Petrolul merge sâmbătă după – obligatoriu – 3 puncte la Slobozia! Contra Unirii, îi poate folosi și pe până mai ieri incerții Kitanov și Țicu. Însă, Enache, Diarra și Matiș vor rămâne, cu siguranță, în afara lotului de Ialomița!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul merge sâmbătă după – obligatoriu – 3 puncte la Slobozia! Contra Unirii, îi poate folosi și pe până mai ieri incerții Kitanov și Țicu. Însă, Enache, Diarra și Matiș vor rămâne, cu siguranță, în afara lotului de Ialomița!

Sâmbătă, 5 decembrie 2020, de la ora 12.00, Petrolul Ploiești va oferi, așa cum se știe deja, replica uneia dintre promovatele din vara trecută în Liga a II-a, Unirea Slobozia, pe terenul acesteia. Trupa antrenată de Enache Costea, un tehnician mai puțin cunoscut la nivelul celui de-al doilea eșalon, a fost o adevărată revelație a unicului tur al sezonului regular, reușind ca – fără a avea nume sonore în efectiv – să le reziste, acasă, cu bine unora dintre echipele cu pretenții din L2. Dar, și în deplasare nu s-a făcut deloc de râs. Pe cale de consecință, un adversar serios pentru Petrolul, o oponentă care nu se prea lasă învinsă cu una, cu două atunci când evoluează pe propriul teren. Va fi un meci de „care pe care”, gazdele dorindu-și să termine mai liniștite anul în curs, iar oaspeții să se agațe de un rezultat favorabil, care să îi mențină aproape măcar de ultimul loc dintre cele șase ale play-off-ului. E clar că pentru formația antrenată de Viorel Moldovan, cel care ar trebui să joace, în Ialomița, cu… demisia pe masă. Asta deoarece un nou eșec sau chiar o remiză i-ar fi – firesc – fatale. Nu are cum altfel să fie, fiindcă – dacă Petrolul va termina 2020 pe locul 10 sau mai jos, în ierarhia campionatului Ligii a II-a – șansele accederii, la anul, în faza competiției în care echipele se vor lupta pentru promovarea directă sau pentru baraj, ar ajunge aproape zero.

Pentru o grupare care are nevoie musai, deci, de trei puncte, adică aceea fanion a Ploieștiului, cele trei absențe certe – tinerii jucători Robert-Daniel Enache (ruptură parțială de menisc), Sory Ibrahim Diarra (probleme musculare) și Răzvan Matiș (tratament pentru însănătoșirea după un panarițiu; mai exact, a inflamației unghiei), nu ar trebui să apese într-atât de mult. Chiar dacă este vorba despre doi „underi”, primul și, respectiv, al treilea, lipsa lui Enache și Matiș, va fi acoperită de Valentin Țicu, cel care a primit acordul medicilor de a se pregăti și a combate la ultimul meci din acest an, fiind astfel bun de joc și lăsând pe iarnă rezolvarea problemelor sale de la menisc, Antoniu Manolache, Adrian Nicolae, Mario Bratu, Mihai Constantinescu, Vlad Bogdan sau Mihai Nițescu. Tot bun de joc, antrenându-se deja, este și portarul bulgar Georgi Kitanov, care a trecut cu bine peste durerile de la șold, putând fi folosit, și el, ca și Țicu, în primul „11”, la partida de la Slobozia. Cu alte cuvinte, nu ar prea trebui să existe scuze post-factum dacă nu se termină meciul cu o victorie a petroliștilor. Asta dacă nu cumva, după ce li s-a „arătat pisica”, într-un mod total nepedagogic, după meciul câștigat de ei la Piatra Neamț, în dauna Ceahlăului, în Cupa României, jucătorii Petrolul nu ar avea un „dinte” față de antrenorul principal al lor! Cel pe care hai să zic că l-ar fi luat gura pe dinainte sub apăsarea unei prime reprize slabe în Moldova. În caz contrar, tehnicianul nu ar avea nicio scuză pentru acea declarație cu… balastul și cu scăpatul de acesta în pauza de iarnă. Să spui asta când mai ai nevoie de fotbaliștii tăi pentru încă un meci crucial, aș zice, ține de altceva, nicidecum de fotbal!

Foto: www.fcpetrolul.ro