Petrolul nu ia jucători de la FCSB. Dar echipa lui Becali se bagă la tinerii „găzarilor”!

Dragos Trestioreanu -

Petrolul nu ia jucători de la FCSB. Dar echipa lui Becali se bagă la tinerii „găzarilor”!

Au trecut ani destui de când la Petrolul nu a mai jucat un fotbalist adus direct de la Steaua (actuala FCSB). Într-adevăr, unii care au venit pe arena Ilie Oană, la trupa „găzarilor” la câtva timp după ce se despărțiseră de „roș-albaștri” au mai fost. Cum au mai fost și unii care au ajuns la Steaua (FCSB), de la Petrolul, după un intermezzo în 2.Bundesliga, la Greuther Fuerth, ori la Astra. Mai precis cazurile lui Guilherme Haubert Sitya, fundașul stânga brazilian care joacă acum în Polonia, în prima ligă, și Filipe Teixeira. În primăvara acestui an, s-a consemnat o premieră absolută: un junior al Petrolului a ajuns la FCSB!

Deoarece este bine ca suporterii „lupilor” să cunoască în detaliu ce s-a întâmplat de fapt cu Robert Tudor, atacantul fost component al echipei de juniori „U 16” a FC Petrolul, am discutat cu președintele executiv al clubului ploieștean, Cristian Vlad, plecând de la o postare apărută pe un site al fanilor, de pe o rețea de socializare. Acolo era postată informația potrivit căreia Tudor, junior născut în anul 2003, ar fi fost vândut la FCSB, acum 3 luni, în urma negocierilor purtate de Cristi Vlad cu omologul bucureștean, fostul arbitru-asistent internațional Valeriu Argăseală. Știrea se termina cu următoarea frază: „Suntem curioși pe ce sumă și de ce viitorul clubului este cedat atât de ușor și de ce nu aflăm și noi”. Cazul era interesant, mai făcându-se tot pe acel grup al fanilor „lupilor” și mențiunea că Robert Tudor era al doilea puști petrolist ajuns la Steaua, după Ianis Stoica, fiul fostului internațional și ex-secund al SC FC Petrolul din mandatul lui Vivi Răchită, Pompiliu Stoica, fiind însă cumpărat de FCSB de la Freiburg, din Germania, acolo unde ajunsese după falimentul din 2016 asl „găzarilor”.

„Într-adevăr, am discutat cu Valeriu Argăseală despre Robert (n.r. – Tudor), dar nu despre vânzarea lui, ci exclusiv despre un împrumut gratuit pe un an, adică până la 16 februarie 2019, urmând ca, dacă FCSB și-l dorește definitiv și îi va face un contract de jucător profesionist, atunci va trebui să ne plătească grila de formare, precum și o sumă de bani în eventualitatea vânzării lui la altă echipă, dar nu mai puțin de 75.000 de euro, în caz contrar juniorul urmând a se întoarce la Petrolul” – a explicat Vlad pentru www.gazetaph.ro. Tot șeful executivului clubului găzarilor a mai precizat că împrumutul s-a făcut la insistențele continue ale familiei lui Robert Tudor, pentru ca juniorul să fie lăsat să joace neapărat la FCSB! Cum dragoste cu sila nu se poate, Cristian Vlad a acceptat varianta detașării lui Tudor pe un an și un eventual profit în momentul în care vârful de atac ar fi înstrăinat de FCSB. În aceeași ordine de idei, se mai auzise că și un alt junior al FC Petrolul ar fi fost ademenit de FCSB, însă a renunțat la o plecare la clubul lui Gigi Becali. Este vorba despre Mario Bratu, cel impresariat de Anamaria Prodan Reghecampf, mijlocașul rămânând la Petrolul.

Foto: Facebook