Petrolul, noii parteneri, Flamurtari și… cadoul lui Mutu pentru „Burtă”

Redactia -

Petrolul, noii parteneri, Flamurtari și… cadoul lui Mutu pentru „Burtă”

După ce a semnat – și a făcut și publice -, în această săptămână, parteneriatele cu „Alexandrion  Grup România”, „Halewood Wines” și „Carrefour”, SC FC Petrolul și-a îndreptat exclusiv atenția spre debutul în turul II preliminar din ediția 2014-2015 a competiției Europa League. Marți, 16 iulie, a fost o zi plină, care a debutat cu antrenamentul ‘lupilor”, de pe arena Ilie Oană (foto sus; www.fcpetrolul.ro), acolo unde se va da startul primei manșe a „dublei” cu albanezii de la Flamurtari Vlora, joi, 17 iulie, ora 19.30, în direct pe „DigiSport 1”, a continuat, la orele prânzului, cu conferința de presă susținută de antrenorul principal Răzvan Lucescu și căpitanul Adrian Mutu (foto mijloc, dreapta) și s-a încheiat seara, odată cu întâlnirea cu jurnaliștii a tehnicianului oaspeților, Ernest Gjoka, și a omologului „Briliantului”, Franc Veliu (foto jos, dreapta), respectiv ședința de pregătire oficială a formației albaneze (foto mijloc, stânga).

De la antrenamentul ploieștenilor au absentat Soni Mustivar, accidentat în stagiul din Slovenia, și Andrei Peteleu, în recuperare după problemele musculare acuzate tot acolo. Totodată, ultimul sosit în tabăra găzarilor, Victor Astafei – cel care urmează un program special, pentru a-i ajunge din urmă pe coechipierii săi în privința pregătirilor – nu a prins lista înaintată la UEFA pentru meciurile cu trupa din Albania. La conferința de presă, Lucescu jr. și Mutu s-au dovedit ponderați în declarații, ambii pedalând pe tema seriozității în ceea ce privește tratarea adversarului de joi. Tehnicianul a spus că „Flamurtari este o echipă pe care trebuie să o respectăm, dacă vrem s-o învingem. Are jucători cu experiență și e obligatoriu Razvan_Lucescu_si_Adrian_Mutu_la_conferinta_de_presa_de_dinainte_de_meci_cu_Flamurtari_Vlora_fcpetrolul.rosă fim foarte atenți la jocul în ansamblu. Este o formație care se apără, contraatacă bine și ajunge cu ușurință în careul advers. Abordăm fiecare meci la victorie, indiferent de oponent, dar fără a face declarații pompoase. Am conturat prima echipă, m-am decis, deci, asupra formulei de start, și e important să facem un meci bun. Publicul să se aștepte la un duel avântat, dar și echilibrat. Noi suntem Petrolul, ne propunem să ne impunem jocul, dar să o facem cu responsabilitate. La Ploiești, atmosfera este senzațională, una specială, fiind cea mai frumoasă din toată România, iar așa ceva ne dă o emoție fantastică, ne face să ne dorim să câștigăm fiecare confruntare”. Jucătorul „galben-albaștrilor” – care se vor afișa, pentru prima oară oficial, cu noul echipament marca Nike – ce va purta banderola, ceilalți doi urmând a fi Laurențiu Marinescu, respectiv Geraldo Alves, a declarat: „Suntem deciși să nu mai repetăm greșelile din sezonul trecut, din campionat, când ne-am împiedicat de echipe mai slab cotate. Petrolul are acum o altă mentalitate, orice meci îl vom trata cu maximă seriozitate. Am făcut jocuri bune în pregătiri, suntem uniți și vrem ca acest spirit să-l arătăm și pe teren. Ne propunem să ajungem în grupele Europa League și ar fi o mare bucurie să și reușim. Eu am fost acolo și este o mare onoare. Știm cât de pretențios este publicul ploieștean, dar Flamurtari_inainte_de_antrenament_oficial_16.VII.2014_fcpetrolul.rola fel de bine simțim cât de mult ne susține, de fiecare dată”.

Omologul lui Răzvan Lucescu, ca și cel al lui Adrian Mutu, a avut cuvinte de apreciere la adresa echipei ce a ocupat, sezonul trecut, locul al treilea din ierarhia Ligii I din România, Gjoka afirmând că „este o mare onoare pentru noi că vom juca împotriva Petrolului, o echipă de tradiție a fotbalului de aici. Vom încerca să facem o figură frumoasă, tot posibilul să jucăm cât mai bine și, ținând cont că evoluăm în deplasare, ne Conferinta_de_presa_Flamurtari_antrenorul_Ernest_Gjoka_si_capitanul_Franc_Veliu__fcpetrolul.rodorim un rezultat pozitiv. Sper că jucătorii mei vor respecta indicațiile și vom obține un scor de egalitate sau, de ce nu? , chiar și o victorie. Nu avem probleme de lot, ne bazăm pe aceiași fotbaliști ca și la partidele cu Sioni Bolnisi. Adversarii sunt jucători de mare valoare, precum Mutu, Albin, Teixeira, Tamuz, dar am studiat jocul lor cu maximă atenție, astfel încât știm ce avem de făcut. Vom avea în față o echipă valoroasă, care joacă foarte clar, cu mingea jos, încă din apărare, în viteză, direct pe poartă”, iar Veliu l-a completat: „Va fi un meci de prestigiu pentru noi, nu ne simțim inferiori, dar știm că Petrolul este o echipă valoroasă și o și respectăm, astfel. Ne propunem să jucăm cât mai bine, iar faptul că suntem în Europa League ne motivează cel mai mult, nu neapărat prima promisă de conducerea clubului, pentru calificare (n.r. – 250.000 de dolari). La astfel de meciuri, este bine că suporterii vin în număr mare, deoarece pentru ei jucăm. Ca fotbalist, un stadion plin te motivează„. Oaspeții au fost foarte încântați de arena pe care vor evolua în prima manșă a turului II preliminar, ca și de calitatea deosebită a gazonului, făcând cunoștință cu iarba la antrenamentul oficial de marți seară. În anturajul lui Flamurtari a fost zărit și Ștefan Kokoneshi, cel care, după 1989, a adus mai mulți compatrioți la echipele din primul eșalon din România, inclusiv la Petrolul, fiind vorba despre atacantul Leonat Preloshi, fost echipier chiar al lui Flamurtari Vlora, și fundașul central Taulant Baki (ex-Sport Club Elbasani), care au apărat culorile galben-albastre în anul 2000.

Razvan_Negoita_Burta_cu_cadoul_lui_Adi_Mutu_Seat_Leon_fcpetrolul.roTot marți a mai fost un episod impresionant, unul dintre masorii Petrolului, Răzvan Negoiță, alias „Burtă” (foto jos, stânga), având parte de o surpriză de proporții, atunci când Mutu l-a chemat și i-a înmânat… cheile unui Seat Leon, de culoare galbenă (foto jos, stânga), drept cadou!!! Totul a pornit de la o promisiune mai veche, pe care căpitanul găzarilor a onorat-o ca un gentleman. Fericitul posesor al autoturismului produs în Spania de către concernul Volswagen a declarat, vădit emoționat de acest gest, că „n-am cuvinte să-i mulțumesc lui Mutu. Credeam că glumește atunci când mi-a spus că îmi va cumpăra o mașină, dacă iau carnetul. Înainte de antrenament,  m-a chemat în parcare și mi-a dat-o. Nu-mi venea să cred, îi mulțumesc, nici acum nu-mi revin, mi-a făcut o mare bucurie, pe care nu o voi uita niciodată”! E clar că pentru Răzvan Negoiță, Adrian Mutu este… „Il Fenomeno”! Tot așa cum a fost și… Cristiano Ronaldo pentru masorii lui Real Madrid, când le-a făcut fiecăruia același dar. Nu și aceeași marcă, evident.