Petrolul, obligată din nou să învingă, pentru a fi în trioul de pe podium. Meci dificil, duminică, în compania întăritei Metaloglobus

Dragos Trestioreanu -

Petrolul, obligată din nou să învingă, pentru a fi în trioul de pe podium. Meci dificil, duminică, în compania întăritei Metaloglobus

Așa cum, mai mult ca sigur, se va întâmpla meci de meci, în cele 16 rămase de disputat din returul ediției 2018-2019 a campionatului Ligii a II-a de fotbal, FC Petrolul Ploiești este obligată să câștige și meciul de duminică, 3 martie, cu debut ora 14.00, de pe arena Ilie Oană, contra Metaloglobusului București. Asta, desigur, pentru că, vineri, Chindia Târgoviște a învins-o pe FC Argeș, la Pitești, scor: 1-0, iar astăzi, sâmbătă, liderul Sportul Snagov s-a impus, oarecum neașteptat de clar, la Constanța, în dauna Farului, cu 2-1, și Academica Clinceni a făcut-o, ușor de anticipat, în fața Daciei Unirea Brăila, cu 2-0. Astfel, toate trei învingătoarele sunt, în acest moment, pe podium. Cel puțin deocamdată, însă, fiindcă Petrolul și Universitatea Cluj – grupări ce vor închide mâine și poimâine runda cu numărul 24 – nu au jucat. Dacă „lupii” vor dispune la trei goluri, cel puțin, de noua trupă a lui Balint Laszlo, ei vor urca până pe poziția a doua, detronându-i pe cei de la Clinceni, la golaveraj egal, pentru mai multe goluri marcate. La fel, dacă vor trece acasă de ASU Politehnica Timișoara, indiferent de scor, „șepcile roșii” vor ajunge pe ultima treaptă a podiumului. În caz contrar, ambele principale favorite la accederea, de la vară, în primul eșalon, Petrolul și „U” s-ar rupe puțin de trioul actual de pe culmile ierarhiei.

Cu fanele invitate la arenă, duminică, ele beneficiind de gratuitate la intrare, în baza unor invitații ce vor fi eliberate înainte de meci la casele de bilete din spatele peluzei 1, cea a galeriei, FC Petrolul va viza doar victoria. Iar asta chiar și în absența suspendatului Marius Chindriș, a accidentatului Sebastian Ghingă (întindere musculară), a nerefăcutului total Alexandru Stoica și a lui Mirel Bolboașă și Nini Popescu, ambii trimiși în… tribună în urma unei decizii tehnice, primul – chiar pentru a doua oară consecutiv! Drept urmare, în cantonament au intrat portarii Ianoș Brînză și Cezar Lungu, cel dintâi părând a avea șanse mari să debuteze mâine, după ce a ratat acest moment la Târgu Jiu, din motive de prea multă… siguranță, fundașii Florin Borța, Alberto Olaru, Dan Bucșa, Georgios Sarris, Lucian Cazan, Alexandru Țigănașu, Valentin Țicu, mijlocașii Cristian Pușcaș, Chrysovalantis Kozoronis, Laurențiu Marinescu, Edgar Malakyan (internaționalul armean, aproape și el de prima apariție oficială în galben și albastru), Saim Tudor, Cătălin Ștefănescu și atacanții Bogdan Rusu, Sergiu Arnăutu și Robert Moldoveanu. Un lot de 18 jucători capabil, fără dubii, să se impună într-un meci totuși greu, așa cum am scris mai sus, mai ales că, la adversari, chiar dacă nu o recunosc public, există un… antrenor și trei fotbaliști cu gând de revanșă!

După cum se știe deja, vara trecută, Balint Gyusi a fost pe lista scurtă a tehnicienilor vizați de a prelua conducerea tehnică a Petrolului. Deoarece, potrivit spuselor sale, actualul lider, Sportul Snagov, cocoțat acolo tocmai de Balint, s-a mișcat mai repede, acesta nu a mai ajuns la Ploiești, fiind ales Leo Grozavu. În pauza competițională de iarnă, nemaisuportând incertitudinea financiară de la clubul ilfovenilor, Balint Laszlo a trecut la o echipă din același eșalon, dar la polul de jos al clasamentului, Metaloglobus București. Una la care s-au transferat și trei foști echipieri ai găzarilor, fundașii centrali Gabriel Frîncu, via Farul, și Ionuț Plămadă și  mijlocașul ofensiv Claudiu Herea. Cu mențiunea că ultimii doi au bifat, fiecare, câte 15 partide la Petrolul, un gol înscriind cel dintâi și trei, al doilea. Astfel, dacă în tur frații Herea, Ovidiu și Claudiu, au fost adversari, acum vor fi… adversarii Petrolului! Deși nemanifestând ranchiună, conform ultimelor lor declarații, este mai greu de presupus că, în sufletul fiecăruia, chiar și al prahoveanului Frîncu, nu ar exista un sâmbure cât de mic de ambiție de a dovedi că ar fi meritat, fiecare, să mai poarte, și acum, culorile „lupilor”. Echipă superioară valoric celei din tur, ca și cea a gazdelor, de altfel, drept dovadă și succesul din etapa precedentă a ambelor, FC Petrolul la Târgu Jiu, în dauna Pandurilor, cu 2-0, iar Metaloglobosul, acasă, în fața Argeșului, cu 1-0, cu siguranță că trupa bucureștenilor va fi o nucă tare pe „Ilie Oană”, dar nicidecum una de nespart.

Faptul că disputa dintre ploieșteni și bucureșteni se anunță una echilibrată este confirmat și de delegarea unui cavaler al fluierului din efectivul primului eșalon, ilfoveanul Ionuț Coza, din Cernica, el urmând a fi asistat la cele două linii de asistenți veniți de la mare depărtare dee municipiul gazdă. Unul este din Lugoj, Raul Constantin Ghiciulescu, iar altul, de la Timișoara – Andrei Chițoiu Nicolae. De ceva mai de aproape, dar nici cu foarte mult, de la Sibiu mai exact, sosește rezerva lui Coza, de la acest joc, Andrei Lucian Țiții. Trimisul FRF în calitate de observator de joc este Traian Marcu, concitadin cu Țiții, iar cel de arbitraj, delegat de CCA, locuiește în București și a fost central de prim eșalon, Petre Radu.

Foto: www.fcpetrolul, www.libertatea.ro, www.sportulargesean.ro și www.gsp.ro