățile din lot, unele dintre acestea – în afara celor doi jucători de la Fortuna Sittard, atacantul Patrick N’Koyi și mijlocașul de bandă stângă Gevaro Nepomuceno – ar putea fi anunțate către sfârșitul săptămânii viitoare, viitoarele achiziții urmând a fi prezente astfel la reunirea lotului, pe 16 iunie.