Gazeta de Prahova

Petrolul pregătește derbiul de la Alexandria printr-un meci-test cu o echipă de pe locul 6 din Liga a II-a

Sport

Dragos Trestioreanu

„Lupii” au avut parte, cum se știe deja, de o Vinere Mare extraordinară, la o oră după ce au încheiat victorioși, scor:4-0, meciul cu Concordia 2 Chiajna, de la Alexandria a venit vestea că echipa locală, AFCM, secondanta lor din ierarhie la doar două lungimi, a pierdut neașteptat, pe teren propriu, meciul cu Flacăra Moreni, câștigătoare în urma unui penalti transformat de căpitanul său, Mihai Plăcintă, în repriza secundă. Asta după ce gazdele irosiseră o astfel de oportunitate! Pe c ale de consecință, echipierii Petrolului au, acum, cinci puncte avans și privesc cu mult calm și liniște sufletească derbiul din Teleorman, care va avea loc săptămâna viitoare, în această etapă Claudiu Tudor și colegii săi stând. Iar asta deoarece adversara pe care ar fi trebuit s-o aibă în runda viitoare, ACS Urban Titu, s-a retras din întreceri, pe parcursul turului. Ca să nu fie pauza competițională prea mare, după mini-vacanța de Paște acordată de Romulus Ciobanu și staff-ul său, petroliști având aproape trei zile libere, conducerea clubului a antamat un meci-test cu o altă echipă care nu va juca în week-end, divizionara secundă ACS FC Academica, din Clinceni, grupare ce fusese mutată de la Pitești în localitatea ilfoveană.

În acest moment, trupa antrenată de fostul jucător de prim eșalon, ex-fundașul stânga Ilie Poenaru (41 de ani, sub contract de la 1 ianuarie 2018), se află pe poziția a VI-a, în clasamentul Lgii a II-a, dar la nu mai puțin de 11 puncte de ocupanta locului de baraj, cel de-al treilea, Chindia Târgoviște (58). Dar Academica – având un lot bun, cu media de vârstă de 21,70 ani, compus cu precădere din fotbaliști proveniți de la școala de fotbal a Sportului Studențesc sau împrumutați de la FCSB – a avut un parcurs onorant până în prezent: 28 meciuri, 13 victorii, 8 remize, 7 eșecuri, 46 goluri marcate și 37 primite. În fața echipei lui Poenaru, în ierarhie, se află, de jos în sus, CS Afumați (48 de puncte), FC Argeș (49), Chindia, AFC Hermannstadt Sibiu (65) și liderul Dunărea Călărași (68). FC Academica dispune de trei portari tineri, Vâlceanu (21 de ani), Ureche (19) și Ispas (23), de o defensivă alcătuită din 8 jucători, și ei la fel de tineri, mai cunoscuți fiind Gliga (20 de ani, 125.000 euro drept cotă pe www.transfermarkt.de), Mihai Șandru (21 de ani; coincidență de nume cu fundașul central băicoian de la Dunărea Călărași, Bogdan Șandru) sau Mario Mihai (19 ani; cotă de 150.000 de euro, detașat de la FCSB), vedetele fiind însă în compartimentul median și în cel de atac: Tiberiu Petriș (23 de ani, ex-FCM și ASA Târgu Mureș), Marian Târșă (19 ani, fost „U 21” la CSM Poli Iași și FC Botoșani, detașat de la ultima echipă), Bogdan Barbu (25 de ani, cea mai mare cotă din lot: 200.000 de euro, golgheter al echipei, ex-jucător la defuncta Fortuna Poiana Câmpina), Vlad Mihalcea (19 ani, împrumutat de FCSB mai întâi la ACS Poli Timișoara, dar adus repede, apoi, la Clinceni, sub aceeași formă), Costin Curelea (33 de ani, venit la începutul anului, după ce se părea că va pune ghetele în cui) sau Costin Gheorghe (29 de ani, fratele cântăreței Elena Gheorghe și, totodată, cumnatul lui Paul Pârvulescu, mai recent revenit la Gaz Metan Mediaș), ultimii doi fiind cei mai reprezentativi exponenți ai școlii din Regie, dar nu numai, din efectivul ilfovenilor. Deci, un adversar foarte bun pentru Petrolul sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 12.00, pe terenul central din fosta bază sportivă Conpet, de la Strejnic!

Reîncepând de luni după-amiază antrenamentele, cu Claudiu Tudor și Cristian Andor menajați după o contractură musculară, respectiv o problemă la gleznă, jucătorii lui Romică Ciobanu se pregătesc cu gândul mai ales la derbiul din reședința Teleormanului, având ambiția de a tranșa acolo partida, pentru a pune capăt, din timp, oricăror emoții în privința promovării. Cu 8 puncte avans, Ciobanu poate apela ulterior la oricare formulă de echipă își mai dorește, pentru a vedea pe cine oprește în viitorul sezon și la cine va renunța. Și meciul amical cu Clinceniul va fi un reper bun în acest sens, dată fiind și locul din ierarhie al echipei lui Costin Gheorghe și compania.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.ziare.com și www.fotopress-24.ro

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline